Zdravím, chtěl bych si pořídit nový bankovní účet a kartu. Slyšel jsem, že německá banka number26 je super, jenom jsou registrace uzavřené. Chtěl bych účet, který je veden zdarma, taktéž výběr z bankomatů ve světě zdarma. Přemýšlím o Ukontu, které do 26 let je bez dalších podmínek zdrama. Nebo Airbank, kde se platí 25,- za výběr u jiného bankomatu v EU a 100,- jinde ve světě. Co by jste mi poradili? Máte zkušenosti s výše uvedenými? Díky Šimon .

Banka pro cestovatele

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

To jistě, ale dotaz byl na něco konvenčnějšího než Revolut, což největší banka v ČR je. 🙂

0 Citovat

Pro platby v € jedna z těch levnějších možností :
Založit si ve FIO korunový a € účet + nechat si k němu vystavit € kartu; to vše zdarma. Uzavřít on-line smlouvu s exchange.cz a koupit u nich € (poslat jim CZK z FIO a nechat si poslat € do FIO, podle sazebníku exchange "Tuzemské úhrady v CZK nebo v cizí měně v rámci stejné banky ZDARMA"; exchange má účet ve FIO). 
Výhody: máte € účet, na něm € za dobrý kurs (dnes ve 22:35 u exchange.cz orientační kurs 24,69 CZK) a k tomu € kartu, vydanou českou bankou. Pokud narazíte v zahraničí na bankomat který nechce poplatek, můžete mít za dobrý kurs i € hotovost. Třeba na Slovensku jsem nedávno vybíral bez poplatku z bankomatů dvou různých bank.
Nevýhody: napoprvé trochu krkolomné.
Ostatní: nejsem agentem FIO ani exchange.cz. € kartu a platby převodem z € účtu ve FIO používám dost často. Jen ta € tam nemám přes exchange, ale díky občasným příjmům v €. Nicméně jsem přes exchange.cz řešil platby v jiných měnách za dobré kursy. To co popisuju se určitě nehodí pro každého, ale pokud často platíte v € kartou nebo bankovním převodem a občas vybíráte € z bankomatů, tak by to pro vás třeba mohlo být řešení.

2 Citovat

@tmx: Upřímně, Revolut už nepoužívám. Po x zpřísnění pravidel si je už ani všechny nepamatuji. A měl jsem již tu čest s jejich podporou, co stojí fakt za starou bačkoru. K tomu podle mého vlastního testování už k jeho kurzům se blíží kdejaká česká banka.

Jinak ještě jedna rada pro zelenáče - Nevoz jen jednu kartu ale aspoň dvě - jednu Visa a jednu MasterCard.  Ne všude berou obě dvě. K tomu navíc občas může mít tvá banka odstávku systémů.

mBank dává VISA, Equa i Moneta MasterCard. Unicredit s RB taky myslím slibuje výběry zdarmy a dává myslím taky MC. VISA mám od Spořky a ČSOB.

Equu jsem teď používal na výběry v Turecku, protože má kurz ucházející a fakt nepovolí výběr s poplatkem. Pár bankomatů tak mělo smůlu a poplatek si nestrhlo, i když se mě neptaly, zda s nějakým poplatkem souhlasím.

0 Citovat

V zahraničí používám kreditku od ČS, protože má cashback i snesitelné kurzy. Hello bank cashback zrušila, RfB ho sice má, ale zase horší kurzy. Běžný účet mám u mBank, ale z historických důvodů nemám jejich kreditku - možná taky není špatná.

0 Citovat

Tak mně ty kurzy u kreditky od Spořky historicky přišly dost špatné. To se změnilo? Kolik je tedy teď např. euro?

0 Citovat

ja poslednych par vyletov pouzivam Curve zlinkovanu s mbank kreditkou a teda sa tak elegantne vyhnem zlemu kurzu mBank, kedze Curve ma do 500 libier mesacne takmer stred

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Tak mně ty kurzy u kreditky od Spořky historicky přišly dost špatné. To se změnilo? Kolik je tedy teď např. euro?

Minulý týden mi účtovali mezi 25,24 a 25,37 Kč.

0 Citovat

Díky, ale to je přesně ten důvod, proč jsem je přestal používat a nepovažuji to za dobrý kurz.

0 Citovat

A propos - přišla mi kompenzace od W6 na účet u mBanky. Přepočet dělaný kurzem 23,9091 CZK / EUR.

0 Citovat

Dotaz na cestovatele s Equa bank kartou - ten zákaz výběru s poplatkem se někde musí nastavit, nebo to blokuje ta karta automaticky? Případně od kdy to tak je? v sprnu v UZB jsem ještě semtam nějaké poplatky totiž měl :D 

0 Citovat

Ad VISA a Mastercard - mBanka to má tak, že obyčejná karta k účtu je Mastercard a mSvět je VISA. Já mám obě, čímž mi stačí jeden účet a pro ten případ, kdyby v zahraničí nebrali VISu, tak mě jedna platba obyč kartou na tom kurzu nezabije. Ale nepokrývá to odstávku systému, to je pravda.

0 Citovat

Odstávky systému jsou problém jen pro přístupy k účtu. Platební karty budou fungovat vždy 

1 Citovat

To bohužel minimálně u mBanky není pravda. Když má odstávku systému, tak po určitou dobu (obvykle ne celou, ale nějakou část) nefungujou ani karty.

1 Citovat

Ještě že mám M&M od UCB. Kurz Mastercard, salonek ve Vídní gratis...

0 Citovat

Jsi to zakřikl. Teď přišel email, že M&M u UCB končí k 31.12.2022.

 

0 Citovat

ale zase nám nabídli skvělý úrok na kreditce VISA Gold - 1,3% p.a.  ... no naštvali mě hodně, mám rezervace na hotely přesně na přelomu roku, tak se těším jak to zhavaruje až stávající karta přestane platit (měl jsem platnost až od 12/23), o nutnosti vyčerpat zbylé míle do 06/23 ani nemluvě

0 Citovat

Také mě včera banka nepotěšila... někdo prosím zkušenost, kde by se daly alianční míle při platbě kartou jinde sbírat?

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

A propos - přišla mi kompenzace od W6 na účet u mBanky. Přepočet dělaný kurzem 23,9091 CZK / EUR.

Na to je právě dobrý ten multiměnový účet u Raifky. Když si to zřídíte jako verzi Premium, je to měsíčně zadarmo. Já ho mám teda proto, že většinu příjmů mám v eurech a dolarech, takže mám asi opačný problém než většina diskutujících zde. Na konverzi měn mám podepsanou smlouvu na Robota, kurzy jsou prakticky střed. Jo a kreditka s dvěma vstupy do salonků.

Visu mám od ČSOB, k účtu Premium, na kreditce 4 vstupy Lounge Key a celoroční cestovní pojištění v tom nejvyšším tarifu pro celou rodinu zadarmo. Jinak to s cizíma měnama ČSOB moc neumí. Vlastně výběry z bankomatů po celém světě prý od nich zdarma, ale nevyužívám.

Nevím, co se tu všechno už probralo, nedočítala jsem všechno, tak sorry za případné opakování.

0 Citovat

Celý ten email jen odráží celkovou úroveň UCL...

Nevím, kde ten údaj o 06/23 vzali... Podle mě by se to mělo řídit pravidly M&M, tj. 36 měsíců od přípsání


ucl-mm.jpg

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

A propos - přišla mi kompenzace od W6 na účet u mBanky. Přepočet dělaný kurzem 23,9091 CZK / EUR.

Tohle pořeší € účet, jak jsem tu popisoval možnost kombinace FIO + exchange.cz.

0 Citovat

jonapet napsal(a):

Jsi to zakřikl. Teď přišel email, že M&M u UCB končí k 31.12.2022.

 

Tak to je v pr......

1 Citovat

Máme účty u více bank - nejlepší kurz na debetních kartách dává patrně Creditas, ale v poslední době používáme zlatou kreditní Visa od Unicredit (vydána a vedena zdarma k premium účtu/účet zdarma při splnění podmínek+zdarma cestovní pojištění/zdarma výběry z bankomatů všude=starší typ účtu, u nových neznám podmínky pro její získání) - tam jsou kurzy na úrovni pražských směnáren. Příklady kurzu eura z konce září: čnb střed 24.66/ucb24.82, čnb24.635/ucb24,79, čnb24.66/ucb24.81 apod. Ve stejné dny na debetce Creditas 25.133, 25.123 a 25.133....jedná se o dny 26.,27. a 28.9. takže můžete porovnat historii u vašich karet.  

0