Dobrý den, měl bych pár dotazů. Letím 28.9. z Kolína nad Rynem (CGN) do Moskvy a odtud následně do Nizhny Novgorod. Zde budu 5 dní, poté letím z Nizhny Novgorod do Jekaterinburgu - zde budu 2 dny, a následně bych chtěl navštívit Chelyabinks - chtěl bych jet vlakem z Yekaterinburgu do Chelyabinsku. A zde být 2 dny, následně přeletět do Moskvy a odtud zpět do Kolína. Mám ale guláš z těch informací, co jsem za poslední týden přečetl. Vízum mi bude dělat agentura. Na internetu jsem našel informace typu, že místo můžu opustit na 3 dny. rezervační karty budu mít pro jistotu vytištěné. Jen nevím, zda jim to mám říkat v moskvě na letišti, že navštívím 3 města. Dále by mě zajímalo, jak dlouho mě můžou kontrolovat na letišti? V Rusku jsem byl v roce 2006 ale to jsem jel vlakem. Teď budu poprvé letecky v Rusku. Problém vidím taky v jazyce. Rusky trošku rozumím, ale určitě nemluvím, takže bude to show. Ale kdo se bojí nesmí do lesa. Jedu sám, takže odvahu, pas, zaplacené letenky, zaplacené hotely mám. Ale to je tak všechno.  Moc děkuji za informace .

Rusko - 3 města na 1 vízum

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

16 reakcí

Dobrý den, měl bych pár dotazů. Letím 28.9. z Kolína nad Rynem (CGN) do Moskvy a odtud následně do Nizhny Novgorod. Zde budu 5 dní, poté letím z Nizhny Novgorod do Jekaterinburgu - zde budu 2 dny, a následně bych chtěl navštívit Chelyabinks - chtěl bych jet vlakem z Yekaterinburgu do Chelyabinsku. A zde být 2 dny, následně přeletět do Moskvy a odtud zpět do Kolína. Mám ale guláš z těch informací, co jsem za poslední týden přečetl. Vízum mi bude dělat agentura. Na internetu jsem našel informace typu, že místo můžu opustit na 3 dny. rezervační karty budu mít pro jistotu vytištěné. Jen nevím, zda jim to mám říkat v moskvě na letišti, že navštívím 3 města. Dále by mě zajímalo, jak dlouho mě můžou kontrolovat na letišti? V Rusku jsem byl v roce 2006 ale to jsem jel vlakem. Teď budu poprvé letecky v Rusku. Problém vidím taky v jazyce. Rusky trošku rozumím, ale určitě nemluvím, takže bude to show. Ale kdo se bojí nesmí do lesa. Jedu sám, takže odvahu, pas, zaplacené letenky, zaplacené hotely mám. Ale to je tak všechno.  Moc děkuji za informace

0

Vízum jsem si dělal sám. Měl jsem tam dvě města. Ale nějakého limitu na počet míst jsem si nevšiml. V tomto případě je lepší se přímo obrátit na ruské velvyslanectví, jestli je nějaký limit. Zkušenost z praxe - schovávej si prolétané letenky a jízdenky, v ubytování si pro tvou registraci budou potřeba ofotit i cestovní doklad z přesunu po Rusku. A budou si kopírovat všechny stránky tvého pasu. Je to show.

0 Citovat

kopecky napsal(a):

Vízum jsem si dělal sám. Měl jsem tam dvě města. Ale nějakého limitu na počet míst jsem si nevšiml. V tomto případě je lepší se přímo obrátit na ruské velvyslanectví, jestli je nějaký limit. Zkušenost z praxe - schovávej si prolétané letenky a jízdenky, v ubytování si pro tvou registraci budou potřeba ofotit i cestovní doklad z přesunu po Rusku. A budou si kopírovat všechny stránky tvého pasu. Je to show.

toto jsem našel na jednom cestovatelském webu: Pokud cestujete z malé vesnice, můžete si koupit jízdné u řidiče. Když ale chcete jet do místa v jiné oblasti, neprodají vám jednosměrnou jízdenku, neboť oblast, do které máte vízum, můžete opustit max. na 3 dny. A když nemáte zajištěno ubytování, nikdo vás ubytovat nesmí. Musíte bydlet pouze u toho, kdo vás pozval.

Otázkou tedy je, zda platí Vízum na všechny regiony v Rusku. Každopádně všechny rezervace, letenky mít budu u sebe.

0 Citovat

To vypadá na nějaké starší informace...

Do žádosti o vízum jsem vždy vypsal města, ve kterých se budu pohybovat, omezení počtu jsem nikdy neměl. A při vnitrostátních přeletech/přesunech po mě nikdy nikdo nic nechtěl, žádné vízum, ani doklady (kromě fotostránky pasu) taktéž nekontroloval. Na letištní kontrole, ani na velvyslanectví jsem nemusel dokládat žádné informace o ubytování.

Jednou jsem dokonce změnil svůj hotel (ve vízové anketě a pozvání byl jiný) a nestalo se vůbec nic.

Pravda, v Rusku jsem byl naposledy před 2 lety, tak nevím, zda se něco nezměnilo, ale jak čtu podmínky, tak snad ne.

K neznalosti ruštiny: je to obtížnější, ale pokud si člověk dokáže přečíst azbuku, tak se dá po Rusku pohybovat zcela normálně. Já rusky nejenže nemluvím, ale popravdě ani moc nerozumím. Jediné, co dokážu, je právě přečíst azbuku. A to už pak jde všechno velmi snadno :)

0 Citovat

@Kryštof Hájek: Já tam byl v červenci. Jak jsem psal, omezení počtu míst si nejsem vědom. Hotel jsem vůči turistickému voucheru musel změnit (zrušená rezervace od provozovatele) a naštěstí to nikdy neřešili. Co v hotelu v pořadí druhé lokalitě už řešili s hrůzou v očích, bylo, jak jsem jsem se tam dostal, že v Rusku jsem už od prvního a je čtvrtého, a potřebovali si kvůli tomu ofotit mou letenku Moskva-Petrohrad. Štěstí, že jsem tu zmačkanou A4 nevyhodil už na letišti, jak mám ve zvyku při přebírání nepotřebných věcí.

A ve vízové anketě po mně chtěli už jen města, nikoliv konkrétní hotely.

0 Citovat

Ahoj. My tam byli loni a mista jsme vyplnovali pouze v el zadosti a limit tam na 100%nebyl, jen na ambasade si.okopirovali ubytko, pady, pojisteni. Na letisti nam pouze vydali karticky, ktere i samy vypsali a my je jen podepsali, anglicky neumeli ocividne takze se na nic ani neptali. Rusky neumime, na ulicich, aspon v moskve, byly znacene dulezite body i.v anglictine,.jen metro bylo pouze azbukou, my si vytiskly zvetsenou mapu metra a nebyl problem se orientovat, vse dobre znacene.

0 Citovat

ok děkuji za informace...Každopádně azbuku umím, trošku jim rozumím, ale nemluvím :( každopádně všechny letenky budu schovávat. Doufám, že nenatrefím na nějakého idiota, který mě bude zpovídat

0 Citovat

"Dále by mě zajímalo, jak dlouho mě můžou kontrolovat na letišti?"

Tak dlouho jak bude potřeba! Sovětský svaz je - jak známo - země neomezených možností. Mupy mup!

0 Citovat

tak na VKO kam asi letis (z Kolina asi len Pobeda lieta) tak kontrola trvala standardne, za par minut vybavene.

0 Citovat

tonic napsal(a):

tak na VKO kam asi letis (z Kolina asi len Pobeda lieta) tak kontrola trvala standardne, za par minut vybavene.

letim na VKO, do Novgorodu odlétám z (šeremeťevova), tzn přesun vlakem

0 Citovat

Prosím vás, pomalu se blíží datum odletu, o vízum mám zažádané přes agenturu. Ještě mě napadlo, můžu využít v Rusku airbnb? Něco jsem četl na internetu, že po 7mi dnech, se stejně musím nahlásit na nějaké poště nebo co. Jestliže mi agentura zařídí zvací dopis, tak k čemu se musím někde registrovat?

0 Citovat

glorei napsal(a):

Prosím vás, pomalu se blíží datum odletu

Nevím, co bylo zodpovězeno a co ne, každopádně:

- VKO je lehce předimenzované, takže kontrola do hodinky,

- města na vízech jsou body vstupu do RF, nikoli pobytu (takže ti tam stačí MOW a to musí být uvedeno jak na zvacím dopise, tak ve vízovém formuláři); naopak, pokud by si měl uvedeno SVX (kde budeš bydlet) a přiletěl na MOW (respektive prošel tam imigračním, což bys musel), byl by to problém,

- přihlašovací povinnost za tebe nese hotel, pokud máš Airbnb, tak hostitel; ten jí samozřejmě nevyřídí, takže pokud by to někdo při odletu řešil (nebude, pokud nepřesáhneš délku pobytu na vízech, neuděláš průser atd.) musíš uvádět, že si v žádném místě nebyl déle, než tři noce a tím pádem nepodléhal přihlašovací povinnosti (což u tebe asi bude i pravda)

- hlásit se na poště je blbost, nikdo neví, jak se to dělá, když už (ty nemusíš, spíše někdo jiný, kdo to bude číst a potřebovat přihlášení) tak na migrační službě, tam alespoň tuší, co chceš, když jim bez slova rusky zamáváš před čuní migrační bumážkou :)

- v Čeljabinsku dojeď na Cirk (je v centru, přes most od hlavní třídy), uvidíš nedostavěnou výškovou budovu, tak na ní vylez – nejlepší výhled na ono hnusné město :P

0 Citovat

Děkuji za informace...tím pádem mám ještě pár dotazů. Letím z Kolína (CGN) do Moskvy VKO a přílet je na 18:30, ale pobeda mi napsala email, že je let opožděn o hodinu. Takže přílet do Moskvy VKO je v 19:30. Otázka, je reálné stihnout odlet 23:50 z šeremeťejova? Chci risknout taxíka, takže snad jo. Jinak další letadlo mi letí až v 6 ráno. Jak je to s tím zvacím dopisem? Já ho mít u sebe nebudu, protože jsem dal pas agentuře pro vyřízení. Každopádně trošku jsem změnil plán a budu trávit 14 dní pouze v N. Novgorodu. Mám rezervovaný apartmán na 14 dní, tuto rezervaci mám vytištěnou, dále budu mít u sebe smlouvu o uzavření cestovního pojištění, letenky. Někde jsem četl, že je u sebe mít i barevnou kopii pasu, ale k čemu to fakt nevím. No bude to divočina. Nevím jak ten majitel apartmánu, ale volal jsem na booking.com a ti mi zjistí informace, zda li mě bude přihlašovat majitel či nikoli. Předpokládám, že jim řekne, že mě určitě přihlásí a on to neudělá. Takže pro jistotu zajdu na to imigrační. Spíš mi teď vrtá hlavou ten zvací dopis, snad mi jej dají v agentuře. Zvolil jsem tuto variantu, jelikož bydlím v Německu a nemám tolik času lítat po ambasádě v ČR.

0 Citovat

Změna VKO-SVO. Možné to asi je, ale jen když nebude zpoždění nebo zácpy. V případě, že ano, stojí to za to? Jestli, že jsi dal pas agentuře, už pravděpodobně zvací dopis nepotřebuješ, měla by ti ho obstarar agentura zařizující vízum, jelikož se jedná jen o podklad pro vyřízení víza. Ve výsledku ho nikde neukazuješ, nechá si ho ambasáda a jako dopis ta listina ani nevypadá. Jen je to anglo-ruský formulář s razítkem a číslem.

0 Citovat

No ještě připadá v úvahu vlak. No moc se mi nechce nocovat na letišti. Bohužel, když mi to uletí, tak přijdu o letenku a stejně tam nocovat budu. Takže buď vlak a nebo v 6 letadlo

0 Citovat

A co třeba jedna noc v Moskvě a teprve odpoledne přesun? To by bylo víc na pohodu. Ale jestli už máš zaplacený / závazně rezervovaný apartmán jinde, tak to nemá cenu. Pokud ještě můžeš změnit rezervaci, aspoň bych o tom uvažoval.

0 Citovat

no apartmán mám zabookovaný, ale ještě jsem jej neplatil, protože čeká na víza. Když mi uletí letadlo, můžu ještě zkusit ten vlak, ale jede se tam 6 hodin, takže mě to vyjde na stejno, jestli čekám na letadlo a nebo sedím ve vlaku. Budu věřit, že to stihnu :)

0
16 reakcí