Cau cestovatele, letim na Zanzibar z Londyna (Heathrow) a mam prestupy v Addis Abeba (4 hodiny pouze na ceste tam a 5 hodin na ceste zpet) a Kilimanjaro. Snazim se uz dlouho najit jestli potrebuji nejake ockovani a je to cele zmatene ty informace. Navic ziji v Anglii tak si nejsem jist jestli to neni jinak, na jejich gov.uk strankach jsem akorat nasel, ze zluta zimnice je doporucena, ale ne povinna pokud jsem v te zemi kratsi dobu, nez 12 hod. Radeji se ale chci ujistit, jestli to tak doopravdy je a jestli s tim mate nejake zkusenosti, nerad bych pak zustal na letisti a nemohl do zeme.Diky moc a at Vam to lita, jezdi, pluje, chodi ;)  .

Očkování Tanzanie a Etiopie

Založil ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Cau cestovatele,

letim na Zanzibar z Londyna (Heathrow) a mam prestupy v Addis Abeba (4 hodiny pouze na ceste tam a 5 hodin na ceste zpet) a Kilimanjaro. Snazim se uz dlouho najit jestli potrebuji nejake ockovani a je to cele zmatene ty informace. Navic ziji v Anglii tak si nejsem jist jestli to neni jinak, na jejich gov.uk strankach jsem akorat nasel, ze zluta zimnice je doporucena, ale ne povinna pokud jsem v te zemi kratsi dobu, nez 12 hod. Radeji se ale chci ujistit, jestli to tak doopravdy je a jestli s tim mate nejake zkusenosti, nerad bych pak zustal na letisti a nemohl do zeme.

Diky moc a at Vam to lita, jezdi, pluje, chodi ;)

0

Zdar, v roce 2010 po me nikdo ockovak nechtel ani na letisti v Dar Es Salaamu, ani na Zanzibaru, ani na Kili, ackoliv jsem brisni tyfus i zlutou zimnici pro jistotu mel.

0 Citovat

Pokud si nejseš jistý, doporučuji se obrátit na etiopskou a tanzanskou ambasádu v Londýně. Tam budou mít ty nejpřesnější a nejaktuálnější informace o tom, jak to u nich chodí. Angličtinu tam určitě zvládnou ;-)

0 Citovat

Ahoj, 
Chtěl bych se zeptat jak je to s očkováním žluté zimnice, když pojedu z Tanzánie-pevniny (kde budu cestovat) na Zanzibar a odtud zpět do ČR. Je potřeba či nikoli? Kontrolují to? 
Děkuji moc. Roman 

0 Citovat

Ano, ihned po výstupu z lodi je požadován očkovací průkaz.

0
4 reakce