Zdravím, v lete sa chystám na prvú cestu "len s batohom" po Taliansku. Plánujem prejsť hlavné mestá ako Miláno, Verona, Benátky, Rím, Neapol atp. Na internete som našiel dosť negatívnych informácii ohľadom zlodejov. 1. Je to naozaj také hrozné? Samozrejme nemám v pláne chodiť s otvorenou peňaženkou v zadnom vačku nohavíc, ale neviem čo by som robil keby som bol okradnutý či už o peňaženku alebo celý batoh.. Batoh mám len obyčajný aby spĺňal skvelé normy wizzairu  .

Taliansko/Itálie zlodeji

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Zdravím,
v lete sa chystám na prvú cestu "len s batohom" po Taliansku. Plánujem prejsť hlavné mestá ako Miláno, Verona, Benátky, Rím, Neapol atp. Na internete som našiel dosť negatívnych informácii ohľadom zlodejov. 1. Je to naozaj také hrozné? Samozrejme nemám v pláne chodiť s otvorenou peňaženkou v zadnom vačku nohavíc, ale neviem čo by som robil keby som bol okradnutý či už o peňaženku alebo celý batoh..

Batoh mám len obyčajný aby spĺňal skvelé normy wizzairu smiley. Po prečítaní všetkých tých príbehov ako boli ľudia okradnutí som začal hľadať rôzne bezpečnostné cestovateľské predmety ako money belt, "ladvinka" pod tričko atď. 2. Oplatia sa také veci?

Uvažujem aj o kúpe lepšieho batohu no pri cenách pacsafu - 200€ sa mi to zdá už trošku prehnané. Rozmýšľam aj či nekúpiť len obyčajný zámok resp. podobný mechanizmus, ktorý majú pacsafe batohy teda žeby som si to len pripol na môj batoh. 3. Čo vy nato?

4. Ak by som si kúpil batoh o rozmeroch 56 × 45 × 25 cm (wizzair veľký batoh) no naplnil by som len na polovicu a splaskol by som ho teda vošiel by sa v pohode do tej ich kliekty, uznali by mi to alebo by chceli zaplatiť poplatok?

Vopred ďakujem

0

Moneybelt stoji cez ebay par euro.. Tak to by som zobral ako backup

0 Citovat

Lidi někdy moc straší. smiley

Já mám Itálii rád a hodně a i když je na místě tam být obezřetný, neřekl bych, že je tam nějak víc nebezpečno. Pár příkladů za mě:
- V Neapoli jsem byl už sedmkrát či osmkrát a i když někteří lidé říkají, že je tam nebezpečno, NIKDY, opravdu NIKDY se mi tam nic nestalo. A to jsem tam skoro vždy byl sám, i chodil v noci po ulicích...
- V Římě jsem chodil kolem půlnoci taky sám - a bez problémů... Dokonce brouzdal kdysi i kolem největšího nádraží Termini kolem jedné dvou ráno a sám - a bez problémů...
- Taky se mi nikdy nic nestalo ve Florencii, tam jsem byl třikrát, ani v Pise, ani v Livornu v noci, ani ve vlacích, ani v nočním vlaku atd...

Takže ano, raději buď obezřetný, nenos otevřený batoh či tašku, pojisti si věci na cestu, ale obavy můžeš mít i v Praze na Žižkově či u hlavního nádraží. smiley Naopak hodně Italů ke mně bylo příjemných už.... v Neapoli mi kdysi dokonce vypadla z kapsy jízdenka na bus a starší paní za mnou šla, aby mi ji s úsměvem dala! smiley

Co se týče Wizz, lítám s nima často, trochu to sledování velikosti batohu povolili, ale i tak neriskoval bych větší batoh o hodně cm navíc - nemáš jistotu, že Tě nepošlou k tomu růžovému rámu, jestli se Ti to tam vleze.... a pokud nevleze, platíš navíc - mají na to právo. Proto mám batoh přesně akorát. smiley

0 Citovat

tak něco na tom bude,zatím za 20 let cestování jsem zažil pokus o okradení pouze v lisabonském metru....v dubnu jsem poprvé navšívil Itálii a v Miláně buď v metru(nejspíše,bylo totálně narvaný tělo na tělo) nebo na centrálním nádraží jsem přišel o peněženku z přední kapsy kalhot,měl jsem tam tedy pouze 25 éček a tři lístky na městskou peníze,pas a kartu jsem měl v bezp.kapse na těle a hned v Římě žiletkou proříznutý batůžek u Colossea - to jsem tedy zaregistroval a samozřejmě negr ..

jinak používám:
http://www.ferrino.cz/zbozi/846-shield/
a
http://www.ferrino.cz/zbozi/167-belt/
a ubytování pouze s trezorem na pokoji!

0 Citovat

Mne vykradli v taliansku auto za bieleho dna pred muzeom, nastastie pol hodinu predtym sme sa komplet vybalili na ubytku, takze ukradol len storocne autoradio, smutne je, ze sa to stalo asi dalsim 3 znamym na roznych miestach. Mimo auta som este nikde (na svete) problem nemal, doklady s penazenkou si davam vzdy do batohu do vnutornej kapsy na zips, cize mam ich skoro na krku a to by mali co robit, aby mi stihol nieco ukradnut bez toho, aby som si to vsimol. Na miestach kde je tlacenica si batoh davam dole a nosim ho pred sebou nech ho mam na ociach. Ono to nie je problem len v taliansku, kamaratku okradli v barcelonskom metre a vlastne mozu ta hocikde, ja si teraz idem tiez kupit minimalne kladku kedze sa rovnako chystam do tychto koncin, takze ked budu chiet nieco kradnut budu musiet narezavat batoh. Ja som u wizzu 6x presiel s nie plne nalozenym vecsim batohom, takze ak ho rozumne nabalis, tak by si nemal mat problem.

0 Citovat

V Římě jsem 3roky bydlela a pracovala v restauraci nedaleko Termini, takže jsem se často vracela v noci domů a zas tak nebezpečná, jak někteří tvrdí, se mi ta zóna nezdála. Asi spíš je třeba dávat pozor na přeplněných místech, v metru, v autobuse atd. Batoh nenosit na zádech, ale držet před sebou.

0 Citovat

Používám spodní prádlo s kapsami na stehnech. Model vlevo je má vnější, model vpravo dokonce vnitřní! smiley
Koupeno v Indii, v přepočtu cca 40 Kč za kus.

http://img24.cz/images/90143822266928092762.jpg

0 Citovat

2 macek.. Jsem si myslel, že je to zase nějaká metrosexuální vychytávka od padrina smiley smiley

0 Citovat

Ďakujem všetkým za postrehy smiley

0
8 reakcí