Zdravím,chystám se do Číny, do Šanghaje, abych byl přesnější, přibližně na 25 dní. Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti ohledně vyplňování itineráře cesty pro vízum. Bude jim stačit, když tam např. napíšu 1.11 - 25.11. Šanghaj - Návštěva turistických památek? Nebo je nutné se tam rozepsat daleko podrobněji? Mám v plánu cestovat i mimo Šanghaj, ale kam to se rozhodnu až na místě. Druhá věc je ohledně dokumentů o ubytování, který chtějí taky pro vydání víza. Čistě teoreticky, když si na Airbnb rezervuji hotel na měsíc, vytisknu si dokumenty, po vyžádání víza ubytování stornuji, tak už se v tom asi nikdo šťourat nebude, ne? Napadlo mě, že bych si rezervoval jen na jeden den a v gimpu bych to upravil, ale to už mi přijde jako zbytečný risk, abych mi pak neudělili vízum. Poslední otázka: Máte někdo tip, jak získat co nejlevněji letenku do Šanghaje? Jsem schopen najít letenku za 10500 Kč, což je suprová cena, jen mě zajímalo, jestli se dá jít ještě níž. Přes skyscanner najdu i za 9000 Kč, ale přes Tripsta, což jsem pochopil, že to asi není úplně nejlepší nápad. Děkuji za zodpovězené otázky. :) .

Turistické vízum Čína

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

15 reakcí

Zdravím,

chystám se do Číny, do Šanghaje, abych byl přesnější, přibližně na 25 dní. Chci se zeptat, jestli má někdo zkušenosti ohledně vyplňování itineráře cesty pro vízum. Bude jim stačit, když tam např. napíšu 1.11 - 25.11. Šanghaj - Návštěva turistických památek? Nebo je nutné se tam rozepsat daleko podrobněji? Mám v plánu cestovat i mimo Šanghaj, ale kam to se rozhodnu až na místě. Druhá věc je ohledně dokumentů o ubytování, který chtějí taky pro vydání víza. Čistě teoreticky, když si na Airbnb rezervuji hotel na měsíc, vytisknu si dokumenty, po vyžádání víza ubytování stornuji, tak už se v tom asi nikdo šťourat nebude, ne? Napadlo mě, že bych si rezervoval jen na jeden den a v gimpu bych to upravil, ale to už mi přijde jako zbytečný risk, abych mi pak neudělili vízum.

Poslední otázka: Máte někdo tip, jak získat co nejlevněji letenku do Šanghaje? Jsem schopen najít letenku za 10500 Kč, což je suprová cena, jen mě zajímalo, jestli se dá jít ještě níž. Přes skyscanner najdu i za 9000 Kč, ale přes Tripsta, což jsem pochopil, že to asi není úplně nejlepší nápad.

Děkuji za zodpovězené otázky. :)

0

Čau, byli sme v cine ted v cervenci. Nakonec sme nestihali jet do prahy, tak sme vyrizovali vizum pres student agency (tusim za 2100,-). Itinerar musel byt den po dni, ale staci tam psat jen treba dve pamatky konkretni na den, nebo klidne i napises u nejakyho dne ze mas odpocinkonej den...staci si tam proste neco navymyslet. Dokument sme dodavali rezervaci z bookingu, ale rezervace sme menili jeste aji v cine...Takze podle me tohle taky neni problem...hlavne aby si k tomu nejakou rezervaci prilozil.

Nam to vratili jednou kvuli tomu, ze sme meli na dve osoby napsanej jeden stejnej email, ale po oprave uz bylo vse ok:)

0 Citovat

Konkretni pamatky na kazdy den asi nejsou treba. Ja jsem teda zadal v Kuala Lumpur a psal jsem jen mesta. Myslim, ze to nijak moc nezkoumaji, spis jde o to, aby tam nebyl Tibet. Jen Sanghaj na tak dlouho je ale divne, tak bych spis doporucil si vymyslet neco s vice mesty atd., udelat si na booking.com nejake rezervace hostelu s bezplatnym zrusenim a po udeleni viza je zrusit.

0 Citovat

Díky za info.

Já právě slyšel, že zrovna v Praze na ambasádě jsou na to celkem přísný, teda ve stylu ať je ráměček vyplňěný, ale je jedno, co tam bude. Já pojedu do Šanghaje za jedním kamarádem, který je tedy rovněž z ČR, ale nechci ho otravovat, aby mi musel psát zvací dopis, tak věřím, že když si udělám ten itinerář správně, tak by to mělo být taky bez problému. Vyplňím tam více míst i mimo Šanghaj, který si najdu na internetu, aby byli spokojený. :)

0 Citovat

Kruci tak dneska obousměrné letenky Prh-Šanghaj zdražili rázem asi o 1000-1500 Kč. Doufám, že to je kvůli říjnovým svátku v Číně a pak to trochu spadne zpátky.

0 Citovat

Tak včera jsem žádal o vízum a všechno šlo bez problémů. Nutný je hlavně mít vyplněný všechno, co oni chtějí, je možný to dohledat na stránkách čínské ambasády.

Pro turistické vízum jsem měl připraveny následující dokumenty:

Vyplněn formulář (Kamarádka říkala, že to je nutné vyplnit ručně, takže na to asi pozor. Nutné vyplnit všechny kolonky, ty co vyplněny nejsou, proškrtnout)

Kopie hlavní stránky pasu

Pas s volnou dvojstranou pro vízum

Potvrzené ubytování - Mám to rezervováno přes booking.com

Letenky

Detailní itinerář - Měl jsem to den po dni, co mám v plánu dělat. - Nijak to nekontrolovali.

Čekal jsem přibližně před ambasádou půl hodiny před otvíračkou a už tam čekalo asi 20 lidí. Poté, co jsem dostal číslo 17, jsem přišel asi po hodině na řadu a byl to fofr, během minuty mi to projela a oznámili mi, že 11. 10. si můžu dojít pro vízum. Jeden tam to vízum vyřizoval přes 30 minut, je možný, že žádal o nějaké speciální vízum, tak proto mu to tak trvalo.

Na to, že jsem se toho bál, jak tam ztvrdnu dlouho a budou u toho dělat nějaký obštrukce, to byla pohoda.

0 Citovat

Ahojte - já jsem podávání žádosti o vízum absolvovala dneska... otevíračka v 9:00, v 8:30 jsem již stála před brankou (přede mnou 10 lidí), ještě venku ve frontě jsme byli prohledání na zbraně a bylo nám nahlídnuto do baťohů a tašek. Byli jsme poučeni,kde jsou koše, toalety a co nesmíme. Důrazně bylo řečeno, že dokumenty musíme předkládat v tomto pořadí: do pasu založit: formulář, kopie pasu, ostatní podklady (já měla itinerář a rezervačky ubytování z bookingu, kopii pasu) a letenku, bez obalů a desek. Ve formuláři musí být proškrtány všechny prázdné kolonky. Paní za přepážkou jsou celkem nepříjemné - tvářící se děsně... přesně za hodinu jsem odcházela, celkem to šlo rychle...

0 Citovat

To se to dost zlepsilo, podle toho co tu ctu. Ja tam byl naposledy pred 3 lety a to bylo potreba byt tam minimalne hodinu pred otvirackou, jinak nebyla sance, ze by se clovek dostal ten den na radu. Predpokladam, ze zkraceni front hodne pomohlo ze tehdy bylo cerstve zavedene petilete byznys vizum, do te doby jsme tam museli kazdy rok pro nove (a byznys cestujicich do Ciny je asi hodne). Navic to zralo spousta prazdnych stranek v pasu :) 

0 Citovat

Ahojky,

Jaka je pravdepodobnost, ze vizum do Ciny neudeli?  Mam koupene letenky. Ma nekdo tu zkusenost?

0 Citovat

dodas letenku, itinerar, pas a zaplatis poplatek a dostanes do pasu nalepene vizum pres celou stranku pasu, myslim plati 3 mesice od data vystaveni. je to formalita. pokud doma neprechovavas bandu cinskych disidentu, v tom pripadku by se mohli soudruzi sprajcnout

0 Citovat

Občas dělají problémy v době velkých stranických sjezdů apod. ale to teď myslím nehrozí. Ale pokud je již letenka koupená, tak je odpověď stejně irelevantní a tudíž otázka zbytečná... Některé aerolinky mívají v podmínkách letenky možnost bezplatného storna v případě zamítnutí víza.

0 Citovat

Zdravím, ráda bych Vás požádala o radu ohledně víza do Číny typu L. Budu žádat o double entry vízum. Plánuji odjet do Číny (Šanghaje) začátkem září. Vracet se zpět do Čech budu začátkem listopadu. S tím, že při prvním vstupu v Šanghaji zůstanu 28-30 dní. Poté vycestuji na cca 3 dny do Hong Kongu. Poté se vrátím zpět na dalších 28-30 dní. Chápu tedy správně, že double entry vizum je 2 x max 30 dní (tedy každý jeden vstup max 30 dní)? Budu kupovat zpáteční letenku z Čech s odletem do Číny začátek září/ začátkem listopadu zpět do Čech) a nerada bych, aby mi bylo vízum zamítnuto. Dále ještě prosím o radu, jak správně připravit itinerář? Bude třeba vypsat na celkový počet dní 1 x 30 dní + 3 dny Hong Kong a pak pokračování na dalších 30 dní? A nebude po mě ambasáda vyžadovat i letenku do Hong Kongu již při žádosti o vízum? Plánuji ji totiž pořídit až v Číně. Teď doložím jen

zpáteční letenku z Čech. Děkuji moc za Vaši odpověď 

0 Citovat

Ambasády komunistických diktatur bývají nevyzpytatelné. 

0 Citovat

Já teda čtu, že dvouvstupové vízum se vydává na 3 měsíce, ne na 30 dní. Takže by to váš pobyt mělo pokrýt v pohodě. Je ale pravda, že zrovna web čínské ambasády v Praze příliš neoplývá znalosti svých vlastních vízových předpisů, takže to bude chtít zeptat se asi přímo.

0 Citovat

Ahoj, 

1. máte někdo zkušenost s vyřizováním víza přes Vízové centrum pro jinou osobu cestující se mnou? Je to možné? Nenašel jsem to nikde na stránkách. 


2. U tabulky s cenou víza je kolonka entries a v ní napsáno ALL. Víte někdo jak to chápat? Chci v rámci cesty navštívit i Hong Kong a myslím, že dříve bylo potřeba na zpětný vstup do číny další vízum. Jak je to nyní? 


Díky za odpovědi

0 Citovat

Ahoj, 

ohledně bodu 2. To "ALL" znamená, že všechny typy víz stojí stejně. Takže musíte zažádat o dvouvstupové, které však nestojí víc než jednovstupové a naopak nestojí méně než vícevstupové. Prostě jsou všechny za 2700 Kč.

0
15 reakcí