Zdravím, chtěl bych si pořídit nový bankovní účet a kartu. Slyšel jsem, že německá banka number26 je super, jenom jsou registrace uzavřené. Chtěl bych účet, který je veden zdarma, taktéž výběr z bankomatů ve světě zdarma. Přemýšlím o Ukontu, které do 26 let je bez dalších podmínek zdrama. Nebo Airbank, kde se platí 25,- za výběr u jiného bankomatu v EU a 100,- jinde ve světě. Co by jste mi poradili? Máte zkušenosti s výše uvedenými? Díky Šimon .

Banka pro cestovatele

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ivo napsal(a):

Lukasi, diky. Produkt od RB opravdu vypada nejblize k tomu, co hledam. Par dotazu nize jeste, prosim:


-Pokud clovek nema problem sehnat valuty typu USD/EUR za dobry kurz, pak staci si je jednoduse vlozit na ucet a posleze zdarma vybrat v zahranici, kde se touto menou plati, bez jakehokoliv prepoctu, clovek dostane sve penize. Chapu to dobre? zadny dalsi skryty poplatek tam neni, kdyz je vyber zdarma, ze?

Ano, je to přesně tak, vložíš eura, v zahraničí vybíráš nebo platíš v eurech, banka primárně bude stahovat peníze z eurového účtu. Jakmile budou eura docházet, na transakci v eur nebude dostatečný zůstatek na eur účtu, banka si stáhne zbytek v CZK.


- karta ktera je vydavana k uctu ekonto komplet? 

Můžeš mít celkem tři debetní karty: 1 embos, 1 neembos a 1 bezkontaktní nálepka


-ktera kreditka je vydavana k tomuto uctu?

Kreditka Style (na salónky ve Vídni zdarma), další kreditka např. pro manželku zdarma


-̶p̶i̶s̶o̶u̶ ̶n̶e̶c̶o̶ ̶o̶ ̶c̶e̶s̶t̶o̶v̶n̶i̶m̶ ̶p̶o̶j̶i̶s̶t̶e̶ ̶k̶ ̶e̶k̶o̶n̶t̶u̶ ̶k̶o̶m̶p̶l̶e̶t̶ ̶-̶ ̶n̶e̶m̶u̶z̶u̶ ̶d̶o̶h̶l̶e̶d̶a̶t̶ ̶n̶e̶j̶a̶k̶e̶ ̶b̶l̶i̶z̶s̶i̶ ̶i̶n̶f̶o̶.̶.̶n̶e̶m̶e̶l̶ ̶b̶y̶s̶ ̶n̶e̶c̶o̶?̶

Cestovní pojištění je za 89 Kč měsíčně, využívám pravidelně. Úrazové pojištění je zdarmak účtu eKonto Komplet.


Zaverem - RB nabizi doporucujici program. Kdyz dohodis 2 novy klietny mas vedeni zdarma. Proc toho nevyuzivas? A pomohlo by ti pripadne doporuceni? :) Diky!

Vůbec nevím, že něco takového existuje a ani jsem po bližším zkoumání nenarazil na nějaký link apod.


0 Citovat

-Myslel jsem spis, jestli normal, gold base atd., ale ono to je asi uplne fuk, stejne se od sebe nelisi a na tu premiovou predpokladam normalni clovek nedosahne.

-kreditky Style vypada ok. Pisou limit 300k - plati to nebo se limit lisi podle objemu penez co u nich clovek ma?

-cestovni pojisteni za 89kc zni lakave, nicmene pojistne limity jsou, myslim, dost tristni. S tim bych si nelajsnul jet dal nez k sousedum za hranice, a navic jen ty vychodni.

-https://www.rb.cz/o-nas/odmena-za-doporuceni - staci aby si 2 lidi co jeste nemaj u RB ucet zalozili vicemene jakekoliv konto a po tu dobu co ho maj tak mas vedeni zdarma. Pokud ho maj vice jak 2 roky, uz mas dozivotne vedeni uctu zdarma.


0 Citovat

Lukáš Horák napsal(a):

https://www.mesec.cz/clanky/maly...ich-karet/

Za sebe doporučuji eKonto Komplet od RB, sice se platí 129 Kč měsíčně, ale při protočení peněz na kreditce, která je k účtu zdarma, se poplatek vrátí v podobě odměn. 

Výběry jsou zdarma po celém světě.

Měny, které nemají v kurzovním lístku, přepočítávají nejvyhodnejším kurzem, tj. kurzem karetní asociace. K eKontu Komplet je zdarma vedení dalších účtů v několika měnách, takže člověk zase nemusí řešit nevýhodný kurz banky EUR/CZK. Takže před dovolenou stačí jen zajít do banky a vložit eura, kuny apod. 

Já tomu rozumím tak, že pro měny v kurzovním lístku se jedná o banku s nejhoršími kurzy v ČR (mimo starších karet od mBank). Dá se tomu sice vyhnout tak, že si před každou cestou do zemí s měnami zahrnutými v kurzovním lístku (řekněme mimo eur a země, kam často jezdím) předem spočítám útratu, výhodně nakoupím a vložím hotovost, ale přijde mi to kvůli ušetření max. 2% (v porovnání s běžným kurzem jinde) nepohodlné. Navíc je třeba účet aktivně využívat (což nevím, co znamená konkrétně), jinak se platí 250 Kč měsíčně. Pokud by ale člověk měl kartu od jiné banky na výběry a platby v zemích s měnami zahrnutými v kurzovním lístku (pokud tam častěji jezdí), může to být dobrá alternativa.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Vzhledem k tomuto testu (https://www.mesec.cz/clanky/maly...ich-karet/) objednávám mKartu svět. Vypadá zajímavě a použitelně. Malinkaté mínus jsou výběry zdarma až od 1500 Kč. Při delších pobytech se to ale ztratí.

Mám jí a zatím ok. Nevýhodou je pro mě zatím hlavně strašně dlouhé číslo účtu. :) 

0 Citovat

Podle mě má RB snad nejhorší kurty - u exotické měny proběhne dvojí konverze a vždy bude čerpáno z CZK složky. Navíc je tam nějaká ta směnná přirážka.

Mi v tuto chvíli vychází dobře Creditas - nově by měl být výběry v zahraničí zdarma a kurzy jsou jedny z nejlepších mezi českými bankami. 

0 Citovat

rsaf napsal(a):

Podle mě má RB snad nejhorší kurty - u exotické měny proběhne dvojí konverze a vždy bude čerpáno z CZK složky. 

Jaká dvojí konverze? Platba exotickými měnami s RB kartami je ta nejvýhodnější ze všech, zmiňuje to i Patrik Chrz v tom článku, na který jsem odkazoval v předchozích příspěvcích. Pokud potřebuješ důkazy, můžu klidně nascreenovat z IB transakce třeba v MKD, EGP, UAH apod.

Přiznám se, že posledních pár měsíců používám na EUR/PLN/USD transakce Revolutku, ale dříve jsem to prostě neřešil, protože kvůli kurzové marži, kterou má banka na běžně užívaných měnách jsem prodělal maximálně pár stovek v celém rozpočtu na nějakou cestu do zahraničí, které stejně člověk utratí za spoustu jiných "zbytečností".

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

JNavíc je třeba účet aktivně využívat (což nevím, co znamená konkrétně), jinak se platí 250 Kč měsíčně. 

1 příchozí platba 15+ tisíc  a dvě odchozí platby.  Stačí nastavit trvalý příkazy. 


Koukal jsem na ten jejich účet když jsem zakládal mall kreditku, ale nespatřoval jsem tam žádnej přínos oproti tomu co mám.

0 Citovat

Kreditka RB Style, 9.2. placeno 169,50 THB, zůčtováno 123,04 CZK => kurz 0.726

Debetka Creditas, 4.2. placeno 145 THB, zaůčtováno 105,13 CZK => kurz 0.725

Takže obě dvě se chovají celkem rozumně.

Neřeším nějakou stokoruno za celou dovolenou. Ale pokud mám zaplatit větší částku a u pokladny stojí 2 lidi celkem se 4mi kartami, tak proč nezaplatit tou nejvýhodnější. 

0 Citovat

kajamarik723 napsal(a):

1 příchozí platba 15+ tisíc  a dvě odchozí platby.  Stačí nastavit trvalý příkazy. 


Prichozi platba muze byt ze sveho jineho uctu? A odchozi zase zpatky na tento ucet? Nebo to musi byt napr. prichozi mzda+2x zaplaceno v albertu?

0 Citovat

V ceníku to mají takto (není asi jasné, jestli jsou myšleny jako nezapočítávané jen převody v rámci RB):

Aktivní využívání účtu:

1. Pro eKonto SMART a eKonto KOMPLET znamená, že ve sledovaném období částky úhrad a hotovostních vkladů ve prospěch účtu dosáhnou nejméně 15 000 Kč a zároveň

budou provedeny a zaúčtovány alespoň tři odchozí úhrady.

...

Mezi příchozí úhrady se nezapočítávají převody z účtů a vkladů téhož klienta, připisované úroky a příchozí/reverzní karetní transakce.

Mezi odchozí úhrady se nezapočítávají převody mezi účty a vklady téhož klienta, platby vůči bance a daně z úroků.

Aktivní využívání účtu se hodnotí za kalendářní měsíc předcházející měsíci, za který je cena účtována.


Pokud účtují poplatek za první necelý měsíc, nebudeš se mu moci vyhnout, tak aby tě to nenaštvalo :-)

0 Citovat

Diky, Libore. Me z toho plyne, ze kdyz mi tam pritelkyne posle 15k a ja ji je poslu zpatky 3x po 5000 tisicich, tak to splni podminky. Co myslis?


Musim jeste zkontrolovat, ze tyhle platby jsou vsechny zdarma.. 


Taky jsem nikde nenasel, zda a kolik si uctuji za vklad cizich men..

0 Citovat

Podmínky to splňuje, ale asi to není, co si banka pod tím původně představovala. Tj. získat klienta, který bude mít ten účet jako hlavní. V nejhorším to můžeš zase zrušit. Pořád to ale jen snižuje poplatek z 250 Kč (které asi zaplatíš za 1. měsíc) na 129 Kč, které možná získáš zpět při platbě kreditkou (zmínky o tom jsem si v ceníku nevšiml).

V ceníku píšou, že jeden vklad hotovosti měsíčně je zdarma. Platby jistě taky.

0 Citovat

V ceniku to neni ale je uvedeno ze zdarma mas kreditku k uctu, na ktery mas 1% chargeback a max sumu 129kc za mesic, tzn zaplatis s ni 13k mesicne a mas zpatky poplatek, ale to je asi nerealne. 


Tuzemske platby jsou snad dnes uz bezne zdarma. Jeden vklad cizich men zdarma mesicne je dobry, to jsi nasel v ceniku? 

0 Citovat

KB má odchozí tuzemskou platbu zpoplatněnou :) zrovna minulej týden jsem potřeboval udělat rošádu v pár bankách, tak jsem se ptal :) paní mi ochotně nabídla řešení za 250 Kč měsíčně a pak, že budu mít platby zdarma :D neuvěřitelný

0 Citovat

nevim jaky mas ucet, ale podle ceniku nize jsou vsechny tuzemske platby zdarma, a to vcetne toho nejvic socka uctu a studentskeho uctu...


https://www.rb.cz/attachments/ce...ekonto.pdf

0 Citovat

KB - Komerční banka, to byla reakce na to, že ne všude jsou tuzemský platby zdarma :) Mám ji jen kvůli VISA kartě a rumbování.

0 Citovat

pardon, zapletl jsem kb a rb, moje chyba :-).

0 Citovat

Mám Unicredit. Vedení zdarma za 12k tuším, účet  v 1 cizí měně zdarma a několikrát jsem se ptal, z jakého účtu se to v zahraničí strhává a vždy prý z toho, který je výhodnější. Výběry v zahraničí zdarma. Na Bali mne bankomat upozornil na 3% tuším, kurz byl asi stejný, moc jsem to vzhledem k cenám neřešil. Ale strhnul si to z € účtu, mám levná €, tak je vždy mám na účtu. Nevýhoda je, že zpoplatnili kreditky.

Teď když založiš, měl by jsi dostat 500 a něco i měsíčně, mrkni na stránky.

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Jeden vklad cizich men zdarma mesicne je dobry, to jsi nasel v ceniku?

V ceníku píšou, že je v ceně první vklad/výběr hotovosti v kal. měsíci. Zpoplatněný 29 Kč je v případě eKonto KOMPLET pátý a další vklad, takže bys měl 4 zdarma. O cizích měnách nic nepíšou, tak je asi jedno v jaké měně. Jinak by to snad Lukáš zmínil.

0 Citovat

Ridder napsal(a):

KB - Komerční banka, to byla reakce na to, že ne všude jsou tuzemský platby zdarma :) Mám ji jen kvůli VISA kartě a rumbování.

s Visa od KB se dá rumbovat? :) 

0 Citovat

Jasně, také si jí držím. Jen možnosti jsou omezené,  bývalo to kdysi lepší. Patří k základní  výbavě hráčů na rumbakoule :-)

0 Citovat

Ivo napsal(a):

Diky, Libore. Me z toho plyne, ze kdyz mi tam pritelkyne posle 15k a ja ji je poslu zpatky 3x po 5000 tisicich, tak to splni podminky. Co myslis?


Musim jeste zkontrolovat, ze tyhle platby jsou vsechny zdarma.. 


Taky jsem nikde nenasel, zda a kolik si uctuji za vklad cizich men..


Mohl bys použít i nějakej svůj účet v jiné bance, pochybuju, že se v tom někdo v RB bude šťourat... Kromě toho,  když se dívám na ty podmínky - rozuměl bych tomu spíš tak, že nelze přeposílat peníze v rámci vícero účtů u RB.

0 Citovat

RB můžu klidně doporučit. Kromě toho, že mají poměrně příznivý směnný kurz, tak také úspěšně bojuje za klienty. Teď zrovna mi už podruhé vrací neoprávněnou platbu kartou - poprvé si autopůjčovna stáhla peníze za údajnou škodu, a teď ubytovatel v Polsku si stáhl 200 PLN a tvrdil, že jsem mu nevrátil klíče... reklamace v RB uznána, peníze vráceny. U RB nemám účet, jen kartu.

0 Citovat

mirjur  zeptam se jak jsi dostal jen kartu  kdyz tam nemas  ucet ?  Nemam zajem mit v CR jakykoliv ucet  a  mam jen kartu  unikreditu ,kterou jsem kdysi davno dostal  jeste jako kartu programu  Ok Plus  u HVB pak to prevzali u unikreditu  ,ucet jsem tam pak chvili mel ale zrusil jsme ho 

Ta karta  je  kreditni s uverovym ramcem 40 K  , nemam ted vubec prehled  o bankach v CR  , ale mozna by se me hodila  nejake  kreditni karta  bez  nutnosti mit  v te bance  ucet    to by pak ale byl asi uverovy ramec  maly ?
0 Citovat

mikir: je to karta Mall, kterou jsem si zřídil při nákupu zboží na Mall.cz, dostal jsem přitom slevu 2000 Kč na zakoupené zboží. Úvěrový rámec 100k. Ale myslím, že není problém mít kartu bez účtu - kromě RB mám kartu bez účtu i u Hello Bank a u České spořitelny...

0