Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Dost jsem se zasmál, když jsem teď při procházení průvodců destinacemi našel Falkladny pod Evropou :)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Dost jsem se zasmál, když jsem teď při procházení průvodců destinacemi našel Falkladny pod Evropou :)

Zato Argentincům asi moc do smíchu není :D

0 Citovat

Proky: Je to přesně tak jak píšeš... "poměřování pindíků". Vážně, jakou informační hodnotu má cokoli z toho co navrhuješ... kromě honění si vlastního ega?

Myslím si, že jsou tady daleko důležitější věci, kterým by měla být věnována pozornost. Takové SZ například.

0 Citovat

Jasně, já to beru, jsou to takové ty věci navíc, blbinky, atd. Nic z toho není pro funkčnost důležité. Ale ona vlastně celá ta sekce Cestovatelé (a podobně zaměřené weby) o tomhle je. Já to neberu jako honění ega, ale mě třeba baví koukat na mapy ostatních, poškádlit se s kámoši, že kdy konečně navštíví Slovensko, když už byl pětkrát na druhém konci světa, a podobně. Beru to jako oddych, zábavu, nic víc. Plus já jsem vždycky ujížděl na všemožných statistikách, tabulkách atd., hlavně ve sportu, a ono se to přeneslo i na tohle cestování. Tak mi to neměj za zlé ;)

Jinak samozřejmě souhlasím, že SZ a další funkční věci jsou pro web/fórum mnohem důležitější.

1 Citovat

Aktuálně pracujeme na SZ a odladění textového editoru. Do toho kreslíme odlehčenou podobu stránek bez nutnosti nadměrného scrollování.

Plány s uživatelskou sekcí máme, statistiky, žebříčky, hodnocení. Ale i takové, které uvítají běžní návštěvníci. Tím, jak nyní je sekce skutečně „bez přidané hodnoty“ je spíše na pár týdnů skryjeme. Zabírá místo v menu a nic nedá :)

Bugy, které sem dáváte evidujeme do tabulky a postupně zpracováváme dle vážnosti, ale vždycky mají vyšší prioritu nad optimalizací a vývojem, díky.

0 Citovat

Zdravím, za mě - nové stránky mají tak vybledlé písmo, že to odmítám luštit a přestala jsem CL sledovat, tedy sleduji pouze na FB a nové nabídky v mailu.

0 Citovat

Je zcela zjevný, že diskuze tady oproti původní verzi webu dost vázne a určitě to jde po době co uplynula od přechodu říct naprosto objektivně. To fórum žilo, což se o současném stavu říct nedá a přínosné a zajímavé příspěvky aby tu teď člověk pohledal.

Co je další věc, vyřešení i těch dost zásadních věcí se fakt vleče - viz třeba ty SZ.

Poté co jste to spustili a na všechno odpovídali, jak to hned vyřešíte, tak určitě nikdo nečekal, že to bude trvat takhle dlouho a narovinu, buď jste totálně podcenili rozsah toho, co budete muset řešit nebo jste extrémně přecenili své síly, ale v každým případě je to celkem amatérismus, když vás to živí.

Mimochodem nedá mi to, hlavně, že tu máte moje oblíbené srdíčka, na který nikdo nekliká.... :)

5 Citovat

Mňa by ešte zaujímalo prečo nie je klikateľný nick (+ prípadne aj avatar) v príspevkoch. Rozhodne sa mi nechce kvôli tomu dávať myš na avatar a čakať na zobrazenia popupu a klikať zobraziť profil :o) A srdiečkovať vlastné príspevky by asi tiež nemalo byť možné.

1 Citovat

Neda mi to , abych nevyjadrl svuj nazor, rekl bych po 2 mesicich fungovani nove verze , ze kritika je opravnena ,ale je si treba uvedomit , proc nova verze vznikla

Kdo tu vlastne chodil ? Zkuseni cestovatele , kteri si vymenovali nazory formou zabavy , popichovani jeden druheho a kteri vlastne to , co tento servr nabizi zvladali sami , jiste obcas vyuzili nejakou vychytavku ,nebo upozoreni na nejakou chybovou cenu ,ale kdo pak neco koupil pres cestujlevne ? Po Evrope si clovek koupi prevazne letenku sam primo u lowcostove spolecnosti , mimo Evropu bud taky u tech s kym leti , nebo u nekoho ,kdo ma reference , jiste i zde neni zrejme obava neco koupit, ale jen s tech letenek se ty stranky neuzivi , naklady byly zrejme vetsi nez vydaje a i kdyz to tvurci stranek maji jako sve hobby , tak proste podle zasady kamardi budme ,ale z hrusky dolu -)

Bylo treba sehnat sponzory , sehnat ty, kteri vyuziji zdejsi i skrytou reklamu , bylo treba najit nekoho ,kdo bude platit provizi , stejne jako ji plati cestovky , cestovnim agenturam a tu jsme u klicoveho problemu cele veci , puvodni prispivatele fora , proste nemohli prinest ten potrebny financni efekt

A tak vznikla pro ty zkusene nepotrebna nova graficka uprava , vsiml jsem si , ze se i akcni nabidka zmenila , zacinaji se tady objevovat odkazy na nabidky cestovnich kancelari, vybranych leteckych spolecnosti , zaclo to zit tak nejak komercnim zpusobem, jako tucet jinych podobnych webu .

To vse se ovsem deje za pochodu , vic veci nefiunguje tak jak ma ,, ano souhlasim s tim ze to je tak nejak amaterske , ale profesionalismus by musel byt postaveny jeste na vetsi komerci , musela by vzniknout firma , vetsi vazby na zajemce o reklamu , baze provizi i baze placenych stranek , ti co do toho vkladji cas by museli byt zamestnanci , nebo podnikatele

Ze to neni , ze je to porad jen hobby o tom svedci treba to , ze behem vikendu se tu nezjevi zadny odkaz na nejaky hit na nejakou akcni cenu ,,,,jine servry pracuji kazdy den a kazdy den tedy vcetne vikendu je nove upozorneni

Proste zase, za malo penez malo muziky , hodne akcnich nabidek se opakuje, jsou stare visi tam, dost dlouho ,mozna jine nejsou , nebo mozna jsou ale je nutne hledat a hledat a cas se dneska plati

Sloucenim fora a dotazu , zde zacali chodit i lide co by radeji ( bez urazky ) meli jezdit s cestovni kancelari a nechat se vodit za ruku , ale jak se rika nikdo uceny z nebe nespadnul ,kazdy nekdy zacina , forum tim ale ten puvodni naboj ztratilo , obsahove se cestujlevne zmenilo

Neuvadim to jako vycitku , kdyz jsem videl pred 2 mesici prechod na novou verzi nelibila se mi , rekl jsem si necham tomu cas , chtel jsem to tady pak ukoncit a prestat sem chodit , ale mam pomerne dost casoveho prostoru , tak tu zase nahlizim vic i kdyz to uz neni a zrejme nebude to co drive

Proste ber , nebo nech byt

0 Citovat

v tomto suhlasim s mikirom... 90% casu sem idem kvoli foru, kedze an tie moje destinacie tych akcii az tak nie je :D

0 Citovat

tonic napsal(a):

v tomto suhlasim s mikirom... 90% casu sem idem kvoli foru, kedze an tie moje destinacie tych akcii az tak nie je :D

Možná dozrál čas na obměnu generací... ti, co jsou zde od začátku, už mají z valné části vše obježděno a CL jim (včetně mě) v minulosti přineslo řadu užitečných tipů, bez kterých by se třeba leckde ani nepodívali, poslání CL tím bylo naplněno. Tak je na čase, aby se sem dostali další, kteří budou postupně objevovat tak jako my. A těm - naštěstí - bude jedno, jak stránky vypadaly před rokem. :-)

0 Citovat

aale este sa da stale objavovat, aj tak mam pocit ze vsetci chcu ist len na Bali :D

skor som to myslel tak, ze forum musi byt funkcne a prehladne- SZ, pristup cez externe aplikacie, lahka editacia pod.

0 Citovat

Normálně se sem za chvíli budu bát chodit, když to tak čtu :D

Aktuální stav diskuze je dle mých očí potěšující, v pracovní dny tu je tak +- 15 aktuálních témat, což pokud se nemýlím, dříve rozhodně nebylo. Proto je pro mě těžké pochopit názor toho, že to jde do kopru a diskuzi jsme zabili. Čísla prostě hovoří jinak.

Ano, mrzí mě, že se tu přestali objevovat staré tváře, viz mikir, padrino11, kickass a jiní. Pravda je, že i oni se sem vrací, i když jen zanadávat nad tím, že výpis témat je modro-bílý a není modro-modrý, na který jsme byli všichni zvyklí nebo s profláknutým tipem na pánská tanga z tkaničky a podkolenky.

Nechci, aby to znělo pošetile, ale každá bitva má své oběti a my s tímto rizikem do toho šli. Věděli jsme, že fórum není ideální, že budou všichni nadávat, ale prostě nám to dávalo z dlouhodobého hlediska smysl. Dle mě je hlavní obsah, který tvoří lidé a který tady zůstal. O tom, jestli se dá najít rychle či pomalu je debata zase na jinou otázku.

Funkce, některé jdou rychleji, jiné se programují déle. Mohli jsme počkat, než budou všechny? Asi jo. Mohli jsme počkat, než bude celý web v plánovaném stavu? Asi taky jo. Co by to znamenalo? Další rok starého webu, bez průvodců a tipů k letištím/aerolinkám. To jsme nechtěli. Nehledě na to, že se spuštěním by se znovu navalili ty stejné problémy, které jsme prostě jinak než s reálným provozem odhalit nemohli.

Jasně, také jsme mohli zůstat při starém webu a nic neměnit. Prostě žít s vyhlídkou toho, že nic nebudujeme a jen každý den od nuly hledáme letenky. Ne že by nás to přestalo bavit, ale cítili jsme, že dokážeme víc. Tak jsme se do toho dali.

A o tom, jestli děláme věci rychle nebo pomalu, myslím, dokážeme hovořit jen my. Není to pro nás časový závod, ale otázka dobře odvedené práce (paradox s tím, co tu chybí, vím). Proto, než abychom zalili díru záplatou, počkáme na vhodnou chvíli a provedeme celkovou rekonstrukci tak, abychom na ní příštích 5 let nemuseli sáhnout. Doufám, že tohle pochopíte a trpělivost na čekání zpožděného letu neopadne.

Výtka ke kvantitě akcí jde mimo mě. Nikdy jsme se nenechali strhnout vlnou mít za každou cenu nějaký „tip na akci“, jen abychom toho měli co nejvíc. Nad obsahem přemýšlíme, razíme cestu kvality, než kvantity. O tom vždycky celé CL bylo a bude. Je problém pro mě osobně sledovat denně se opakující tipy na Wizze, Ryanaira a neustále se opakující chartery z DE, proč bych stejný guláš měl přesouvat dál? Raději uděláme filtr toho, co se vyplatí a co ne. A jestli má periodu akce 1 nebo 2 týdny, když je platná po celou dobu? Na tohle máme svůj názor a zatím nebyl důvod jej měnit. :)

2 Citovat

Davide, mohl bych se prosím zeptat na porovnání návštěvnosti webu před/po změně?

0 Citovat

Ne vždy je staré špatné. Ruku na srdce - jak prezentujete samotné cestujlevně je graficky snad O.K., ale diskuzní fórum je docela o ničem. Grafika mizerná, design jak pro puberťáky z nějaké "Bravíčko" poradny, funkčnost oproti starému minimální. Napište raději na rovinu, že jste už do toho holt investovali a návrat nechcete, protože takto se to vám líbí. Nechcete přece těm, kteří mají ještě nějaký cit v oku a smysl pro design namluvit, že tento paskvil zvaný moderní fórum je krokem kupředu a do budoucnosti. Ty velké, nijak nevyužité bílé plochy, nahoře jakýsi, kus obrazovky zabírající navigační baner, špatná přehlednost oproti původnímu fóru...za to by ten, kdo toto vymyslel zasloužil s prominutím nakopat někam...

Koukám tady na to z několika monitorů v různém rozlišení (dva různé ntb, monitor v práci, monitor doma), ze dvou tabletů a jednoho mobilu - pánové, je to utrpení. Ale třeba plácám a je to jen můj názor - udělejte anketu, jak se to lidem oproti starému fóru líbí a bude třeba jasněji.

Jinak abych řekl pravdu, předtím jsem fórum alespoň narychlo proletěl, dnes sem chodím tak nějak už ne tak rád, spíše ze zvyku.

1 Citovat

Já jsem se zdráhal dosud psát nějak extra ke kvalitě nového webu, je to váš web a já jsem tady jen návštěvník a proto akceptuji podobu a možnosti, které web nyní má.

Ale protože nevidím žádný vývoj, přidávám pár subjektivních dojmů.

Chápu změny za účelem většího zisku z webu, jen mně připadá, že web je nyní cílen na cestovatelské hejly (a to grafické prostředí to jen podtrhuje). Fakt by mě zajímala nějaká čísla návštěvnosti a prodejů, jak se třeba projevují třeba ty šílenosti s procenty slevy atd. Chápu, že zrovna samotné fórum není nějak profitabilní, ale myslím, že to bylo to nejlepší z cestovatelských webů. Řada lidí chodila pokecat, předat a načerpat zkušenosti a řada uvědomělých i třeba občas koupila nějakou letenku, ač jí mohla koupit jinde levněji. I já sem chodím, ale už se ve fóru tak nevyznám, nevidím tu staré pardály, nebaví mě to.

Nikdo nade mnou psal, že design je jak z Brava - to je myslím trefné a jen to podtrhuje tu uvažovanou cílovou skupinu. Ztotožňuji se s výtkami ohledně SZ, počtu příspěvků u profilu atd.

Vracím se na začátek, je to váš business, vy určujete pravidla a já to naprosto chápu, ale byla spousta různých webů, které dojely na podobné změny a kde dnes jsou...

0 Citovat

Nová podoba webu, dejme tomu. Doba přeje velkým prvkům a prázdným plochám. Ale fórum, to se nepovedlo. Design je sice čistě subjektivní, ale teprve až se sem vrátí SZ, bude mít aspoň základní funkčnost... Jinak fórum není jen o tom, kolik je aktivních témat, ale hlavně kolik je na ně odpovědí.

0 Citovat

Mne to neprijde tak spatne, kdyz si ted vybavim vzhled starych stranek, tak je to neco, jako kdyz prijedet do Bratislavy na hlavni nadrazi..retro. Jo, asi mohlo byt udelano lepe, ale krok vpred to je. Co me, a myslim, ze i vetsinu ostatnich nejvic stve, je funkcnost. Kdyz neco nefunguje, tak to clovek parkrat zkusi ale pak uz ztraci trpelivost. At uz to jsou SZ, ci citace ci upravovani prispevku atd... Jinak navazu na sve tema z Marco polo diskuze, at to tam uz nespamuju - driv z mobilu nesly pridat prispevky vubec -> dneska uz mi to pridalo kazdy, nicmene pokud jsem pridany prispevek chtel upravit, tak jsem dal odeslat a zas mi to jen napsalo "odesilam" a nic. O grafice at si kazdy mysli co chce, ale HLAVNE to musi FUNGOVAT. A predtim to sice nejak dobre nevypadalo, ale fungovalo to.. To si myslim, ze je ve svy podstate to, co lidi vytaci nejvic. Jestli je nejaky tlacitko modry nebo zeleny je v konecnym dusledku prece uplne burt, kdyz to tak reknu... Tot muj nazor.

0 Citovat

Jinak co se tyce aktivnich temat.. nechci si tu prihrivat polivcicku, ale potom, co mi nesly pridavat prispevky jsem se na nekolik tydnu/mesicu odmlcel ve psani a pouze jsem se chodil koukat na temata, aktivne jsem se nezapojoval. A uprimne , za tu dobu, tu nebylo snad jedine tema, ktere bych chtel s radosti rozkliknout. Ted jsem jich par rozjel (zajimava letadla, 5 nejhorsich mist a na to se chytlo tema od kolegy na stydeni se za spoluobcany..) a zacly se objevovat stare tvare a konecne zas par vlakem ctu s radosti, ale predtim to teda podle me urcite tak nebylo, ale necht se vyjadri i ostatni. Spis to byly jen rady o tipy co videt, kde koupit letenku..

1 Citovat

Jinak mohli byste opravit chybku s chybějícím stínováním vysouvacích nabídek? Jediná bez chyby je u fóra. Dost mě to vytáčí. Přitom je to činnost na 5 minut v CSS i s uploadem.


clchyba.jpg

0 Citovat

My přijde, že akorát přibylo plno nových témat a to od nováčků. Nejhorší je, že se opakují stále stejné dotazy, protože v tomhle designu se staré témata moc nikomu procházet nechce.

Ziskovost bude asi nyní větší přes nováčky, protože pro ně bude web nejspíše i přínosnější. Určitě je pravda, že plno zde zkušenějších Vám přímo zisk nenažene, protože většina akce vidí dříve jinde a nakupuje nejspíš taky na jiných webech. Otázka kdo těm nováčkům bude časem radit a to je ten vedlejší finanční přínos.

0 Citovat

Ve čtvrtek jsem hledal parkování v Praze a původní článek se slevou jsem nenašel. Nakonec jsem našel podobné informace v popisu letiště Praha. Byl původní článek smazán?

0 Citovat

Ty "začátečnické" dotazy (klasické "můžu nastoupit/vystoupit jinde") to byl jeden z argumentů pro změnu, protože se původně tvrdilo, že na novém webu tyto základní informace budou dostupnější. Ale jak se píše výše - je pořád dokola. Nemyslím si ale, že problém je v tom, že informace nejdou najít, ale spíše v tom, že uživatelé jsou líní je hledat. Ať bude web uživatelsky sebepřívětivější, uživatele to bohužel nezmění. Zejména ty, co potřebují všechno teď hned, ale sami proto nejsou ochotni hnout prstem...

Možná kdyby se vytvořil texty (sekce) "Dříve než koupíte letenku" a "Před cestou", kde by toto bylo shrnuto a na kterou by se u každé nabídky odkázalo (ideálně to umístit jako výrazný odkaz ještě před příklady letenek), třeba by to nějaké tazatele odfiltrovalo (ale nedělám si iluze, že všechny). Za zvážení to stojí.

Nebo prostě ty opakující se dotazy moderovat (zamykat s odkazem na existující odpovědi a následně mazat), ať se tím forum neplevelí.

1 Citovat

Na NB s prohlížečem Chrome ve Vyhledávači letenek: Po kliknutí na destinaci (Odkud, Kam) se nové okno Výběr destinace zobrazí mnohem níže, až někde v oblasti vyhledaných letenek, takže tam, kde jsem klikal, není vůbec vidět. Vyhledávač tak působí dojmem, že zamrzl - nic se neděje a není vidět žádná změna. Teprve když odscroluji dolů, vidím , že se otevřel Výběr destinace a mohu pokračovat...

Dále, asi by bylo lepší v tom výběru destinací nezobrazovat vždy země od "A" dále, ale nabídnout již vybranou destinaci - tu která byla v poli, na kterém jsem klikal. Otázka je také, jestli je lepší nejprve vybírat zemi a potom konkrétní letiště anebo rovnou letiště bez rozdílu zemí. Osobně bych asi šel rovnou přes letiště, stejně nejde vybrat jen země (že by se pak vyhledávaly lety na všechna letiště v této zemi).

0 Citovat

Když dám editovat příspěvek. Tak na každý enter mi systém přidá další dva.

0