Pomalu se nám začíná enormě rozjíždět nová vlákna (témata) ve fóru. Je to určitě dobře, jen si říkám, zda není na čase trochu začít přemýšlet nad ucelenější strukturou. Jak vůbec fungujete na fóru? je to pro vás forma chatu na aktuální téma nebo studna informací, které musíte zdlouhavě dolovat? .

Fórum - nechat v chaosu nebo..?

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Karel napsal(a):

A ti dementi jsou kdo? Kdo je určí, ty? Nebo budeme hlasovat?
Co je horší? Osoba, která zabere jedním svým příspěvkem celou stránku, nebo osoba, která pod svými třemi nicky udělá totéž, když se jeden její nick baví s druhým a do toho přizvukuje třetí?

Edit: pravidla tohoto fóra jsou mimochodem jasně zveřejněna kde?

Dík

0 Citovat

Tak jsem ptemyslel.jesli mam vubec reagovat ,asi bych spis nemel ,protoze me to jen utvrdilo v nazoru o kaste ,ale kdyz  uz jsem jaksi hlavni  tema  tohoto vlakna, tak se pokusim zareagovat ,pokud mozno co nejstrucneji 

Banu jsem se nezalekl ,spis me to i vyhruzka smazani profilu  zdrave nastvala , Aktualne .cz  zrusila diskuze ,protoze tam byly prezentovany  nepohodlne nazory ,samozrejme se to svedlo na vulgaritu Seznam.cz  diskuze ponechal ,ale zkomplikoval to znacnym  omezenim anonymity a prilisnym zasahem do soukromi 

Jsem pc amater ale pokud by fungoval nejak system v duchu toho co pise Proky , tak proc ne ,drive jsem se  jakemukoliv omezovani  timto zpusobe branil . protoze  si myslim  a v tom se nazorove nemenim , kdo nechce nemusi cist nemusi reagoavt a proste to preskoci , ale v tom musim dat za pravdu Petrovi 76 ,funkcni vyhledavani  tu opravdu co tu chodim tech 5 let nefunguje 

Moderovani  jednim clovekem (vice lidmi )  je jeste vetsi cesta ke kaste  ,je to neco co se deje v ceske politice ,stat se neda ridit jako firma  a  diskuzni fora ,myslim vseobecne jakoliv rovnez ne 

edit: Karel  i Baca12  to napsali  jednou vetou perfektne , ja bohuzel jednou vetou psat neumim 

 

0 Citovat

Michal napsal(a):

V první řadě vyřešit systém nicků, aby nikdo nemohl mít stejný.

Pak vyřešit citace.

A na konec možnost skrytí příspěvků a možná i citací od některých nicků.

Zbytek už vyžaduje trochu aktivnější adminy - mazání / zamykání offtopic témat; mazání offtopic příspěvků a vulgarit, přesuny do správného tématu, slučování a rozdělování témat, případně banování uživatelů. Plus vytvoření nějakého kodexu, podle kterého se to bude dělat. Kde by mohl být i zákaz duplicitních účtů a lá Naděžda.

A teď se vrátíme zpátky na Zem a podíváme se (pokud to vlákno někdo dohledá), kolik z desítek dobře míněných podnětů a konstruktivních nápadů vztahujících se k bazální funkčnosti fóra a webu bylo skutečně  implementováno za posledních x let.

0 Citovat

Nerad bych sem tahal politiku, ale vidím v tom jistou paralelu mezi aplikaci změn v nouzovém stavu a změn tady na fóru. Počet je podobný.

 

 

0 Citovat

Návrhy:

  • mute na člena = jeho příspěvky se zobrazí ve skrytém módu
  • hlasování na příspěvek = podle hodnocení se třeba od 5 negativních stane skrytý

Skrytý příspěvek bude vidět, ale jeho text nebude zobrazen dokud nekliknete na zobrazit. Nechci jít cestou, že daného člověka vůbec neuvidíte - ztratí se posloupnost vlákna.

Obě dvě možnosti mohou být paralelně.

Dále:

  • slučování témat - to mi chybí taky
  • funkce moderátor - jak je tu psáno. hlídat spam se dá, ale čistit obsah už ne

 

Jinak jo, stojí to teď z mé strany na hovno. Nemám absolutně čas a večer ani energii pokračovat na CL. Bohužel rodina se živit musí a byla nutná změna.

Co se týče updatů fóra - neproběhly žádné, které jsme chystali. Čas byl prioritizován a teď prostě na tohle není taky.

 

Ale tyhle rebelie mě tedy klidným nenechávají a něco vymyslím.

0 Citovat

Mute na člena a díky Davide za to, že to řešíš!

0 Citovat

Taky určitě mute na člena, resp. nějaký uživatelem spravovaný ignore list

0 Citovat

Bych rád věděl, kvůli kterým černým ovcím se toto téma tak rozjelo. Kvůli mé maličkosti to nebude, já tu jsem 10 dnů i s cestou, své chyby jsem uznal, přes počáteční neomalenost, než se člověk naučí pracovat s forem přes mobil a zbytnym konverzacim třeba s Mikirem, kde rozumím tomu, že ne všechny to zajímá. Dal jsem najevo, že aktivně do fóra přispívat nebudu, pokud komukoli mohu pomoci, tak rád. Každému se samozřejmě zavděčit nelze. Bylo mi doporučeno si přečíst fórum Mikiruv svět, tam světe div se většinou kladne příspěvky na jeho obranu. 

Potom to došlo tak daleko, že návrhy na prověření IP, zda Mikir nemá schizu a nepíše si sám se sebou, spekulace že za tím je AM nebo padrino, nebo čert starý.

Pak Mikir úzkost, že dostane banán... Je tady dlouho, určitě mu na CL záleží, trol to nebude. Mi se taky CL líbí, fórum co do možnosti někomu poradit sice omezené, ale cestopisy a komunita kolem toho nadstandardní, ale sám za sebe klidně budu pokračovat jen v pasivní účasti, jak jsem avizoval, bez jakékoli újmy. On si to po těch letech strávených tady asi (nechci mu křivdit) nedokáže představit, že by najednou byl odstaven.

No a když už k těm návrhům na nějaké změny viz výše, tak mute na člena není špatná volba. Blokování někoho, třeba podle IP, kdy na WiFi tam klidně může být i 10 uživatelů, asi není dobrý nápad. 

0 Citovat

Hitparada ignore  ,,,uz se tesim -))) mute na clena ne , hlasovani na prispevek mozna ,ale 5 negativnich je malo to se kasta snadno domluvi 

Smim vedet kolik tu ted chodi aktivnich lidi co napisou ,alespon 1 prispevek  za 2-3 dny ?

Miguelasi  to bude zase konspiracnich teorii ,ze piseme ve stejnou dobu ,priznam se , ze samotnemu mi to prislo zvlastni , jeste ze mame alespon odlisny nazor, me mute na clena neprijde jako dobre reseni ,tobe ano , ale treba zmenim nazor ,adepty  uz na to mam 

0 Citovat

Díky Davide, že to i přes nelehkou situaci řešíš.

Mute na člena i na jinými citované jeho příspěvky by byla paráda. Hlasování a následné skrytí negativně hodnocených určitě ano.

Duplicitní účty, že tady může být třeba víc Jardů nebo Michalů jsou hodně zvláštní. Nepamatuji si, že bych to někdy jinde viděl. Takže i s tím by bylo fajn něco udělat.

Vyhledávání je taky nutnost, ale chápu, že to je teď asi nerealizovatelné. 

@floodland: Já tu mám šedivé příspěvky tři :)

Btw není krásné, jak je teď "Zpřísňování..." čisté? Až bych zamáčkl slzu dojetím.

0 Citovat

Jarda, floodland ,uzavreme sazku ktere ? :-))

0 Citovat

Díky Davide. Další věc, která pomáhá udržovat fórum čisté, je přesouvání komentářů do jiných diskusí. Například by stálo za to vytvořit diskusi Covid žhavě a kdekoliv se objeví komentář, zda je Covid hrozba nebo výmysl atd, tak hrozící přestřelku přesunout. Tím zůstanou diskuse zaměřené na své téma.

Jak bych to udělal?

1) vybral bych 3-5 aktivních členů komunity, kteří mají respekt a nabídl jim právo přesouvat komentáře

2) Komentář by z diskuse úplně nezmizel. Zůstala by hlavička (autor, kdy), ale místo obsahu komentáře by se  objevil krátký text "Komentář byl přesunut admininistrátorem Proky do diskuse <link>Covid žhavě</link>." Odkaz by vedl přímo na daný komentář.

3) V nové diskusi by se objevil přesunutý komentář uvozený textem "Komentář byl přesunut admininistrátorem Proky z diskuse <link>Zpřísňování opatření</link>."

0 Citovat

Ještě mě napadla jedna možnost. Vytvořit zvláštní vlákno, třeba něco jako Hyde Park, kde by byli přesunuti všichni, kteří by buď psali pořád dokola mimo téma ( např. Mikir), nebo nějakým jiným způsobem porušovali pravidla fóra.

 Ti by pak mohli dál psát svoje bláboly v tom vláknu, ale nikde jinde by neměli přístup. Naopak ostatní by mohli přispívat i tam, pokud by cítili potřebu.

0 Citovat

Mute na člena stačí. At si každý mutne, koho uná za vhodné.

0 Citovat

Možná by bylo taky hezké, aby člověk v mobilní verzi viděl, kdo napsal poslední příspěvek. To teď nevidím. Svůj osobní mute filtr už aplikuji a relativně lituji, když někam prokliknu s jedním novým příspěvkem a tam dlouhá litanie.

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tohle neprojde, nesmí se zapomínat na Mikirovu svobodu projevu. Ten se dobrovolně přístupu do ostatních vláken nevzdá. 

Co by proti tomu mohl dělat? Obrátit se na Ústavní soud?

0 Citovat

tramin napsal(a):

[citace="floodland"]

Tohle neprojde, nesmí se zapomínat na Mikirovu svobodu projevu. Ten se dobrovolně přístupu do ostatních vláken nevzdá. 

Co by proti tomu mohl dělat? Obrátit se na Ústavní soud?

[/citace]

Chapu ze to neni nic jineho nez provokace a nemusel bych reagovat ,ale ony jsou nekde nejake pravidla fora ? Kde  a kdo je vytvoril ? Majitele  webu ? Nebo si je urcuje kasta, to gro co do kazdeho kdo nesouhlasi a nepodporuje je sije a chteli by nejen me ,ale i jine co si chteji psat a diskutovat vytesnit do nejakeho chlivku a do normalniho fora jim zabranit v pristupu ? V takovem pripade tu skutecne nepotrebuju byt   

0 Citovat

Jasne jen pockej zajici to byl dobry serial ,ale uverejnim co jsem dostal na SZ pochopitelne neprozradim od koho 

Upřímně si myslím, že kdybys tam semtam nenapsal něco, co ostatní zvedne ze židle, tak by fórum bylo za chvílu mrtvý a nikdo by tam ani nechodil, takhle to tam aspoň žije :-)

0 Citovat

Rating prizpevku a tim jeho vysednuti je podle me dobry napad. Takova zprava by pak treba nemusela zvyraznovat dane vlakno jako vlakno s neprectenym komentarem.

Jinak se mi nelibi mazani komentaru. Maximalne individualni mute. To ze pak dany uzivatel neuvidi navaznost u citovanych komentaru je jeho problem.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Jasne jen pockej zajici to byl dobry serial

Vlk taky sliboval Karkulce, mikire, Karkulce!

Zase mimo. Jak ty to děláš?

0 Citovat

A jak vis ze floodland myslel vlka a karkulku a ne vlka a zajice ?  Uhel pohledu po 2 mesicich na CL ? 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Mikire, S tebou mě bavi svět...

To me tesi ,ze jsi presel od urazek k pochvalam -)) Vidim,ze na nektere uzivatele pusobim blahodarne  

0 Citovat

Dovolim si jeste jednu uvahu k moderovani  diskuzniho fora , doufam ,ze nezanikne  ve spamech, ktere se ted prave objevily  O co jde  O smazani meho prispevku

Vzniklo to ve vlakne  letu OSR-PRG  evidente proto ,ze jsem pichnul do vosiho hnizda ze behem letu  si poridim jidlo nebo piti a nebudu mit rousku  Par odpovedi k tomu bylo  ,zaverecna od eremiho ,na  kterou jsem se rozhodl reagovat ,ano netykala se tematu , nebyla ovsem ani  o politice ,ani o nazorech na covid  atd 

Netykala se ani jinych ucastniku fora  ,bylo to jen o tom ,ze jsem se slusnym zpusobem snazil eremimu vysvetlit jeho chovani,  ze me  nepochopil a ze vlastne ,kdyby se nevyjadril , tak jak se vyjadril ,tak by uz muj prispevek ani nevzniknul 

Tento muj prispevek byl smazan  a ja se tedy ptam , misto skryvani  ,misto funkce mute apod ,se bude praktikovat mazani slusnych a nevulgarnich  prispevku ,ktere se  tykaji osobnich nazoru jednoho ucastnika na druheho ? Ma pravo byt ten jeden ,ktery ne uplne puziva slusnou formu vic ,nez  ten druhy ?

Kdyz uz byl nekym vytvoren Mikiruv svet , souhlasil jsem  a zacal tam psat prispevky ,ktere se netykaji tematu ve vlaknech ,ovsem ten konkretni prispevek nespadal  do Mikirova sveta  ten byl ciste kritikou eremiho chovani a byl by vytrzen s kontextu ,kdyz by byl presunut jinam navic , kdyz vim , ze eremi me prispevky necte ,pokud se netykaji  vyslovene jeho 

Taky ze se ozval do vlakna Mikiruv svet  ,kde se mi jal vysvetlovat  ,ze nemam pravo umistovat  neco kam zvazim ja  a ze o to tu jde celou dobu ,,budiz i kdyz je to diskutabilni  v tomto pripade, jak jsem vysvetlil vyse

Ovsem jeho dalsi psani se uz neslo v duchu urazek  a ma kritika na  tvorici se kastu  ,jak nazyvam gro tohoto fora, kteri maji vyhradni pravo  mit svou pravdu na cokoliv,  byla ohodnocena zeje to smesne a ze   jsem  jak ubreceny smrad  ,,nemuze se me to dotknout, protoze urazky me osoby  neresim , ale ptam se   chce  tato diskuze   pokracovat  mazanim prispevku  bez nejakych  pravidel  i kdyz zadne pravidla ve foru cestuj levne nevznikly , chce ponechavat urazeni jednoho clena druhym  ? A chce podporovat to gro a osatni  nechavat jako menecene cleny ?  

Jiste chapu ,ze nejsou penize ,neni cas , ale mazani prispevku je nejednodusi , ale taky   nejhorsi  zvolena cesta  moderovani  jakehokoliv fora  nejen o cestovani a  ponechavani volne ruky  urcite skupine  lidi  oproti jinym nazorove nepohodlnym je v podstate cesta  k zahube  opravdu demokraticke  a kvalitni  debaty 

 

0 Citovat

Chci se zeptat, zda již padlo nějaké rozhodnutí o směru vedení tohoto fóra? 

Přestává to být únosné, viz. poslední příspěvek nade mnou.

0 Citovat

Hele, co udělat crowdfunding Mikirovi na jednosměrnou letenku někam, kde není internet? :-)

0