Ahoj cestovtelé,chystám se na velký okruh Ukrajina-Maďarsko-Rumunkso-Srbsko-Bulharsko-Makedonie-Řecko-Albánie-Černá Hora - Bosna a Herz. - Chorvatsko a zpět přes Slovinsko.Budu projíždět přes Hl. města a spát budu v Budapešti, Bukurešti, Soluňi, Podgorici, Sarajevu a Splitu.Máte nějaké zkušenosti s tím kde se déle zastavit nebo kudy nejet. Děkuji. .

Tipy na Balkán

Založil ve fóru Co se nevešlo

12 reakcí

Ahoj cestovtelé,

chystám se na velký okruh Ukrajina-Maďarsko-Rumunkso-Srbsko-Bulharsko-Makedonie-Řecko-Albánie-Černá Hora - Bosna a Herz. - Chorvatsko a zpět přes Slovinsko.

Budu projíždět přes Hl. města a spát budu v Budapešti, Bukurešti, Soluňi, Podgorici, Sarajevu a Splitu.

Máte nějaké zkušenosti s tím kde se déle zastavit nebo kudy nejet.

Děkuji.

0

Ideš autom, či busmi/vlakmi? A na koľko asi dní to vidíš?

0 Citovat

Omlouvám se,

jedu autem-škoda, a plánuji to na 15-20 dní.

Děkuji

0 Citovat

Pekne, namiesto Maďarska by som dal Ukrajina-Moldavsko-Rumunsko

0 Citovat

Děkuji za radu, přeci jenom do Maďarska se dá zajet kdykoli.

0 Citovat

napis cca trasu ako chces ist, lebo len staty...to je dost obsirne :) a teda este aj datumy kedy asi, aky mesiac

0 Citovat

Mapa cesty: 1url.cz/atZit

Toto je má cesta upravená podle vás, plánuji vyrazit příští rok 10.7-30.7.

Spát budu v Kišiněvi, Bělehradě, Soluni- 3 dny, Sarajevu,Splitu-6 dní a Mnichově.

0 Citovat

v těch státech, co leží mezi, spát nebudeš? budeš tam aspoň vystupovat z auta? :)

Takhle to vypadá, že ti jde o projetí hlavních měst, to bych radši vynechala Bělehrad a Sofii a zajela z Rumunska někam na jih Srbska a pak rovnou do Skopje.

0 Citovat

inak co v Soluni? a este tri dni :D to jedien ak tam niekoho mas, inak mesto mi nepride nicim zaujimave ak nie si do antickych vykopavok. Este aj ta slavna Biela veza vyzera tak, ze keby bola sucastou nejakeho hradu, tak si ju nikto nevsimne . To uz by som radsej siel zo Skopje do Ohridu, odtial do Albanska na juh cez Korce, Gjirokaster, Sarandu a po pobrezi hore do Tirany. Cesty maju fajn a Llogara pass je super.

0 Citovat

Ano budu vystupovat. Protože rád hledám kešky tak si někde píchnu auto obejdu památky najdu kešky zajdu na jídlo a jedu. Myslím tak 3-4 hod že se ve městech zdržím.

Jinak děkuji Tonicovi za info prokonzultoval jsem to ještě s kámošem který v těchto zemích už byl a naplánoval mi cestu.

Děkuji

0 Citovat

Podla mna, na 20 dni moc ambiciozny plan, nieto este na 15. Uvidis z tych statov, akurat cesty. Ja by som to rozdelil bud na Rumunsko-Ukrajina-Moldavsko, alebo byvala Juhoslavia+Albansko

0 Citovat

Kdybych si měl vybrat mezi Ochridem a pobřežní cestou napříč Albánií, tak bych jel Albánií. Památky (Butrint) i samotná cesta jsou dechberoucí:) Je to delší, ale stojí to za to. I když tý antiky už budeš mít za sebou dost... čas bych si na to dal tak 6 týdnů

0 Citovat

tiez by som to rozdelil na 2 casti .... Balkansku a exZSSR + rumunsko ... takto fakt len v aute presedis kopec casu...tam rataj priemerku tak 50km/h.

0
12 reakcí