Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Ahojte :)

Po dlhej dobe som sem zavítal, ale úprimne neviem povedať, že nakoľko je to novým dizajnom, a nakoľko tým, že mám menej času (a priveľa naplánovaných ciest :D ).

Nemám čas prečítať všetko, ale myslím, že tu vyššie už bolo 99% povedané. Z biznis pohľadu je nezmysel robiť veci pre malú skupinu ľudí, ktorí to nakoniec aj tak kúpia cez najlacnejšieho predajciu niekde v Írsku/Taliansku/Špianielsku/Nemecku a nie priamo cez CL.

Prúvodci sú podľa mňa super vec nielen pre začínajúcich cestovateľov, aby človek získal nejaký základný prehľad.

Čo sa fóra týka, páčilo by sa mi kontrastnejšie ohraničenie jednotlivých príspevkov. Meno autora príspevku by bolo lepšie mať pod avatarom ako vedľa neho, a pod menom potom aj základné údaje o autorovi príspevku - podobne ako bolo na starom fóre bydlisko + počet postov na fóre - tak v novom by sa dali využiť údaje z profilu, napr. počet navštívených krajín (zároveň by som nechal aj celkový počet príspevkov, nech sú identifikovateľní spammeri a 1st-time-posteri). //Teraz vidím, že sa to zobrazí po mousover-i na avatara - to je zbytočné a neintuitívne podľa mňa//.

tiež mi trochu chýbajú phpBB kódy (neviem či fungujú, tipujem že nie - typu [url="www.cestujlevne.com"]CL[/url] ), takto je pri scrollovaní obsiahlejšej témy text jednotvárny a vyzerá neštrukturovaný (ako mikir-ove staré príspevky :D :D ).

Nakoniec pár drobností z profilu - nedá sa vybrať viac krajín v ktorých žijem, a ani napísať textový reťazec (po ktorom mi to vybralo jednoducho prvú krajinu - tuším Antigua - a už to nejde odobrať úplne - musím proste vybrať nejakú krajinu). Ďalšia nepodstatná drobnosť - pri nahrávaní fotografie by bolo fajn vidieť pred nahraním, že ako ju to oreže a prípadne mať možnosť to posunúť či zväčšiť/zmenšiť ten výrez. Inak mi okrúhla profilovka nevadí.

A tak .. už som aj tak napísal viac ako som chcel.

Úprimne ma potešilo v tejto téme a na tejto stránke vidieť všetky známe tváre a to nielen Dave-a. Normálna nostalgia :) Takže krásny deň Proky, eremi, mikir, mirjur, tonic, Bear, Cali, kopecky, s0ny, inutihar.. Ale aj Padrino a tí ostatní, ktorých tu na prvý pohľad nevidím :D Vaše príspevky vo fóre (nj, starom :P ) ma mnohému naučili, vďaka.

No a teraz hor sa na čelo tabuľky navštívených zemí :D Zatiaľ 53, ale tento rok vyzerá bohatý, tak 70 by mohla padnúť :D

Fakt sorry za hrozne dlhý príspevok, proste som tu nebol dlho, tak som sa rozcítil a rozpísal.

2 Citovat

hehe dik a vitaj spat :) 70 uz je pekne cislo, mne to uz pribuda pomaly..asi by to chcelo velky africky trip :D

0 Citovat

I Tobě krásný den a přijď častěji :)

0 Citovat

Nevím, jestli to už připomínkách zaznělo: střídám pro návštěvu webu dva počítače a všiml jsem si, že mi fórum označuje jako novinky příspěvky, které jsem již četl na druhém stroji třeba před dvěma dny. A mám pocit, že mi to dřív nedělalo (jistý si tím nejsem, ale pravděpodobně bych si toho všiml).

0 Citovat

tiez sa mi to zda... na akom principe to asi funguje, mozno na cookies a nie na profile?

0 Citovat

S tím problémy nemám. Spíš by mě zajímalo, proč mi svítí u vpravo ve widgetu u mých témat "7", když všechny příspěvky tam mám přečtené.

0 Citovat

Tohle by se dít nemělo, teď jsem i otestoval. Je to čas poslední návštěvy uživatele vs. čas posledního postu.

0 Citovat

da sa nejako dostat k mojim prispevkom ?

0 Citovat

Ondra Machart napsal(a):

Ahoj, v posledních 3 měsících tvoří Opera Mini 0,17% návštěvnosti. Určitě se na to podíváme, jen dáme přednost úpravám, které v tuhle chvíli potřebuje více lidí.

Ale na seznam jsem to připsal, takže na Tebe a další fandy prohlížeče Opera Mini nezapomeneme.

Díky za zpětnou vazbu.

Diky zatim stale v Opera mini nepozoruji zadne zmeny, teda az na to ze ted uz nejde otevrit z hlavni stranky prispevky v diskuzi.

A dalsi chybka ve Firefoxu verze ESR 45.9.0 nefunguje v diskuzi funkce "odpovedet s citaci". Je mozne, ze za to muze zapnuty adBlock?

0 Citovat

David Eiselt"]

@Posheidon:

Seznam zemí doplníme. Obsahových bugů bude spoustu, chodí nám neustále připomínky k úpravě obsahu. Postupně na nich makáme :)

[/citace]

Chic se zeptat jakpak to vypada? Vyhledove? Jen nize pripominam o co slo.

[citace="Posheidon napsal(a):

A dalsi postreh k Seznamu zemi. Zahrnujete jako jednotlivou zemi napr. Gibraltar (zavisle uzemi s vysokym stup. autonomie) ci Tchaj-wan (cinska provincie) ale napriklad Palestinu, Kosovo ci Severni kypr ktery, existuje dokonce od roku 1983, jako samostatne neberete. To mi prijde dosti zavadejici.

0 Citovat

Ty přípěvky v mých tématech, i když jsou přečtené (většina je starší než několik měsíců) mi tam teď taky začaly svítit (v pondělí nebo úterý to tam určitě ještě nebylo).

0 Citovat

Taky se mi občas stane, že když prohlédnu na mobilu, tak na počítači zůstanou jako nepřečtené. Jinak mi přijde web pomalý. Hlavně když se vrátím na stránku zpět, tak to trvá a ještě to o trochu poskočí, takže se často překliknu.

0 Citovat

Mně jde CL hodně pomalu (poskytovel UPC). Je to jenom u mě/UPC nebo i u ostatních?

0 Citovat

jj, jako když kálí a maluje přitom:-)

0 Citovat

Taky UPC a taky je to porod...

0 Citovat

Je to blbost s jinými věcmi, ale nahrál jsem si blbý formát avataru a už to nejde změnit. Přehrávám, přehrávám s upraveným názvem souboru, nic.

0 Citovat

Obecně je web o hodně pomalejší a rozhodně to není internetem u koncového uživatele.

0 Citovat

Řešíme.

0 Citovat

Jako ale dnes je to extrémně pomaloučké

0 Citovat

UPC malo cez víkend nejaké výpadky :-) Ale áno, teraz je to extrémne pomalé všade.

0 Citovat

Je to dlouhodobě pomalé ten web. Tam to bude spíše otázka kódování. Nemyslím, že by to bylo serverem. Hlavně pokud se vrátím o stránku zpět, tak mě štve to načítání a hlavně to lehce odskočí.

0 Citovat

Tak jo, když už to asi nevrátíte do původní podoby, a máte pocit, že to takhle bude fajnovější, nechcete to alespoň svěřit nějakým skutečným webovým profíkům? Asi by to něco stálo, ale takhle Vás to v důsledku může stát mnohem víc...

0 Citovat

Rychlost prozatím navrácena do původní stavu, zlepšovat ji budeme i nadále, víme o tom, že máme mezery.

@mandarinka profíci na tom již pracují :) určitě bude mít celý příběh šťastný konec, stále tomu věřím.

Novinky ve fóru

– při vytváření nového vlákna napovídáme již existující vlákna s podobným názvem (mělo by konečně odstranit stále stejné dotazy... uvidíme).

– opraveny problémy ve firefoxu (odpovědi, citace)

– opraveno počítání odpovědí v mých tématech

– nick se vypíše při vyplnění pouze jména (předtím fungovalo pouze s příjmením)

Pokud se neobjeví žádný další bug, tak brzy dofinišujeme další dluh pro fórum.

0 Citovat

ooo tak ta napoveda uz existujuceho vlakna je dobry napad :)

0 Citovat

Dave, ono se to časem podá. Pokud udržíte kvalitu, lidé si časem zvyknou.

0