Ahoj, chci se Vás zeptat, co všechno si s sebou zabalit na 14 dní do batohu, nikdy jsme takto necestovali. Jak to děláte se zmačkanými věcmi? Děkuji .

Cestování s batohem

Založil ve fóru Co se nevešlo

16 reakcí
Ahoj, chci se Vás zeptat, co všechno si s sebou zabalit na 14 dní do batohu, nikdy jsme takto necestovali. Jak to děláte se zmačkanými věcmi? Děkuji
0

Projed si google, je tam toho spousta.
Je moudré, upřesnit, kam jedeš. Jiné je to pro kvadruplegika na pobyt v Laosu, jiné věci jsou třeba pro cestu mladého páru po USA.
Předpokládám, že stále řešíš to Thajsko. Tam koupíš spoustu oblečení za málo peněz, moc toho neber. Místo toho přibal paracord/jinou šňůru. Bude se ti hodit, natáhneš na pokoji/venku šňůru a na ní posušíš oblečení.
Zmačkané věci jsem nikdy neměl tak moc, abych si je jako chlap netroufnul oblíknout:)
Hele, fakt záleží, kam jedeš, bez upřesnění to nemá cenu.

0 Citovat

Zmačkané věci řeším tak, že si s sebou neberu nic mačkavého nebo vím, že se to na mně rychle narovná.;-) Nechce se mi tahat moc věcí, na tři týdny-měsíc to ani nejde, takže buď si člověk přepere ručně, nebo je pračka v ubytování, nebo má někdy prádelnu hotel (zažili jsme zadarmo i za malý poplatek). V JV Asii to vůbec nemá cenu řešit, tak jsou levné prádelny na každém rohu, buď je vypráno do druhého dne nebo ještě týž den a ceny byly lidové.

0 Citovat

Tak jak tu už zaznělo, sebou stačí věci na 3 dny, zbytek dokoupíš na místě. V Thajsku opravdu nemusí být člověk nažehlený, stejně budeš nosit jen tričko/lehkou košili a kraťasy.
Nechat si vyprat můžeš na každým rohu za pár korun a většinou máš k dispozici ještě tentýž den, nejpozději ráno druhý den, navoněný vypraný věci jak píše Mandarinka.
Poslední více než 3 týdny v JV Asii jsem absolvoval pro představu s 30l batohem (příručákem) s tím, že jsme si nechali 1 za týden vyprat.

0 Citovat

Děkuji za reakce, ano jedná se furt o Thajsko. Nejde ani tak o mě, spíše o přítelkyni. Pokud říkáte, že to nemáme hrotit tak super . :)

0 Citovat

My ženy jsme na tom vlatně nejlépe- dvoje, troje šaty, které jsou z nějakého lehoučkého, absolutně nekrčivého materiálu a nezaberou prakticky žádné místo, se mi do horkého podnebí osvědčily jako to nej oblečení (a na rozdíl od kraťasů to má odvětrávání;-))

0 Citovat

Náš web máme tam o tom článek www.janpadera.com

0 Citovat

prave jsme absolvovali 14 dni na Bali pouze s batohy (Osprey Farpoint 40 + Osprey Stratos 34), takze poradim ze ze vseho nejdulezitejsi je balit kombinaci 1) rolovani obleceni do rulicek a/nebo 2) strkani vseho do sacku, nasledne DUKLADNE stlaceni a vytlaceni vzduchu. osvedcily se nam uzaviratelne sacky z ikea, plus jsme meli par vetsich takovych tech nepromokavych vaku na obleceni. nic zmackane nebylo, a i kdyby tak v asii se to na tobe za 5 vterin stejne vlhkem a horkem vyzehli :-D btw opravdu nechci delat reklamu osprey a ikea, ale za tusim 2 kila jsem koupil od osprey tasticku na tekutiny, do ktere se krasne vlezl deodorant + 5 plastovych lahvicek z ikea naplnenych slivovici :-D

1 Citovat

Doporučuji přečíst náš starý článek od Verči :) https://www.cestujlevne.com/blog...-dovolenou

Jinak 3x triko, 2x plavky, 1x kraťasy a celé to rotuje s 4 dny v prádelně za 30 Kč :)

0 Citovat

Zaujimalo by ma, co mas na sebe v den, ked idu "1x kraťasy" do pradelny :)

0 Citovat

misso napsal(a):

Zaujimalo by ma, co mas na sebe v den, ked idu "1x kraťasy" do pradelny :)

No přece ty druhé plavky :)

0 Citovat

Doporučuji na cesty pánská tanga, pokud neseženete na místě, je výroba velmi jednoduchá.

Stačí 1 ponožka (nebo podkolenka v případě vyvinutějších jedinců) a tkanička do bot.

Navíc není nutné prát každý den, stačí ponožku (podkolenku) obrátit naruby.

Střih to umožňuje.

1 Citovat

:D Třikrát sláva! Padrino je zpět

0 Citovat

tip top :D btw..ked uz hovorime o tych trickach.. co produkty z merino vlny, da sa naozaj vydrzat niekde v tropiku s jednym trickom 2 dni?

0 Citovat

Merino po 2 dnech nějak extra nezapachá, mám jich několik a tenké s krátkým rukávem je dobré i na trek v tropiku.

0 Citovat

dik, este najst niekde kde by to mohlo byt lacnejsie ako 30 euro :D

0 Citovat

3-4 dni turistika a tricko vpohode, s celkom fajn cenou obcas intersport ked ma vypredaj, a jeden cas mali aj v decathlone

0
16 reakcí