Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Prosím o vyplnění i zdejší stálice ;) https://forms.gle/SNseCXkD94theAdZ6

0 Citovat

Máš to tam. Pro mě je stěžejní fórum, který je katastrofální.

0 Citovat

Taky  jsem vyplnil  .,souhlasim ,ze  je forum stezejni ,ale nevidim to tak cerne jako Ridder , myslim, ze ten soucasny stav fora hodne ovlivnuje Coronavirus .protoze na to jsou  stovky  nebo tisice  ruznych nazoru , od podcenovani  ,pres hysterii ,od uznani toho ktereho odbornika  a kroku vlady  az po jejich tvrdou kritiku ,,na tom se  skucne neda shodnout  

Az se zacne naplno litat zmirni se ty protichudne nazory  i kdyz i v tom  urcite  zustanou  ,ale od toho to je forum 

Za stezejni bych pak povazoval hlavene vylepseni ,nebo  zavedeni vlastniho   vyhledavace letenek ., ktery opravdu  pujde  vyhlasit  za nejlepsi  ,ten soucasny  se  nejlepsim skutecne nazvat neda 

Klidne by i v tomto mohl  spocivat  financni prispevek na  takove bazi , ze zaplatim .ale pokud  najdu za stejnych podminek lepsi letenku   bude mi  rozdil vracen ...

(pochopitelne ,ze by slo jen o skutecne zrealizovane  letenky  a ne o virtualni  vyhledavani )

Proste jde mi o to zlepseni  toho vyhledavace  

0 Citovat

Vyplnené. K fóru: až sa začne lietať, znormálnia sa aj príspevky vo fóre.

0 Citovat

Myslel jsem v první řadě přehlednost a vyhledávání. Až v druhé řadě spamování, nulovou moderaci atd. 

0 Citovat

Ridder napsal(a):

  Až v druhé řadě spamování, nulovou moderaci atd. 

spam=ban, neexistující moderace, resp.občasné smazání nevhodných (dle předsedova názoru) příspěvků předsedou je žalostně málo. Takže buď naprostá svoboda a ať si tu každý zakládá,říká a píše co chce nebo přísné střežení každého vlákna, duplicitní vlákna mazat či mergeovat a zamykat a každý OT mazat. Viz FT moderátoři. Nic mezi. Buď to nechat nebo to seřezat. Každý kdo má víš co a víš kde si zakládá vlákno, jsou zde pleveliči diskuzí a i naprosto prostoduší lidé. Pokud moderace, tak jasně sepsat pravidla/kodex a tím se striktně řídit. Je mi jasné že s tím je asi dosti práce, ale zase ruku na srdce, těch vláken a příspěvků tu denně zas tak mnoho není. V dotazníku jsem ještě prosil o možnost skrytí vláken uživateli (některá vlákna mě fest derou, ale zvědavost vítězí nad rozumem a pak si jen nadávám, mám toto zapotřebí?0 A kdybych měl pro sebe možnosti skrytí/zablokování jiných uživatelů jsem se rozepisoval již dříve. 


EDIT: možná každé nové vlákno by mohl schvalovat osvícený admin

0 Citovat

@Daniel   

nejsem si  jisty  .zda  by takove  vlastne restrikce  a cenzura spis neuskodily  nez byly prospesne , chapu ,kdyz se strhne hadka  dvou nebo vice lidi  ve vlakne kde te  zajima  to co ma  vlakno obsahovat,  tak je otrava  rolovat  a hledat to podstane  

Ale skryvat vlakna .ktere si vyhodnotis  jen podle nazvu ze te nastvou ?  Skryti / zablokovani jinych uzivatelu je asi taky zbytecne  ..S temi vlakny potlac svou zvedavost a nelez tam ..a  uzivatele ignoruj a neodepisuj ,vetsinou na odepsani  je velmi pravdepodobna odpoved  ,ty pak zase odpovis  a je s toho  vlastne to co  nechces 

Myslim , ze je to s tohoto hlediska  dobre jak to je ,nemyslim , ze by to tady bylo  tak vulgarni , aby se muselo neco ,mazat   Mazat jen spamy ,soukrome cilene reklamy.a to co by nejakym zpusobem  poskozovalo cestujlevne  ( nemam na mysli jiny nazor )

Schvalovani novych vlaken ? Proc ? Radeji at se venuje  energie zlepseni aby nemusely vznikat  nove  vlakna a slo se lehce pripojit a najit  to tema   A OT ?  taky  diskutabilni  .kdyz  to je  ostrejsi nazorova vymena k tematu  je to OT  ? 



0 Citovat

s dovolením bych si trval na tom, že skrytí některých uživatelů co to tu plevelí žvásty bez hlavy a paty má obrovský smysl. A jaká si já skryji vlákna může být zbytku světa u prdele.

0 Citovat

Nevyvracim ti to ,jen jsem  vyjadril svuj nazor 

0 Citovat

Mikire, na Twitteru taky můžeš dát Mute na uživatele, co tě štve a není to žádné omezování lidských práv nebo cenzura.

0 Citovat

Daniel tu jen popsal běžnou praxi na většině fór a maximálně s tím souhlasím. Jsou i fóra, kde pokud uživatel napíše 2 příspěvky po sobě, tak je to automaticky sloučí do jednoho. Pokud to má mít úroveň, tak kodex a moderování je naprosto nezbytný. 

0 Citovat

Myslím si, že stávající občasný chaos a zbytečný balast je menší zlo než přebírat manýry jiných fór (z mé zkušenosti a.net), kde "moderování" se zvrhlo v prostor tzv. moderátorů umlčovat ty se kterými nesouhlasí a zcela dogmatickou interpretaci kodexu, který je dlouhý jak dokumentace na stavbu letadlové lodi. Nicméně bych byl pro fúzování zjevně duplicitních vláken.

0 Citovat

Kodex je pouze obrazem uživatelů přispívajících do fóra. Nic nezmění, když napíšeme nějaká pravidla.

Pokud se mi u zmínky s fórem objevuje v 80 % stížnost na vulgarismus, aroganci a nepřátelské chování, je problém jinde, než v intuitivním vyhledávání nebo duplicitách... Spoustu lidí se s fórem vyslovilo jako „jednou a dost“, což je obrovská škoda.

Každý jsme se ptali na dnes už standardní informace, každý jsme tápali, byli si nejistí a xkrát ověřovali již vyslovené a zodpovězené otázky. Zkusme společně reagovat lépe, nebo raději vůbec, než tím, že nováčka ponížíme, zkopeme a ještě mu popřejeme ban za duplicitní vlákno.

0 Citovat

David +1

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Myslím si, že stávající občasný chaos a zbytečný balast je menší zlo než přebírat manýry jiných fór (z mé zkušenosti a.net), kde "moderování" se zvrhlo v prostor tzv. moderátorů umlčovat ty se kterými nesouhlasí a zcela dogmatickou interpretaci kodexu, který je dlouhý jak dokumentace na stavbu letadlové lodi. Nicméně bych byl pro fúzování zjevně duplicitních vláken.



+ 1


Sice demence nekterych na tomhle foru dosahla specielne behem tehle krize fakt epickych rozmeru a nektere thready uz davno nectu, ale jakmile se zacne banovat tak podle me pulka lidi z fora odejde..

0 Citovat

@kickass1

To je sice možné, ale na druhou stranu za současné situace už někteří odešli, nebo nepřispívají a to i proto, co se tu v poslední době děje. A mám trošku strach, že odcházejí hlavně ti, co mají zkušenosti a mají tomuto fóru co dát a zůstávají ti, co řeší, jak bych to jen korektně napsal "blbosti". Rovněž nejsem pro nějaké banování, ale možnost skrytí vláken či některých uživatelů bych velmi přivítal.

@David

Nevím z kolika dotazníků je těch 80%. Ona statistika je taková mrška :-)). Rozhodně bych problémy s intuitivností vyhledávání nezlehčoval. Na druhou stranu chápu, že teď není zrovna doba na investice, ale tento problém je tu roky.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

@kickass1

Rovněž nejsem pro nějaké banování, ale možnost skrytí vláken či některých uživatelů bych velmi přivítal.


100% souhlas, skryvani vlaken a uzivatelu dava smysl..

0 Citovat

1) vyhledávání pálí, nejen na fóru. Ale, jak to říct, srali jsme na to a nebyla to priorita. Bude fajn, pokud se dá dohromady nějaký základ pro to, co tu kdo vlastně hledá a očekává za výsledky. Nevím úplně, jestli má smysl sem tahat vyhledávání komentářů konkrétních uživatelů, v časovém období atd.

Dám vědět.

2) Skrývání uživatelů, resp. jejich komentářů přidáme na seznam. Není to věc, která by měla moderovat nebo nějak pohoršovat svobodu slova. Naopak, je to legitimní způsob jak zlepšit použitelnost vlastního profilu.

Ad dotazník: je tam necelá tisícovka respondentů, což je fakt hodně v tomhle případě s přihlédnutím, že na stejném počtu lidí se dělají i celorepublikové předvolební průzkumy :)


0 Citovat

když tak nahlas přemýšlím tak ten kodex je blbost. drtivá většina lidí by jej stejně nečetla, tzn. by se jím ani řídit nemohla. pro adminy extra práce a po protřídění obilí od plev by v diskuzi nezbylo zhola nic, takže už by člověk na cl nechodil. stran toho feedbacku - většinou se samozřejmě vyjadřují ti, kteří mají problém, ne ti spokojení. kor v zemích na východ od něměcka. stran banování to bylo myšleno pro zjevný reklamní obsah či čirý spam, ne že lidi dostanou banána za nesouhlas s nějakým světonázorem. vulgarismy mám rád, věřím že jsou součástí mluvy většiny diskutujících (nejenom) zde a nemám s nimi problém. vím ale i  z mého okolí že dosti lidí problém s mou mluvou má, obzvláště jsou li přítomny děti. ale abych místo hovno psal h.... či poanglicky h***o, neřkuli to úplně vynechal, sorry, to raději nic. naprosto souhlasím s částí o nekomentování, z mého pohledu samozřejmě, hloupostí (ježiš, to slovo jsem nepoužil od 1.st základky), lenosti, ignorantství. tam by bylo to místo pro to tlačítko "MUTE" místo psaného výlevu emocí.  

0 Citovat

kickass1 napsal(a): jakmile se zacne banovat tak podle me pulka lidi z fora odejde.. 

Já jsem na fórech prakticky vyrostl od těch herních ve školních letech po různě specializovaný fóra teď. Momentálně jsem více či méně aktivní v desítkách. Nový informace hledám převážně na fórech. 

Každý větší fórum má moderátory a relativně přísný ale přesně daný pravidla . Bany jsou v X variantách. Například první ban je třeba na 8 hodin. Druhej třeba na 24h atd. S tím, že uživatel může číst, jen nemůže přispívat. Bany můžou být třeba jen v extrémních případech, ale moderování (hlídání citace předchozího příspěvku, slučování témat, zamezit offtopic atd) je potřeba (minimálně od určité velikosti fóra). To mi nikdo nevymluví. 

Tady je asi miliarda témat například o Thajsku. Když si hledám informace zpětně, tak z 25 stránek je 20 stran offtopic, spam a nadávky a jen 5 stránek k věci. To jsem snad nikde jinde neviděl. V dalším tématu je jen jeden nebo žádnej příspěvek. Je to otrava něco dohledávat, když informace sice jsou na jedné doméně, ale už ne na jednom místě.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

1) vyhledávání pálí, nejen na fóru. Ale, jak to říct, srali jsme na to a nebyla to priorita. Bude fajn, pokud se dá dohromady nějaký základ pro to, co tu kdo vlastně hledá a očekává za výsledky.

Zajímavá sebereflexe po třech letech naprosté ignorace prakticky veškeré dosavadní zpětné vazby na 53 stranách týkající se (nejen) dysfunkčního vyhledávání. Zřejmě vám zcela uniká informační hodnota fóra a cestopisů, kde ale zpětně (např. při plánování cesty) nelze dohledat prakticky zhola nic a polovina z toho nic jsou odkazy na roky staré akční letenky. 

0 Citovat

Ta chyba ,,-99,, kdyz najedu na nove info mape ohledne covidu na Kosovo se zobrazuje jen mne nebo je to nejake skryte vyjadreni k politickemu tematu? :)))

0 Citovat

To má být 69 a Kosovka devojka.


0 Citovat

Na mapě na úvodní stránce není Malta.

0 Citovat

Mě se -99 taky zobrazuje. Varianta 69/devojka je pěkná :-D.

0