Zdravím cestovatelé,Jelikož se s linkami do Eilatu roztrhl pytel, tak mám na Vás dotaz ohledné tipů na dopravu za Izraelské hranice a přecházení hranic. Jaké jsou možnosti? Našel jsem https://eilatshuttle.com/ existuje i něco jiného, popřípadě něco k této službě? Jdou přejít hranice v pohodě pěšo? Funguje stále hromadná doprava? Na stránkách nešla doprava objednat nebo funguje jen od zimního letového řádu? Je problém s vízy zdarma, někde psali, že je lepší kupovat. Za každou radu či tip budu neskonale vděčen. .

Taba z Eilatu( Ovdy)

Založil ve fóru Co se nevešlo

To se vyřeší, to jsou jen takové drobné komplikace. Jasně že dám vědět, jakmile bude něco nového.

0 Citovat

Když zkouším objednat autobus přes Egged tak mi to najde nástup Taba - hotely ale už mě to nepustí zadat Ovda Airport. Ani při jednosměrné ani při zpáteční jízdence (ty čtyři stovky zaplacené za shuttle bych oželela)

0 Citovat

Ahoj, nevim presne, co mate ted za problem, cetl jsem jen par poslednich komentaru, ale 282 od egged mi tez neslo online na pc, ale na mobilni verzi ano a dostal jsem se az k platbe, tak zkuste, pokud jste uz nezkusili.

Jen se jeste zeptam, vsude se docela dost zminuje byt 3 hodiny pred odletem na letisti. My nemame zavazadlo, takze bychom z toho stejne ukrojili hodinu. Co me ale prekvapilo, ze na webu pisou, ze bus odjizdi 3.5 hodiny pred odletem z TABY, ale z Eilatu central odjizdi 3 hodiny pred, a na letisti je planovan prijezd dle JR "jen" hodinu a pul pred odletem, coz se nezda moc. Konkretne navrat odlet do Prahy je 19.20 a prijezd busu na letiste je 17.50, urcite tam je nejaka rezerva asi, protoze na cestu z Eilatu je 1.5 hodiny, coz je spis asi vic, ale stejne mi to prijde takove divne, co myslite? Bus je to ale urcite spravnej, co jsem koukal tak Shuttle jede o pul hodiny driv a ten tam ma primo cislo letu, na ktery smeruje

0 Citovat

S busem je to časově v pohodě, "polní" letiště Ovda je malé a celkem to tam odsejpá...

S tou appkou to moc nejde... za prvé je pouze v arabštině a za druhé u nás nefunguje. Někdo tam píše v recenzích, že funguje pouze v Izraeli...

0 Citovat

A ten autobus 282 se tedy dá zarezervovat a zaplatit předem? Píšou že jízdenky se kupují pouze ve stánku na letišti.  Přes mobilní verzi mi tam pro změnu nejde zadat datum. A další věc- přílet do Ovdy je 18:30 a shuttle jede v 19:10, to se dá stihnout i s vyzvednutím zavazadla? 

0 Citovat

282 se dá (teoreticky) rezervovat předem (a vyzvednout u řidiče), pokud by ty stránky nebo appka fungovaly...

0 Citovat

Tak koukám, že cesta po Thajsku byla, proti cestě z Ovdy do hotelu, úplná brnkačka...

0 Citovat

Ja si nemůžu pomoct, ale mně to normálně funguje. Zkuste tento odkaz:  

https://reservations.egged.co.il...newOrder/0

 normalne otevřít v mobilu pres chrome a mělo by to jít

0 Citovat

A jde Vam tam zadat datum? 

0 Citovat

Ach tak, pod mobilní verzí jsem si představoval appku pro android... díky, skutečně to funguje, lístky rezervovány i zaplaceny, tam i zpět, Ovda-Taba. Datum zadat šlo, při vstupu do datového pole mi vyskočil kalendář. Obdobně čas - vybírá se ze seznamu dle jízdního řádu. Akorát na konci po zaplacení je asi potřeba si potvrzení stáhnout do mobilu, pro jistotu.

0 Citovat

Můžu se ještě zeptat, jak to vypadá s obsazeností busu? Nepredpokladam, ze by to Izraelci neměli poresene, ale obecne nemam rad takto vzdalena letiste a jeste k tomu se v podstate spolehat na jeden jediny autobus. Nerad bych byl posledni den nervozni z vedomi, ze se do nej napr. nedostaneme. Je jasne, ze cast pojede shuttlem, cast auty, taxiky apod., ale nerad bych, prehnane receno, propasnul Vanoce :D

0 Citovat

Autobusy budou nejméně 2, linka 282 a EilatShuttle. Kromě toho jezdí několikrát denně, asi po hodině, ke každému letadlu, takže by se dalo jet dalším, pokud neujede ten poslední. Ale myslím, že samotný EilatShuttle jich tam má na každý spoj několik, aby pobral všechny.

Ještě k tomu potvrzení - objevila se mi na něm pouze cesta tam, zpáteční chybí, i když jsem zaplatil obě a částka je uvedena za obě. Tak snad to bude ok.


0 Citovat

No právě, ze tohle je poslední bus na letiste a dřívější jede zase o hodinu a pul pred dříve, což zbytečně ukrajuje den, navíc jsem někde četl, ze snad neberou na stání. No koupím předem a uvidím...

0 Citovat

Jan napsal(a):

No právě, ze tohle je poslední bus na letiste a dřívější jede zase o hodinu a pul pred dříve, což zbytečně ukrajuje den, navíc jsem někde četl, ze snad neberou na stání. No koupím předem a uvidím...

No tak lepší si ukrojit 1,5 hod, než nechat uletět letadlo. Ale každý to asi vidí jinak :)
0 Citovat

mirjur napsal(a):

Ach tak, pod mobilní verzí jsem si představoval appku pro android... díky, skutečně to funguje, lístky rezervovány i zaplaceny, tam i zpět, Ovda-Taba. Datum zadat šlo, při vstupu do datového pole mi vyskočil kalendář. Obdobně čas - vybírá se ze seznamu dle jízdního řádu. Akorát na konci po zaplacení je asi potřeba si potvrzení stáhnout do mobilu, pro jistotu.

Mně tam prostě nejde zadat datum, vyskočí mi kalendář ale tim to končí. Psala jsem vám soukromou zprávu.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

No tak lepší si ukrojit 1,5 hod, než nechat uletět letadlo. Ale každý to asi vidí jinak :)


Normálně jo, ale v Eilatu budeme jen den, tak ať si ho trochu užijeme  :)  Nicméně po spárování odjezdů a odletů dle flightradaru je to jasné. Z autobusáku v Ejlatu odjezd vždy přesně 3 hodiny před odletem + 1 ranní spoj. Nevím, proč mají tak dlouhou cestovní dobu, když je to jen 60 km, ale to je jedno.

0 Citovat

Tak jsem dostal zprávu z EilatShuttle ohledně dopravy do/z Taby (respektive dotaz zněl na Taba Border Crossing, odkud na stránkách ES není žádný spoj):

"You have to order from Ovda-Eilat and then Eilat to Taba. Unfortunatley from Taba pick up is from one of the hotels to Eilat and then Eilat -Ovda."


0 Citovat

Aktuální zkušenost z cesty Ovda-Taba Heights-Ovda:

Jízdenky na bus 282 zakoupeny předem přes výše uvedené stránky spuštěné v mobilu. Pro 2 osoby tam a zpět 4x21,50 ILS, z karty staženo v den, kdy jsem si jízdenky (tam i zpět) nechal vytisknout z automatu na letišti Ovda. U informací a automatu byla hosteska - Slovenka, kdyby někdo potřeboval pomoct. Asi hodinu a půl trvalo, než jsme se dostali od letadla k východu - spousta lidí a zdlouhavá pasová kontrola. Na potvrzení o rezervaci jízdenek na bus byla uvedena jen cesta tam (ale cena za obě cesty), na vytištěných jízdenkách zase byla uvedena cena 43ILS na každé, takže jsem byl zmatený, kolik vlastně budu platit, ale nakonec bylo vše v pořádku. 

V busu 282 reproduktor hlásil "Eilat Central Station - final station", což ale nebyla pravda, autobus nás dovezl skutečně až na hranice TBC. Přechod přes hranice opět asi na 1,5 hodiny - nahrnulo se neobvyklé množství pěších. Výstupní poplatek z Izraele 106 ILS/os., možno platit kartou nebo v hotovosti v ILS/USD/EUR. Kdo cestuje dál než do Taba Heights, potřebuje egyptské vízum, které se dá koupit v pobočce banky na hranicích. Kdo jede do Taba Heights, vízum nepotřebuje, platí pouze vstupní poplatek 400 EGP/os. u stánku asi 0,5 km od hranice - taxík tam z důvodu platby zastaví. Platí se pouze v hotovosti a pouze v EGP. Ty je možné směnit na hranicích v bance, případně vybrat z bankomatu tamtéž, pokud funguje. Pokud ne, je možné zajít na recepce hotelů hned u hranic, kde jsou rovněž bankomaty. Po mnoha pokusech a různých zadáních, kdy mi bankomat neustále vypisoval zprávu "Invalid transaction", jsem zjistil, že maximální částka pro výběr je zřejmě 2000 EGP, 3000 mi to nevydalo. 

Taxi z TBC do Taba Heights - počítají si 10 USD/os., s námi cestující rodině o 4 osobách se podařilo ukecat na 30 USD celkem. Taxikář nám dal vizitku, takže jsem si ho objednal i na cestu zpět za stejnou cenu. Přijel pak jiný řidič, přesně ve smluvenou dobu, a chtěl 30$, prý dostal instrukci, že nás má odvézt za takovou cenu. Když jsem mu ukázal SMS konverzaci s majitelem taxislužby s potvrzenou cenou 20$, uznal to v pohodě. Hranice zpět jsme pak přešli vcelku rychle, přes asi 10 pasových kontrol, ale byli jsme tam sami (sobota ráno). 

Autobus 282 skutečně přijel na hranici 3,5 hodiny před odletem letadla, jak uvádějí v informacích, lístky jsem měl už vytištěny z cesty tam. Nabrali jsme ještě cestující z autobusového nádraží a dojeli v pohodě do Ovdy. Takže dá se říct, že doprava byla vcelku bezproblémová, vše hladce fungovalo. Řidič busu mluvil anglicky a rusky... 

Na letišti jsme ještě absolvovali pohovor s všetečnými otázkami, kde jsme byli, jak dlouho, pokolikáté jsme byli v Egyptě, jak dlouho trvá cesta z hranic do hotelu, kdo nám balil zavazadla, kde byla zavazadla během pobytu, během cesty... prý z obavy, že by nám do nich někdo mohl propašovat bombu. Na podrobnou prohlídku u nás nedošlo, u některých jiných ano.

0 Citovat

Aktuálne info  s cesty busom 282 s Eilat Central station.

Dnes sme sa vrátili s sEilatu.

Lístok na bus 282 som kupoval s domu cez net.

V automate na stanici v Eilate sa nedal vytlačiť. Bolo treba zájsť na informácie kde už ho mali pripravený len treba ukázať potvrdenie o zaplatení,takže nemožnosť vytlačenia je tu bežný problém.

Bus mal ísť 8:30  a odlet bol o 13.00.

Prišiel síce načas no bolo veľa ľudí,a tak sa sa všetci nedostali do vnútra.

Nikoho nezaujímalo kto má na aký čas lístok. Keď sa bus naplnil tak proste nikoho viac nezobrali. Na státie neberú vôbec.

Povedali že ďalší príde o 2 min...no prišiel za 3/4 hodiny. no ani ten nezobral všetkých takže ak to mal niekto naplánované na tesno tak asi mal smolu.

Cesta trvala asi 45min.

Na letisku podobné otázky ako mal Mirjur. My sme to celé preleteli asi za 20min,ale niektorí také štastie nemali,lebo lietadlo na 3 rodiny čakalo 1,5 hodiny s čoho som bol u Ryanair celkom prekvapený.


0 Citovat

Barča napsal(a):

A ten autobus 282 se tedy dá zarezervovat a zaplatit předem? Píšou že jízdenky se kupují pouze ve stánku na letišti.  Přes mobilní verzi mi tam pro změnu nejde zadat datum. A další věc- přílet do Ovdy je 18:30 a shuttle jede v 19:10, to se dá stihnout i s vyzvednutím zavazadla? 


Snažím se rezervovat taky odjezdy busem 282, chci se zeptat těch co už to absolvovali, opravdu ten 19:10 je poslední bus, nebo mi to v telefonu už nejde dal srolovat. Jde mi o to, abych odjel polis možno s platnou jízdenkou a nezůstal na letišti... :-D 

Díky za odpověď 

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Aktuální zkušenost z cesty Ovda-Taba Heights-Ovda:

Jízdenky na bus 282 zakoupeny předem přes výše uvedené stránky spuštěné v mobilu. Pro 2 osoby tam a zpět 4x21,50 ILS, z karty staženo v den, kdy jsem si jízdenky (tam i zpět) nechal vytisknout z automatu na letišti Ovda. U informací a automatu byla hosteska - ....


A letěli jste z Prahy s příletem v 18:30 ? Jak už psal gugos005, zajímalo by mě jestli je např. v pátek v době šabátu reálný dostat se z Ovdy na hranice Taby bez nervů. Protože jestli je poslední bus psanej na 19:00 a Izraelci budou dělat problémy tak co potom v Ovdě, že jo :D

0 Citovat

Máme taky přiletět do Ovdy v pátek 18:30, busem 282 se dostaneme do Eilatu?  Když tady někdo píše, že poslední jede v 19h. :-(  Lístek mi nejde přes net koupit, chytrej mobil nevlastním,  pořád mi tam skáče nějakej error. Teď jsem se prokousala až k datumu a na 22.3. prej nejsou žádný spoje k dispozici... znamená to, že je to moc brzo nebo že teda v pátek večer už nefungujou??  Když by se mi to náhodou povedlo, je nutný si vytisknout stánku o zaplacení a pak si stejně na letišti ještě vytisknout jízdenky?  Nebo to risknout a koupit si jízdenky rovnou až na letišti? Bus k zpátečnímu letu jede tedy automaticky 3h. před odletem z central bus station a opět je potřeba si tam někde vytisknout jízdenky? Děkuju za odpovědi, kdo už má zkušenosti z cesty :-)

0 Citovat

Nevím jak v pátek, ale včera - pondělí, to šlo jako po másle přílet v 18:30 bus na 19.00 a v pohodě jsme ještě čekali... 

0 Citovat

Ahoj,


včera jsem se vrátil tak bych rád upřesnil postup pro přechod. Na taba crossing border se dostanete za 4 šukely přímo z centra z central bus station. Bus jede okolo podvodní observatoře a pláže odkud se pozorují delfíni, klidně vystupte a pak dojdětě pěšky, je to kousek.jinak cesta trvá zhruba 30minut protože autobus zastavuje co 150metrů. 

Poplatek 107 šukelů se platí hned v první budce, kde Vám poprvé asi z 18kontrol budou kontrolovat pas. Poplatek musíte zaplatit ! Pokud ovšem budete bydlet v hotelu hilton, taba sands beach nebo movenpick hotel, můžete si nechat tento poplatek vrátit. Doporučuji nezůstávat v hotelu taba sands(tam jsem bydlel já) !!! Hotel nemá přístup k pláži, takže musíte zvolit jinou cestu.

V Hiltonu Vás k pláži nepustí a v movenpick chtějí za vstup na jejich pláž 25USD/osoba, další volbou je veřejná pláž, která je o asi 5 minut chůze dál, ale po mojí zkušenosti mohu řici, že tam opravdu jít nechcete :D
V hotelu si nechte vystavit checkout protocol, který Vám docela ochotně vystaví, na něm je vidět od kdy do kdy jste tam byli a kolik Vás to stálo. Při odchodu z Taby do Izraele se na izraelské straně ptejte po Duty Managerovi! Tento na základě toho checkout protokolu vystaví potvrzení o vrácení poplatku. S tímhle potvrzením půjdete zpět k okénku, kde jste ten poplatek platili a vrátí Vám ho v hotovosti úplně celý. Hlavně si pečlivě schovejte růžovej papírek, kterej dostanete při vstupu do egypta !

Snad to někomu z Vás pomůže. Není to nic složitýho tak z toho nemějte strach.


JR

0 Citovat

Dneska je to fakt výživné. Letet přes Izrael k Rudému moři do hotelu v Egyptě, kde kromě moře neni vůbec nic, abych pak nemel přístup k plazi nebo za nej platil 25 dolaru, to je dovolená snu ;-). To fakt nevymyslis. Tady se za poslední rok x krát psalo, ze nejlepší je Movenpick. To by mě zajímalo, proč jste zvolil Taba sands. Jinak to co tady popisujete už tu bylo popsáno několikrát.Ale i tak diky.Opakovani matka moudrosti.

0