Ahoj, mamka je momentálně v Málaze ve Španělsku a stala se jí dost velká nepříjemnost - ukradli jí peněženku s veškerými doklady (občanka a řidičák). Zpáteční let do Prahy má ve čtvrtek se SmartWings. Ztrátu byla oznámit na policii a má protokol o odcizení (Španělsky psaný). Vyřešit si dočasný cestovní doklad by znamenalo cestu na velvyslanectví do Madridu. Na infolince SmartWings jí tvrdili, že pro check-in i nástup do letadla jí protokol postačí, pokud je na něm jméno a datum narození shodující se s letenkou. Já ovšem vidím trochu problém v tom, že nemá vůbec žádný průkaz s fotografií a vlastním jménem (bohužel ani kopii občanky). SmartWing přesto tvrdili, že to nebude problém, ale nevím, jak moc je informovaná centrála v Praze a jak se může lišit realita na letišti v Málaze. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s podobnou situací? Řeší právě dilema jestli to risknout a vyrazit na check-in jen takhle, nebo podniknout nepříjemnou (a hodně nákladnou) cestu do Madridu. Díky moc za jakoukoliv radu! .

Ukradení občanky a let na policejní protokol

Založil ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Ahoj,

mamka je momentálně v Málaze ve Španělsku a stala se jí dost velká nepříjemnost - ukradli jí peněženku s veškerými doklady (občanka a řidičák). Zpáteční let do Prahy má ve čtvrtek se SmartWings. Ztrátu byla oznámit na policii a má protokol o odcizení (Španělsky psaný). Vyřešit si dočasný cestovní doklad by znamenalo cestu na velvyslanectví do Madridu. Na infolince SmartWings jí tvrdili, že pro check-in i nástup do letadla jí protokol postačí, pokud je na něm jméno a datum narození shodující se s letenkou. Já ovšem vidím trochu problém v tom, že nemá vůbec žádný průkaz s fotografií a vlastním jménem (bohužel ani kopii občanky). SmartWing přesto tvrdili, že to nebude problém, ale nevím, jak moc je informovaná centrála v Praze a jak se může lišit realita na letišti v Málaze. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s podobnou situací? Řeší právě dilema jestli to risknout a vyrazit na check-in jen takhle, nebo podniknout nepříjemnou (a hodně nákladnou) cestu do Madridu.

Díky moc za jakoukoliv radu!

0

Co jsem se s tímto setkal v práci, tak bylo cestujícím s podobným problém doporučeno mít alespoň kopii některého dokladu s fotkou. Takže bych minimálně mamce poslal na mail naskenovaný pas, ať si jej vytiskne např. na hotelu a zkusí štěstí na letišti. Nemám ověřenou 100% úspěšnost, ale šanci bych tam viděl - minimálně podle fotky v pase může prokázat svou totožnost. Pak to asi bude na vůli personálu na letišti.

0 Citovat

Stačí doklad od policie o ukradení dokladů. Ztratil jsem kdysi v Pise občanku a i na letišti mi bylo řečeno, že "návrat" domů nikdo neřeší. Navíc evropské linky dávno postrádají detailní bezpečnostní kontroly co se osobní identity týče.
Takže v klidu a zbytečně neutrácet za jízdu do Madridu smiley

Jinak co píše stevej, bylo by fajn hodit do mailu fotku nějakého dokladu co má doma, ale nutnost to 100% není.

0 Citovat

Díky moc za odpovědi, pas mamka bohužel nemá, ale podařilo se nám sehnat kopii občanky a řidičáku, tak snad to nějak projde smiley

0
3 reakce