V dubnu budeme mít pětihodinový přestup v Dubaji na Emirates T3 (dle zkušeností ostatních se odsud člověk může rychle vymotat). Uvažuju, že bych ten čas využil na maximum, samozřejmě pokud nepřiletíme zpožděni, a podíval se ke Khalífě a Burj Al Arab. Přílet máme ve čtvrtek ve 21 hodin a pokračující odlet ve 2 ráno. Podobný dotaz se řešil na tripadvisoru a borec doporučoval vzít tágo, zajet ke Khalífě, pochodit a pofotit si, sednout do tága, pokračovat na pláž k hotelu Burj Al Arab a zpět na letiště - člověk "by to měl stihnout". Na vlastní triko samozřejmě. Podobný plán mám teď v merku. Můj dotaz zní, zda byste v tomto případě doporučili podniknout tenhle plán taxíkem jak jsem zmínil, případně zda je lepší nápad půjčit si na těch pár hodin auto (možná šílenost, ale dle vyhledávačů by to neměl být problém, při ceně 20 €/den za třídveřák... ) Díky za názory. Možná to nakonec po pozdním příletu zaparkujem v Irish pubu  .

5h přestup v DXB - vzít taxík nebo půjčit auto?

Založil ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

V dubnu budeme mít pětihodinový přestup v Dubaji na Emirates T3 (dle zkušeností ostatních se odsud člověk může rychle vymotat). Uvažuju, že bych ten čas využil na maximum, samozřejmě pokud nepřiletíme zpožděni, a podíval se ke Khalífě a Burj Al Arab. Přílet máme ve čtvrtek ve 21 hodin a pokračující odlet ve 2 ráno.
Podobný dotaz se řešil na tripadvisoru a borec doporučoval vzít tágo, zajet ke Khalífě, pochodit a pofotit si, sednout do tága, pokračovat na pláž k hotelu Burj Al Arab a zpět na letiště - člověk "by to měl stihnout". Na vlastní triko samozřejmě. Podobný plán mám teď v merku.
Můj dotaz zní, zda byste v tomto případě doporučili podniknout tenhle plán taxíkem jak jsem zmínil, případně zda je lepší nápad půjčit si na těch pár hodin auto (možná šílenost, ale dle vyhledávačů by to neměl být problém, při ceně 20 €/den za třídveřák... )
Díky za názory. Možná to nakonec po pozdním příletu zaparkujem v Irish pubu smiley

0

Jediné, co omlouvá ten dotaz je, že jsi tam asi nikdy nebyl...

0 Citovat

Letiště tam je obrovské. Samotný Dubaj je ještě větší. Ke Khalífě jedeš půl hodiny metrem z letiště a dalších půl hodině jdeš zastřešeným tubusem ze stejnojmenné stanice. Dubaj není jen město, je rozlohou jako celý kraj nebo menší stát a navíc celý zastavěný a skrz něj vede metro. Když ti to včas přiletí a propleteš se včas letiště, doporučuji ti nasednout na metro a chvíli se projet. Po většinu cesty vede jako nadzemka a je z něj hezký výhled. Hlídej si ale čas a zjisti si, jak v tu dobu jezdí metro. Obzvlášť pozor si dávej na pátek. Na letišti bys měl být nejpozději 2,5 hodiny před odletem. Mezi jednotlivými terminály jezdí i vlak, jak je to tam velké. Navíc jeden terminál je na úplně druhé straně letiště. U něj bych si dal pozor obzvlášť. Jinak jestli ten stop tam máš na cestě zpátky, riskoval bych víc, ale nechat si uletět letadlo na cestě tam, to bych nechtěl.

0 Citovat

5 hodin je málo. Já bych se radši pomotal po letišti, omrknul DutyFree a kdybych měl nějakou tu pětku navíc, tak bych si koupil
tu jejich loterii na luxusní auto nebo motorku. Než se člověk dostane z letiště, tak aby už zase lezl zpátky, je to tam vážně obrovský.

0 Citovat

Počítej čas od gate po východ cca půl hodiny. Než dojdeš od gate na vlak, než projdeš kontrolou a zatím je ještě obrovská hala s výdejem zavazadel. Tak samo cesta zpět. Dubai Mall je sice kousek, ale bývají zácpy. Další problém je taxi z Dubai Mall. Občas tam bývají řady až na půl hodiny. Posledně jsem musel brát tu dražší limuzínu, tak abych všechny předběhl a stejně jsme z parkoviště vyjížděli cca 20 minut.

Auto nemá cenu vůbec řešit. Chytneš před sebou 1-2 lidi, kterým to bude trvat a z půjčovny dříve než za hodinu neodjedeš.

0 Citovat

Půl hodina je ještě dobrý skóre. Nám to trvalo hodinu a půl než jsme se vůbec dostaly k východu.

0 Citovat

5h v DXB je dost malo.. koledujes si ze ti to uleti

0 Citovat

ja by som sa rozhodol na mieste, ak bude imigracka kratka, tak sup von, zobrat taxik a povozit sa (pri dobrej premavke si pri Burj Khalifa za 20 minut predsa uz o takej desiatej vecer by ta premavka az tak strasna nemusela byt ako podvecer) a 2 hodiny pred odletom byt na letisku, takze realne by sa za 2 hodiny dalo nieco stihnut a pofotit.

0 Citovat

Ta doprava je hustá i po 22h, klid byl okolo půlnoci teprve letos v Červnu... Já být ním, tak toto riskuji až při zpáteční cestě.

0 Citovat

Díky za info. Uvidíme teda podle času příletu a rychlosti pasovky, jestli do toho nakonec půjdeme smiley Dám pak echo, jak to šlo.

0 Citovat

Mimochodem a co Abu Dhabi a mešita šejka Zayeda. Přestup 6,5 hodiny. Přílet do Abu Dhabí ve 20:30. Dá se to stíhat? Nebo raději posedět v salonku?

0 Citovat

Tak stihnout to za 6,5 hodiny samozřejmě stihneš, ale bylo by dobré počítat i s tím, že SZGM zavírá v 10 pm. Než se vymotáš z letiště, vezmeš taxík a dojedeš tam, moc času na prohlídku ti už nezbude. Na druhou stranu lepší si trochu pospíšit, stihnout SZGM a pak se trochu potoulat po nočním Abu Dhabi, než tvrdnout 6,5 hodiny na letišti.

0
11 reakcí