Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)
O programování jsem nemluvil. Šlo o nastavení jednoho (vlastně 2) microsoftího sw a Copilot co nevěděl, to si vylhal.
Programování funguje naprosto skvělě. U nás jsme v rámci jedné prezentace nechali chybějící kód nechat napsat AI. Copy paste a hned to jelo. Jasně, nebylo to nic obtížného, dopředu jsme si to pro jistotu i otestovali, ale dojem to udělalo neskutečný.
Návrh - dejte prosím u zájezdu volbu počet osob a celkovou cenu. Třeba u solo cestovatele cena zájezdu vůbec neodpovídá tomu, co uvidíte po otevření detailu u CK (která účtuje příplatek za neobsazené lůžko).
Leoši, tohle je něco co nás dlouhodobě trápí a blokuje k většímu posunu. Bohužel nemáme data o ceně skupin.
Nějaké možnosti, jak to řešit, už jsou. Ale žádné z nich není zatím ideální a definitivní k nasazení.
Na blogu jsou 2 zápisky o kompenzacích: 1. o zrušení a 2. o zpoždění. Nešlo by ty informace dát dohromady do jednoho a přidat i informace o kompenzacích mimo EU? Např. UK, Turecko, Thajsko (tam došlo zrovna ke zvýšení částek)...
Nebylo by lepší dat do okenka v sekci zájezdy "kam" - kamkoliv? Abych nebyl omezený jen několika státy? Fakt se to pokaždé nic moc propisovat.
Upravíme textaci na starším formuláři. Když nevyplníš nic, hledá se kamkoliv - https://www.cestujlevne.com/zajezdy
Tak jsem se po delší době zase pustil do cestopisu a přivítaly mě staré známé chyby. Třeba že klávesa Backspace (Chrome, windows) smaže celý odstavec. Naštěstí jsem cestopis psal v jiném editoru, takže to šlo napravit. Copy paste z Google Docs byl taky zvláštní - nejdříve vše bylo jeden velký blok a po zmáčknutí (tuším) enter se text rozbil na jednotlivé bloky per odstavec. Zkoušel jsem přidat mapu, ale nešlo mi označit místa na mapě a ta se nakonec neuložila.
Další návrh: možnost si vybrat, zda chci emailové notifikace na všechny články, nebo jen akce nebo zájezdy. Akce si přečti vždy, zájezdy mě tolik nezajímají.
ahoj, je na těchto stránkách nastavený nějaký algoritmus, který hlídá vkládání otravných cestopisů, které ve skutečnosti nejsou cestopisy, ale otravné spamy, a kazí vzhled úvodní stránky? Vždycky nějaký chytrák nahodí 5 cestopisů najednou o ničem a pak se člověk musí tím bordelem pracně prodírat, aby našel to co hledá. Viz teď Apostle Joshua Selman Phone Number +2349078545893.
Algoritmus tam je. U příspěvku, kde je uvedeno telefonní číslo s prefixem +234, dojde automaticky k zablokování uživatele.
Jakub Langer napsal(a):V tomto pripade stopy vedou k nigerijske mafii s country codem +234...
To je ta paní, co koupila České Budějovice?
K čemu je přesně cestee a plní to co jste si od toho slibovali? Z mého "vnějšího" pohledu příspěvky z cestee zaplevelují CL vesměs nesmyslnými dotazy nebo požadavky typu kolik zavazadel si smím vzít na letiště nebo prosím o změnu termínu mého letu apod.
Jestlipak mi někdo na můj předchozí slušně položený dotaz odpoví? Mohl by, když už téma "Volejte řediteli" na CL založil...
Je fascinující pozorovat, že na dotaz nějakého cizince přes cestee je odpovězeno do hodiny, ale dotaz ohledně cestee nebo obecně dotazy a připomínky v tomhle vláknu se zvesela ignorují :)
divan napsal(a):Jestlipak mi někdo na můj předchozí slušně položený dotaz odpoví? Mohl by, když už téma "Volejte řediteli" na CL založil...
Tohle je web Davida a ‘co’. můžou sem dávat i takovou blbost jako je Cestee.
Otázka je, kolik takových kravin běžnej CL uživatel vydrží, než si řekne “dík, stačilo” a uteče pryč.
Však jo, je to jeho a může sem dávat co chce. Ale nic to nemění na tom, že v tématu, které sám založil, by mohl odpovědět na dotaz(y). Pokud odpovídat nechce nebo nemůže, je to téma k ničemu...
Zase když je to jeho, může si s tím dělat, co chce, ne? Třeba to i nechat postupně upadat. A třeba zrovna jeblé diskuze nebo otázky bez odpovědí nejsou něco, co by snižovalo zisk, co my víme. 🙂
Byl jsem od úterý do čtvrtka mimo a vlákno jsem tak neviděl jako nepřečtené.
Cestee je přirozenou snahou růst dál a expandovat. Pokud bych chtěl, aby web postupně upadal, vypadal by stále jako jednostránkový výpis akcí.
Pokud vnímáte, že web postupně upadá, mrzí mě to. Rád bych ale věděl co vás k tomu vede. Protože začátečnické komentáře rozhodně tím důvodem nejsou. Takové se tu objevují od roku 2013, kdy byl web založen.
Lidé prostě chtějí slyšet názor druhého člověka, který ideálně řešil jejich problém osobně. Tohle je věc, na kterou sázíme, že nám dovolí přežít i AI generovaný obsah.
Jasně, může to být otravné, zejména tehdy, kdy je odpověď v textu nad komentářem.
Stejně tak, jako jsou otravné telefonáty, kdy se lidé se mnou dohadují, že je to tel.číslo na tu a onu leteckou společnost nebo handling na letišti a potřebují se mnou řešit jejich problém.
Čili, pokud otázky zaplevelují sekci v komentářích, za mě je to OK, protože od toho komentáře slouží. Stejně jako tu kdysi byla nekonečná Poradna s jedním a tím stejným dotazem - najdi mi letenku do X v termínu Y.
Nemusíte na ně odpovídat. Ale extrémně si vážím toho a jsem rád, když vidím, že si dotazy vyřeší cestovatelé mezi sebou a vy jste těmi, kteří na ně reagují.
Komentáře a snaha vybudovat globální komunitu je jen dílčím úkolem Cestee. Původně z toho měla být jen obsahová odnož, teď už řešíme implementaci akcí, což přinese i svěží vánek na CL, kde se zas po X letech začínáme více soustředit i na tuhle kategorii.
Spam v cestopisech řešíme. Někde se nám po cestě automaticky smažou účty a bohužel se zasekne i smazání cestopisů, hlídáme to, řešíme.
Tento web je v poslední době oproti jiným, které používám, nějaký zpomalený. SZ mi nejde ani otevřít. Včera večer to šlo aspoň přes WiFi na rozdíl od dat 5G v Praze. Dnes ani přes WiFi.