S Wizzairem letíme do Gruzie (Kutaisi). Pojedeme i do Arménie. Chtěli bychom jako dárky dovézt pár lahví tamního koňaku. Má někdo, prosím, zkušenost s převozem koňaku? Je lepší poslat pár lahví poštou nebo to koupit na letišti v Kutaisi po bezp. kontrole a narvat to do palubního zavazadla? Díky :)  .

Koňak z Arménie a Gruzie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

S Wizzairem letíme do Gruzie (Kutaisi). Pojedeme i do Arménie. Chtěli bychom jako dárky dovézt pár lahví tamního koňaku. Má někdo, prosím, zkušenost s převozem koňaku? Je lepší poslat pár lahví poštou nebo to koupit na letišti v Kutaisi po bezp. kontrole a narvat to do palubního zavazadla? Díky :)

0

V Kutaisi je letištní duty-free malé, ale zato pěkně drahé.

Poštou bych nic neposílal. Z Gruzie nedorazily ani pohledy.

Investoval bych do odbaveného zavazadla na cestu zpět, koňak koupil v normální sámošce a láhve důkladně zabalil do oblečení.

0 Citovat

Nejsem si jistý, jestli na letišti v Kutaisi je duty free shop - to bude na webu letiště.

Vzhledem k cenám koňaku v Gruzii a Arménii, cenám za odbavená zavazadla, poštovného a povolenému bezcelnímu limitu 1 litr/osobu to ale vidím jako ztrátový podnik. Pokud se tedy jedná o nějakou globální značku, troufnu si říci, že koupit u nás vyjde levněji.

0 Citovat

Dutyfree na letišti v Kutaisi je tak drahý, že to můžeš koupit rovnou doma. Doporučuji koupit v duty free shopu na gruzínské straně na hranicích s Arménií, tam to bude opravdu levné. Alespoň na hranicích s Tureckem to bylo o cca 50% levnější oproti obchodům.

0 Citovat

Prosím vás, nemáte někdo tip na ochutnávku koňaku přímo v místě výroby v Gruzii? Ideálně navštívit výrobu nějakého lokálního producenta nebo vinný sklep, kde se i pálí.  Rádi bychom poseděli, pojedli, popili koňak a přespali. Nevím, jak to tam chodí? Pálí brandy (ne jen čaču) kdekdo doma nebo spíš dělají jen to víno?

0 Citovat

Já nevím, jak je ti známá výroba gruzínského brandy (abychom byli korektní v rámci EU), ale dobré brandy v garáži neuděláš. Také to tam zkouší různí dovedové, ale je to v podstatě chacha s vylouhovanými dubovými hoblinami a obarvená karamelem. Pokud vím, jedna z mála fabrik, kde dělají ochutnávky vína a brandy s jídlem je Sarajishvili Wein Brandy & Alcohol Factory. Já bych si koupil pár lahviček v univermagu a udělal si hezký večer sám:-)

0 Citovat

Tak to je jasná věc, že si uděláme hezký večer s koňakem (pardon brandy) sami několikrát :) Takové to garážové pálení bych právě určitě nechtěla, tak díky za tu Sarajishvili factory. Ještě musíme dořešit, jak ho dostat domů.

0
6 reakcí