Ahoj všem! V létě se s přítelkyní chystáme na Tenerife, vzhledem k tomu, že je to poprvé, co chceme někam vyrazit takhle sami bez CK bych si tady rád nechal svůj návrh dovolena schválit / poradit zkušenějšími cestovateli. Už delší dobu si shromažďuji info z internetu a dal jsem dohromady následující. Je to OK? Nebo byste mi v něčem doporučovali něco změnit, počkat na lepší ceny/akce ....?? Letenky: Uvažuji nad třemi variantami 1. Ryanair z Krakowa - nejlevnější, ikdyž jsme z Moravy tak ta dostupnost je horší (letenky + odbavený zavazadla cca 13 500kc) 2. Smartwing z Brna - nejblíže, ale ty odletové a příletové časy nejsou zrovna OK - přílet na tenerife v 10hod večer a taky nejdražší ( 15 800kč) 3. Smartwings z Prahy - dál jak do Brna, ale s Regiojet OK, levnější jak Brno, a přiletový časy jsou taky "pohodlnější" (14 600kč) Smartwing z Prahy dle mého nejlepší, nebo ? Ubytování : Nechceme žádný přecpaný hotel, takže jsem našel přes AIRBNB.com krásný apartmán na 12 nocí za 490 eur ( cca 13 200kč) Něco na co si dát pozor? Pujčení auta: Chceme ostrov pořádně procestovat a být "páni času" a vzhledem k cenám na kanárech si myslím, že se není o čem bavit. Z různých zdrojů jsem se dozvěděl o půjčovně http://www.cicar.com - 12 dní za 260-300 eur je myslím v pohodě, v ceně by mělo být všechno pojištění a hlavně žádný zálohy a blokace na kartě. Máme pouze debetní kartu - takže velká výhoda pro nás. Nějaké další zkušenosti s touto půjčovnou? Na co si dát bacha? Program ten si vymýšlíme podle tripadvisor, různých fór apod. Ale za nějaké zajímavé, méně známé tipy budeme velice rádi. Např. jsem zjistil že je potřeba povolení pro výstup na Pico del Teide. Takže jestli víte o dalších takovýchto "vychytávkách" nebo jakékoliv další rady a tipy, budeme velice vděční. Vím, že to má každý jinak a je težko říct, ale nějaké zkušenosti s jakým kapesným počítat na den, vzhledem k tomu, že ubytko bude bez stravy? Vystačíme si na těch 12 dní do 15 000kč? Díky a štastnou cestu !  .

Tenerife na vlastní triko

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

L.Bláha uvádí ve svém cestopisu z Tenerife na CL (prosinec 2019), že  soutěska Masca je dlouhodobě uzavřena.

My jsme spali v hotelu  Bahia Flamingo  poblíž Los Gigantos  s polopenzí. Nahlásili jsme pozdní příjezd a večeře nás čekala připravená na pokoji. Hotel jsme  řešili přímo bez booking.com. Volba hotelu byla z důvodu polohy hotelu od letiště.  Ranní odlet = nechtěl jsem jet  příliš dlouhou vzdálenost  a mít rezervu pro vrácení auta. (Cicar).

0 Citovat

Ima ,to ale porovnavas  neporovnatelne  a jsme i  jina kategorie , za  11 pobytu na  temer vsech  Kanarskych ostrovech (chybi jen El Hierro) jsme nikdy nebydleli v hotelu a uz vubec  ne 4 * !  A polopenzi jsme meli jen 2x a to na Esquinzu na Fuerteventure ,kde kolem  skoro nic neni a  ta poloponze byla cenove mimoradne vyhodna .. Jinak vsechny pobyt  snidane   nakoupeny v supermarketu  a  vecere  pokazde  v jine restauraci , pripadne i stejne , kdyz jsme  se  tam dobre najedli a citili

Brouku diky za info  ,to jsem nevedel ,ze je Masca  uzavrena  ,Bahia Flamingo je dost velky komplex  ,ale myslim,. ze uz je tam v te oblasti  otevrena daleko vetsi megaturistika , Prave  to Poblado Marinero  je uz starsi komplex budov ( mozna neco uz renovovali) v drevenem stylu ,zadne betononove monstrum ,  je to trosku stranou  od tech  obriich opicaren  na pobrezi 

Ale kazdy ma jine predstavy  proti Puerto de la Cruz nic nemam

0 Citovat

Pristaneme na TFS, Puerto je v podstate na opacnej strane, ale to by mi az tak nevadilo. Uz ked sme pri tej polpenzii, za kolko sa da najest v miestnych restauraciach? Na takom Santorini cca 35€ pre dvoch, ak je to podobne na kanárskych, tak neni o com velmi premyslat (v sucte s ranajkami to asi presiahne polpenziu). Varit sa nam urcite nechce, to sme si uz odkrutili za "studentskych" cias :)

@Tesna - popri autorisen a cicar som pozrel aj tebou zmieneny pluscar, ale neviim na stranke info ohladom depozitu?. Na nas termin maju najlepsiu cenu, ale ak kreditka+depozit, tak to pojdem radsej jednoduchsou cestou autorisenom, kde je to na hotovost a bez depozitu.

0 Citovat

Pluscar je bez depozitu a jsou úplně v pohodě. Jídlo v Puerto de la Cruz, průměr večeře tak odhaduji 15,- EUR v průměrné (to myslím v dobrém) restauraci. Nějaký předkrm, jídlo + pití. Za méně se dá občas, za více vždy:-)

0 Citovat

Tak pokud chceš trošku solidní večeři, tak s pitím a spropitným se budeš pohybovat  běžně někde mezi 40-50 EUR za dva. Pozor, ceny v restauracích mají obvykle uváděny bez DPH (které je sice jen 7%).


Pluscar depozit nepožaduje, protože cena je včetně plného pojištění. Hotovost neberou, platba pouze kartou, klidně debetní.



0 Citovat

S kartami problem nemam, takze pluscar je OK :) To ubytko asi zoberieme v Puerte, hotel s vyhrievanym bazenom popripade virivka, plaze si snad uzijem na Rhodose (teda dufam, ze pocasie bude obdobne ako na Cypre, kde sa 10. juna uz dalo vpohode kupat). Zatial vdaka vsetkym za komentare :)

0 Citovat

I Cicar je bez depozitu ,meli jsme Cicar ,ale na Pluscar jsem taky slysel chvalu , ty vecere za 40-50 to uz je ale s flaskou vina i zakuskem , bezne tech  35 pro dva   da se i  30  ,cerven je  na  Rhodosu uz  v pohode  Jinak nerozumim moc tomu vyhrivanemu bazenu na zacatlu zari ?  V mori se koupeme bezne  jak na Silvestra  tak treba na konci unora , zacatku brezna  na Kanarech

0 Citovat

Bo ty jsi nevlastní bratranec Venclovského... Také mám rád teplou vodu:-)

0 Citovat

To nevim, ale svym dceram, kdyz byly male  , tak jsem napoustel do vanicky  18 stupnu  a na zavodni plavani  se taky  nenapousti  v bazenu karibik   Ironmana  tu zrusili  loni kdyz more melo 13 a lilo a fucelo -)  Kdyz  v zime je  more na Kanarech  17-19  coz neni v Irsku ani v lete  tak v zari  to tech  23 -24 mit  bude

0 Citovat

Ahoj, přifařím se do tohoto topicu. Mám desetieurovky z Vídně na Tenerife. Původně na listopad, Wizz udělal změny a myslím, že si je tak posunu do času adventu. Buď na čtyři dny (80%) nebo na týden (20%, když padnou nějaké další letošní cesty), ale kvůli současné situaci až těsně před původním odletem.

Tuším, že advent není dobrým časem, kdy nechávat rezervaci ubytování na poslední chvíli (samozřejmě, pokud poleví pandemie). Vzhledem k příletu na jih (TFS) a touze prohupsat víceméně celý ostrov (Pico del Teide lanovkou + Roques de Garcia, El Drago, Garachico, Güímar, La Laguna, La Orotava) přemýšlím, jak pojmout ubytování - tedy hlavně místo. Pro mě zajímavá místa jsou ve středu nebo na severu ostrova a kvůli covidu nechci taky žádný sdílený pokoj.

Zatím se mi nejlíp jeví hlavní město ostrova Santa Cruz. Co myslíte? Nebo to rozpůlit a strávit část času jinde? Ideálně bych se rád obešel bez auta, ale když tak Cicar to jistí, ačkoliv ceny na listopad a prosinec zatím bombastické nejsou (cca 80 euro na čtyři dny).

0 Citovat

Já bych se ubytoval na jihu kvůli počasí a půjčení auta máš levnější u Top Car : https://top-car-hire.com/en/car-...ok-step-1/

0 Citovat

Určitě ubytovat na jihu kvůli počasí, je diametrálně odlišné od severu, zvláště v zimních měsících. Vzdálenosti na přejezd nejsou tak velké a provoz vzhledem  k omezenému cestovnímu ruchu nebude mezi Santa Cruz a  San Cristóbal tak tragický. Můžeš taky jet přes severozápad, po tom co prodloužili dálnici až za Los Gigantes to už je na sever kousek.

0 Citovat

Nemyslim ,ze na Tenerife je dobry napad to resit bez auta  i vzhledem tem mistum co uvadis ,ze jsou prioritou ,pochopitelne nejaka  verejna doprava je ,ale s autem nejsi omezeny a at uz Cicar  nebo jini  , jsou na Kanarech oproti jinym  zemim bezkonkurencni (bez depozitu ,bez zalohy pri rezervaci )

Auto bych snad ozelel jen na Gran Canaria  ,nebo si ho pujcil na par dni do oblasti kam verejna doprava nezajizdi  

 Je mozne si pucit auto pozdeji, ale spocti si co vyjde lepe

 S TFS se bez problemu dostanes busem nebo muzu doporucit  shuttledirect do Los Gigantes ,nebo jede verejna doprava s Los Cristianos  ,uz jsem tu doporucoval ubytovani v Poblado Marinero pod Giganty,   taky je dost vyber ubytovani v Puerto de Santiago  

Mezi Garachico a  Orotavou byva diky Teide pas mlhy, v Puerto de la Cruz budou mozna cenove vyhodnejsi nabidky ,ale to pocasi bude rozhodne lepsi na jihu 

Jestli chces absolvovat i oblast nad Santa Cruz  (Playa de Las  Teresitas  ,  Parque  Rural  de Anaga )  ,tak to rozdel  a ubytuj se  napred v oblasti  Gigantu  a pak treba v Santa Cruz 

Jinak bych zustal u tech Gigantu ,pokud uz je to moc casove narocne ,tak se pak jen stahni na posledni  1-(2)noci do Los Cristianos ,,odkud se da udelat treba i jednodenni vylet lodi na La Gomeru  ,primo u letiste muzu doporucit hostel  Los Amigos  (maji i samostatny malicky pokoj)

Jinak Tenerife urite na tyden ,alespon pokud tam jedes poprve  (podruhe jsme to prave spojili s La Gomerou )

0 Citovat

Díky všem za tipy :) Dostal jsem se k tomu až dneska, ačkoliv taby byly otevřeny týden. Jak jsem si listoval nabídkami ubytování v adventu, vyšlo mi, že auto bude potřeba. Zatím mám booknuto ubytko u Los Gigantes. Kousek od pláže a snad i výhled na moře.

Zatím plánuji 4 dny. Jestli mezitím selžou podzimní plány, třeba ještě prodloužím.

0 Citovat

https://www.idnes.cz/zpravy/zahr....seznam.cz

0 Citovat

Byl někdo teď nebo je aktuálně na Tenerife ?

Mám letenky na začátek září ,abych pravdu řekl mě se tam za současné situace ani moc nechce ,ale kolega by rád letěl ..

Zajímá mě jak se tam žerou covid opatření - co je "povinné" mám zjištěno ,ale zajímá mě aktuální situace tj. hlavně nošení roušek a jak funguje stravování v hotelu (jestli normálně bufet či nějak omezené) ?

Na plážích předpokládám žádné omezení nejsou.

A pak ještě Teide ,koukám alespoň dle webu dopravce TITSA ty busy na Teide aktuálně nejezdí. Auto půjčovat nebudeme ,takže asi jen taxi ,alespoň jsem nic jiného nenašel vyjma jednodenních výletů ?

0 Citovat

Můžu poskytnout informace z konce června. Roušky tam žrali strašně - ačkoliv povinnost zrušena - nosili je pořád. Limity počtu osob na turistické atrakce, např. Loro Parque nebo do obchodů. Nefungují jako všude jinde - venku dav, co si funí na záda a uvnitř všude volno až na dav na pár mistech. Plus např. v Loro Parque se roušky nosily i venku.

0 Citovat

Prave cekame na let z TFS do Vidne. 2 tydny jsme tu stravili postupne na Gomere, Palme a nakonec vikend na Tenerife. Rousky uz se dle meho subjektivniho nazoru nehroti tak, jako na podzim. Najde se odhadem 20-50% (zalezi na ostrove a miste) lidi, kteri rousku nemaji bud vubec a nebo jen propagacne na brade/pod nosem. V prirode rousky tak 10% lidi (oproti podzimu, kdy to nosili vsude a porad super). Obcas stale narazite na covid picoviny typicke pro Spanelsko, nicmene uz ne v tak hrozne mire jako loni. Za me pobyt doporucuju, jel bych zas. Jo a hotelove bufety jedou bez problemu. 

PS. Pozor si dejte na prelety mezi ostrovy, pocasi je ted divoke a porad jsou nejaky diverty. Zejmena na TFN je to ted loterie, kazdopadne my treba nedoleteli ani na El Hierro a nakonec se mu malem nepovedlo vratit ani na TFN (uz jsem myslel ze leti na TFS ale zkusil to znova a uspesne sedl). 

0 Citovat

Můžu potvrdit slova Michala, taky jsem byla na konci května až do června a na můj vkus to hodně hrotí, v té době se teda nosili ještě roušky všude a oni to opravdu dodržovali i na horách, na túrách, kde koncentrace lidí byla minimální. Do obchodů jen po desinfekci rukou, nejlépe nakupovat v rukavicích, jinak se po vás divně koukaj. Roušky nosit poctivě nasazený, jinak je problém. Září je daleko, ale momentálně mají na určitých místech ostrova večer uzavřený pláže a přes den vstup samozřejmě s rouškou,  hodně lidí to opravdu dodržovalo i v těch vedrech. V Loro Parku byly stále hromadný atrakce zrušený (vystoupení kosatek, delfínů, papoušků..), což mě mrzelo, protože jsem se to nikde dopředu nedozvěděla. Co jsem viděla snídaně, tak byly podávaný, žádnej bufet, ale to mohlo mít každý ubytko podle sebe.

0 Citovat

Ty už byly na konci června povolené a v Loro Parque se na mě koukali jako na exota, když jsem se ptal, jestli bude vystoupení s lachtany.

0 Citovat

@Aluška - no já nevím, byl jsem tam na jaře více než měsíc do konce května a rozhodně tam nikdo na trecích v horách roušky nenosil, na plážích jakbysmet, hygienická pravidla samozřejmě dodržují hotely a restaurace, ale žádné psycho, jak mi teď v týdnu psal kamarád, který tam pobývá. A kdo jde do Loro Parque, zaslouží si to nejhorší covid peklo, vyklované oči od papoušků a uhryzané nohy od kosatek;)

0 Citovat

Tak já lidi, co na trekách potkala tak z 80% v rouškách a na plážích to samý, sundávali si roušky, jen na dece a do vody, jinak poctivě nosili, neberu tedy ty pláže, kde se sejde 5 lidí, tam samozřejmě bez roušek.

0 Citovat

Připomínka k rouškám (pobyt v červenci) - při návštěvě Barranco del infierno jsme byli několikrát napomenuti mladými provozovateli, že máme špatně nasazené roušky a že ať si uvědomíme, že oni tady žijí a rozhodně nechtějí doplácet na nezodpovědné turisty... Autobusy pod Teide opravdu nejezdily a s taxíky to na jihu byl poměrně problém, objednat samozřejmě bylo možné přes recepci hotelu, ale potkávat spoustu taxíků (i pro více osob) na ulici jako na La Palmě nebo Madeiře a dohodnout si cenu přímo s šoférem, to se na jihu Tenerife moc nedalo. Na severu to bylo jednodušší - tam jsme byli loni a bylo to tam podle mě ohledně opatření o něco volnější, když jsme vyrazili na toulky Anagou, tak nás s rouškami nikdo nesekýroval... Ale celkově bych neřekla, že ta opatření jsou tak nepříjemná, aby mě to od cesty odradilo.

0 Citovat

Potvrzuji rouškománii prvních 14 dní prázdnin na GC- malí kluci hráli fotbal venku v rouškách, rodinka naprosto sama na vyhlídce v rouškách, občas i samotní řidiči v autě v rouškách. Venku dobrovolně tak 99 % lidí. Uvnitř hospod je ovšem sundávali. 

0 Citovat

Spanieli su maniaci. Ruska/respiratory nosia aj na bezruskovom balkane

0