Zdravím, chtěl bych si pořídit nový bankovní účet a kartu. Slyšel jsem, že německá banka number26 je super, jenom jsou registrace uzavřené. Chtěl bych účet, který je veden zdarma, taktéž výběr z bankomatů ve světě zdarma. Přemýšlím o Ukontu, které do 26 let je bez dalších podmínek zdrama. Nebo Airbank, kde se platí 25,- za výběr u jiného bankomatu v EU a 100,- jinde ve světě. Co by jste mi poradili? Máte zkušenosti s výše uvedenými? Díky Šimon .

Banka pro cestovatele

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Zdravím,
chtěl bych si pořídit nový bankovní účet a kartu. Slyšel jsem, že německá banka number26 je super, jenom jsou registrace uzavřené. Chtěl bych účet, který je veden zdarma, taktéž výběr z bankomatů ve světě zdarma. Přemýšlím o Ukontu, které do 26 let je bez dalších podmínek zdrama. Nebo Airbank, kde se platí 25,- za výběr u jiného bankomatu v EU a 100,- jinde ve světě. Co by jste mi poradili? Máte zkušenosti s výše uvedenými?
Díky Šimon

0

number26 nie je ani pre obyvatelov Czechie dostupna
https://support.number26.eu/read/000001280?locale=en

ja ako vzdy mozem odporucit REVOLUT. Stiahni appku na iOS/Android, do par dni ti poslu Mastercard zadarmo, vybery z bankomatov zdarma (do ccca 600 euro mesacne), otestovana v cca 15 krajinach a bez problemov. Ucet si nezakladas ziadny, karta je vlastne prepaid (nabijas bud prevodom, alebo cez appku inou platobnou kartou)

0 Citovat

no potrebujes len dalsiu kartu, ale vsak to vyriesis zdarma vo Fio, alebo Zuno, prip. ine co mate v CR

0 Citovat

Za mě nej Zuno - ten účet plus (za 68 Kč nebo pokud zaplatíš aspoň 3000,- Kč kartou za měsíc tak zdarma) a výběry kdekoliv ve světě v jakékoliv výši zdarma. Navíc tam jde přelívat peníze mez spořením a účtem, takže si před výběrem můžeš vždycky převést jen potřebnou částku a v případě pokusu o zneužití se ti na peníze na spoření nikdo nedostane.

0 Citovat

Equa - ucet zdarma bez podminek, vyber z bankomatu v CR zdarma, v zahranici 9Kc

0 Citovat

Super, díky za tip! smiley

0 Citovat

používám Ukonto u Unicredit a jsem maxiálně spokojená. Už mi není 26, a to tam je podmínka, že ti za měsíc musí přijít na účet 12.000,- (což asi s normálním platem není problém) tak máš veškeré vedení, platby, výběry v ČR i v zahraničí úplně zdarma. dokonce mám v zahraničí vyzkoušeno, že když se na bankomatu píše, že se strhne poplatek za službu (třeba 5%), tak se mi nikdy nic nestrhlo. takže jestli je ti do 26ti let a pak plánuješ někde pracovat, tak to Ukonto doporučuju.

0 Citovat

Ano presne tak, ja pouzivam Revolut najma na Slovensku, kedze uz nemusim hladat ten "spravny" bankomat
Nad 600 euro je myslim 2 percenta, ale to je skoro nerealne vytiahnut smiley
Este teda ked mas UK ucet, tak Revolut podporuje nielen Euro, ale aj libry a dolare, takze si naloadujes svoj librovy revolut a potom uz s minimalnym kurozvym rozdielom vytiahnes v inej krajine.

0 Citovat

Spravny cestovatel ma 2 a viac bankovych uctov smiley Ideal je mat aj kreditku, volil by som kombinaciu unicredit+zuno ... v jednom mas vsetko zdarma, ale exoticku maestro kartu, v druhom kreditku zdarma a do istoty este VISA kartu k beznemu uctu ... kombinacia kariet ktore ta nikdy nenechaju vstichu smiley

0 Citovat

tak tak, je to dookola omielana tema, ale ak clovek ma normalne zamestnanie, nie je problem mat zadarmo ucty a 2 kreditky tiez zdarma (povedzme Mastercard od Zuna + Diners) a napr. cez FIO Maestro (najma do Rakuska, Nemecka a Holandska), prip. opat cez ZUNO VISA a backupovy Mastercard od REVOLUT (s vybermi zadarmo). Potom sa nemusia riesit otazky typu "pozicanie auta v Zimbabwe aj bez kreditky, da sa to?", alebo "chcu zalohu 500 euro, ale tolko na karte nemam"

0 Citovat

Ok dakujem, poguglil som si o tom trochu a je to fajn ked je to zadarmo, 600€ je malo ale lepsie ako nic, pripadne si preposlem este jednu kartu nech to MA limit dvojnasobny,neriesim ani tak svk lebo na svk to preposielam cez transferwise ale vymenim £, skorej mi ide o pocit bezpecia lebo trepat vsade mozne zo sebou peniaze a mat ich poskryvane pod rohozkou v aute atd mi pride dost kretenske lebo SME boli takto v maroku KDE sme sa priftreli k domacim potom na tavach na saharu prespat v beduinskych stanoch a ty vo vrecku 1000+€ tak stale Len rozmyslas preco pozera na teba,davaj si pozor na bundu atd. Okej Tam uz sa tesim kedy pride ta karta a vyskusam ju .

0 Citovat

no ja mam Revolut najma ako backup, kedze vybery zdarma mam aj so ZUNO plus. 600 euro som asi v zivote nevytiahol z bankomatu za mesiac pocas cestovania. Ostatne platby jasne ze bez limitu (hotely, letenky, supermarket a pod.), limit plati len na ten vyber z bankomatov.

0 Citovat

Používám debetní kartu MasterCard od UniCredit, výběry jsou na celém světě zdarma a mám ještě záložní MasterCard od Equa, u které stojí výběr ve světě 6 Kč. Pak mám ještě kreditku Visa od UniCredit, protože je dobré mít obě kartové společnosti. Třeba na Filipínách byl skoro nadlidský úkol najít bankomat, kterému chutnaly MC karty.

0 Citovat

Všem díky moc za rady.
Ještě se chci zeptat. Nevíte jak jsou na tom jednotlivé banky s kurzem, případně kde se to dá zjistit?

0 Citovat

Chápu dobře, že pokud si povedu eurový účet u Unicredit, tak se těmto "poplatkům" při výběru vyhnu?

0 Citovat

Mám eurový účet u UCB, za výběr v zahraničí nic neplatím. Nabíjela jsem ho přes Valuto, dokud bylo bez poplatků, teď se možná podívám i po jiných možnostech smiley

0 Citovat

Při založení online po mě chce výpis z jiného účtu. K čemu to potřebuje? Jsou to docela citlivé a osobní informace a navíc já jiný nemám, musel bych říci kamarádovi.

0 Citovat

Ahoj,

mně se osvědčilo mít u banky i cizoměnový účet (v EUR, případně USD) a k tomu debetní kartu. Jak tady již bylo zmíněno, tak výhodné podmínky má třeba UniCredit banka - ta má myslím potom výběry v zahraničí zdarma.. Taky Raifka má dobrý účet - tzv. multiměnový - kde jsou všechny cizoměnové účty napojeny na jednu platební kartu. Potom stačí mít na účtě zůstatek např. 100 EUR a když platím v zemi kde jsou EUR, tak mi to strhává EUR bez toho, aby mi to banka převáděla z Kč. Nemusím tak platit poplatek za konverzi u banky, který bývá celkem vysoký...stačí se podívat na rozdíl mezi nákupem a prodejem. U EUR to bývá minimálně kolem 1 CZK.
Já taky používám na směnu Valuto, kde si mění lidi peníze mezi sebou a jsou tam tak mnohem výhodnější kurzy než u bank (rozdíl mezi nákupem a prodejem EUR je pár haléřů...). Teď je tam zrovna i nějaká akce 100Kč na vyzkoušení. Je to úplně vpohodě..pošleš si tam koruny, počkáš si na výhodný kurz, vyměníš a pošleš zpět eura na eurový bankovní účet. Poplatky za převody jsou minimální (v rámci korun).

0 Citovat

za tie dva tyzdne co sa to tu riesi, dusik42 mohlo mat uz aj tri ucty zadarmo s kartami...

0 Citovat

Takže už mám účet i karty od Unicredit, ale mám ještě dvě otázky:
1, Rovnou jsem si založil i EURový účet, ale asistentka mi říkala, že stejně při výběru v zahraničí se mi vyplatí vybírat z CZK účtu, protože je přepočítáván přes středový kurz. Je to tak? Jak to funguje?

2, Unicredit mi nabízí zdarma zlatou kreditní kartu MasterCard Miles & More Gold. Vyplatí se ji mít?

0 Citovat

tak najprv gratulujem smiley
ak je kreditka zdarma tak urcite, aspon nebudes v buducnosti musiet riesit kalsicke problemy typu pozicanie auta bez kreditky a pod smiley a este teda pomaly mozes zbierat nejake body do miles and more a je tam aj cestovne poistenie, takze ja by som do toho urcite siel

0 Citovat

U konta Premium jsou dvě karty Gold zdarma- jedna debitní a jedna kreditní. Já ji teda taky nemám, buď mě na to při zřizování neupozornili nebo jsem ji nechtěla, už nevím. Ale teď nad tím teda pouvažuju...zejména, pokud by to byla VISA smiley

0 Citovat

Měním účet u ČSOB a bude třeba předělat kreditku, takže jsem se koukal na alternativy stávající MC World, na níž je teď dobrý už jen 1% cashback. Studoval jsem i Unicredit Miles and More Gold - na první pohled je zajímavá. Jedna míle za 20 kč. Pak jsem se ale kouknul na kalkulátor mílí a PRG - NY bych potřeboval 30 tisíc mílí za jeden směr v Economy.

0 Citovat

Nie je to 30 000 mil + taxy? Kedze otocka po europe je 10000 plus taxy castokrat v cene konkurencie...

0 Citovat

Je to možné, píšou něco o 15 tisících mílích za poplatky:

For bookings made (tickets issued) up to 14 September 2016, 18,000 miles are required for the payment of taxes, fees and surcharges with miles for your flight award. For bookings made (tickets issued) from 15 September 2016, only a flat rate of 15,000 miles will be charged for these.

http://www.meilenrechner.de/spend_miles ... nguage=eng

0