Ahoj , žádal někdo v poslední době o víza na Kubu?Aktuálně jsem se dozvěděl, že platnost je jen 3 měsíce, ne 6 měsíců, jak se píše různě na webu.Dle webu ambasády je potřeba:• Valid passport ..... jasné• Form ..... předpokládám, že je na ambasádě, na webu jsem nenašel• Plane ticket with arrival and return date ..... e-ticket, nebo travel reservation? je bezpečné dát jim tam e-ticket s rezervačním kódem, nebo ten začernit? nebo se letenky jen ukáží a nenechají si je tam?• Must pay the consular fee stipulated for this service ..... pokud žádám pro někoho jiného, kdo není z rodiny, platím dvojnásobný poplatek (1500 Kč místo 750 Kč)Potvrzení o ubytování tedy není pro žádost o víza nutné?Díky. .

Kuba - víza (turistická karta)

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

@sOny - to dobry napad:) tiez osobne by som to "neriskoval" az v Mexiku. Este skus na checkine v Europe povedat, ze si ju teraz nemas a vybavis si ju az v Mexiku, co povedia :)

0 Citovat

Nakoniec som víza riešil cez http://www.divingincuba.cz/index.../view/form / cena aj s poštovným na SVK = 30€.

0 Citovat

Tak poslední info přímo od pramene.

Kdo letí v akci AM na Kubu, může koupit turistickou kartu až při transferu na servisní přepážce na letišti v MEX za 300,- MXN, tedy ca. 350,-Kč.

Potvrzeno na Twitteru od AM.

Tímto zdravím všechny vyplašenky, co za to dali hlavně těm prostředníkům nehorázné peníze:-)


screen-shot-10-14-17-at-03.jpg

0 Citovat

Ahoj, tak potvrzuju, turistickou kartu jde zakoupit za 361 MXP (cca 425 Kč) přímo na letišti v Mexico City v halách K a M v kiosku Aeromexico. Jsou tam cca od 5:30 ráno, takže chvilku po příletu budete muset počkat. Vyjde to tedy na polovinu ceny co v ČR. Říkají, že platba credit card, ale berou samozřejmě i debit card (placenou pomocí Mastercard).

0 Citovat

MoonEclipse napsal(a):

Neviem s kým letíš, ale napríklad Air Canada ich zdarma rozdáva na palube (sú v cene letenky).

Ahoj,

chystám se koupit letenky na Kubu u Air Canada na březen, tak mne zajímá, zda je to tak, že nemusím si kupovat víza kartu. Pokud ano, tak super. Má s tím někdo zkušenost?

Děkuji

Naďa

0 Citovat

Nemám to ešte preletené, ale absolútne všade píšu, že u Air Canada kartu netreba. Poplatok je zahrnutý v cene letenky a je to vidno aj v potvrdení rezervácie.

0 Citovat

Naďa M napsal(a):

Ahoj,

chystám se koupit letenky na Kubu u Air Canada na březen, tak mne zajímá, zda je to tak, že nemusím si kupovat víza kartu. Pokud ano, tak super. Má s tím někdo zkušenost?

Děkuji

Naďa

Proletěno v 11/17 a mohu potvrdit, že Air Canada má turistické karty v ceně. Letušky je rozdají při letu na Kubu. Potvrzeno také na FB podpoře AC.

0 Citovat

Zdravím všech. Dotaz se týká Kubánského víza.

Zajímalo by mě, zda někdo má s tím nějakou zkušenost. Plánujeme s manželkou cestu na Kubu - let z Prahy. Máme dvoji občanství - české a běloruské (tj. máme fyzicky český a běloruský pás). Všude se píše, že držitele běloruského pásu mají bezvízový vstup do Kuby. Můžeme se na přepážce na letišti v Praze, v Moskvě (při přestupu) a v Havaně při vstupu do země prokázat běloruským pasem a - tím pádem - nekupovat Kubánský vízum, který jako občané EU bychom jinak potřebovali?

Děkuji všem za názor.

0 Citovat

To je zaujímavé, len nájdu pred odletom z Prahy v bieloruskom pase nejaký záznam o trvalom pobyte v ČR, aby nehľadali vstupnú pečiatku do krajiny. To len taká moja úvaha.

0 Citovat

Při odbavení může ukázat jeden pas a na pasovce druhý.

0 Citovat

Pravda, že pri checkine asi neskúmajú legálnosť pobytu.

0 Citovat

Obecně by neměl být problém ukazovat z více pasů ten, který se zrovna hodí. Potkal jsem Izraelce v Malajsii, kam je pro ně těžké dostat víza (musí mít souhlas malajsijského ministerstva vnitra). Říkal, že tam je na jeho druhý český pas, který má díky dědovi původem z ČR.

0 Citovat

no to jasne, len skor ako to so vstupom/vystupom zo schengenu. Pri odlete z Kuby na checkine ukazes cesky pas, kde nebude ziadny zaznam o vstupe na Kubu (neviem, neodlietal som z/na Kubu, ale ci to preventivne nekontroluju), alebo bielorusky, ktory zase potrebuje do schengenu viza, tak by nemali pustit na palubu :D to ja len tak fabulujem a zamyslam sa:))

0 Citovat

Je fakt, že by se mohli dostat při odletu z Kuby na check-inu do situace, že ukáží běloruský pas (na který odletěli z ČR a který asi má aerolinka uložený v syslému, ale nevím, jak toto funguje) a na dotaz, jak to mají s vízem do schengenu, ukáží český pas. Nevím, jak se na to budou tvářit, zvlášť v zemích jako Kuba, ale projít by to snad mohlo. Sám ale taky nemám takovéto zkušenosti.

0 Citovat

Tohle bych asi řešil dotazem na ambasádu. Ti by měli dát nejlepší odpověď. S jakou společností letíte?

0 Citovat

Nepamatuju se, ze by mi pri checkinu nekdy kontrolovali, jak jsem se dostal do dane zeme. A to i v situaci, kdy jsem pro navstevu te prave opoustene zeme potreboval vizum. A naopak pri hranicni kontrole pri opousteni dane zeme se uz zase obvykle nikdo nezajima o to, jestli splnuju do detailu formality pro vstup do cilove zeme. Aspon to je moje zkusenost a podle me to dava i celkem smysl. Aerolinku zajima cilova destinace, aby nemusela resit problem, ze vas tam dopravi a oni vas pak nepusti pres hranice, vy reknete ze nemate penize na letenku zpet a problemy s dopravou zpet bude muset nejspis resit aerolinka. A naopak pohranicniky pri opousteni zeme zajima, jestli jste vstoupili legalne a nezustali dele nez vam vas status umoznoval. Nicmene je dobre mozne, ze jsem zatim proste jen jeste nenavstivil ty spravne zeme a tohle me jeste ceka.

No a co se tyce dvou pasu a zkusenosti s nimi. Znam nekolik lidi s pasem vice jak pouze jedne zeme a nevim o tom, ze by s tim nekdy meli problem. Jestli mate dve obcanstvi muze zajimat staty, jejichz obcanstvi mate, protoze ne kazda zeme to legalne umoznuje. Nedovedu si ale predstavit, ze by jina zeme mohla jakkoliv zpochybnovat vas narok na obcanstvi v tom ci onom state. A neuznanim pasu, ktery nepovazuji za padelany, by prave vase obcanstvi defakto zpochybnovali?

Na zaver se ale hodi dodat, ze ja sam mam pouze cesky pas. Takze o tom, ze to neni problem, vim pouze zprostredkovane a nikoliv z vlastni zkusenosti.

0 Citovat

Ambasáda tohle neřeší, věř mi že fakt ne. 


Druid: Debata není o zpochybňování občanství, ale o tom, že někdo chce uspořit pár stovek za kubánskou turistickou kartu. Nejsnazší cesta je ty peníze oželet a cestovat na český pas, zejména pokud letí přes totalitní země jako Kuba a Rusko.


0 Citovat

Dle meho nazoru je debata o tom, jestli je problem pouzivat platne pasy dvou ruznych zemi pri jedne ceste. Coz je presne to,  na co jsem odpovidal, kdyz jsem se podelil o zkusenosti mych znamych a svuj nazor na problematiku (ze me dle meho nazoru cizi stat nemuze jen tak trestat za to, ze mi dva ruzne jine staty vystavily pas). To jestli riziko prutahu/problemu stoji nebo nestoji za ty usetrene penize (protoze ano, to ze by me trestat nemel jeste neznamena, ze ani realne nebude), to uz je spise o uhlu pohledu kazdeho jednotlivce a jeho vztahu k riziku. Ja osobne bych do toho sel, protoze jsem presvedceny, ze tim nedelam nic nezakoneho a mam zkusenosti nekolika lidi, kteri se s problemem nesetkali (ac uznavam, ze oni tu zkusenost neudelali primo na Kube). Je mi jasne, ze spousta dalsich lidi by do toho nesla. Tuhle cast bych ale uz nechal na tom, kdo se dotazuje a neresil ji za nej. Je to jeho rozhodnuti a on nese rizika s tim spojena. Proto jsem taky na konci doplnil, ze to neni primo moje zkusenost, aby mnou poskytnutou informaci mel v odpovidajicim kontextu a mohl se podle toho sam rozhodnout.

0 Citovat

Já jsem před pár lety při cestě na Kubu (přes Moskvu) potkal pár, který to dělal podobně - z ČR odlétali na český pas, na Kubu vstupovali na jiný, taktéž bezvízový. Nebyla to jejich první cesta na Kubu a na žádném letišti jim s tím prý nikdy nikdo problémy nedělal.

Samozřejmě situace se mohla změnit, ale osobně bych to asi zkusil.

0 Citovat

Letěl jsem na Kubu přes Mexiko a kartu musel kupovat v Mexiku. Při letu z EU do Mexika, kdy na stejnou letenku jsem pokračoval dál, nikoho nezajímalo, jestli kartu mám. Tj. dle mého při letu z Prahy do Moskvy nikoho nebude zajímat, jak se dostaneš na Kubu.

Projít v Praze pasovkou tedy půjde na český i běloruský pas. Do Ruska přiletíš i odletíš na běloruský, na Kubu vstoupíš a odletíš na běloruský, při odletu z Moskvy do Prahy odletíš na běloruský a v Praze půjdeš do EU citizens a ukážeš český. Ano, bude to vyžadovat brát oba, ale nevidím v tom nejmenší problém. 

0 Citovat

A co schengenská víza v běloruském pase při cestě z Moskvy do Prahy?

0 Citovat

Zdravím,letěl jsem s dětma do Kuby. Doporučují lidem kdo má rád čisté moře dávam tady odkaz kde jsme si koupili letenky.

https://www.levneletenky.org/tip...e-12990-kc


0 Citovat

s0ny napsal(a):

Tohle bych asi řešil dotazem na ambasádu. Ti by měli dát nejlepší odpověď. S jakou společností letíte?

čirou náhodou s ruským Aeroflotem. S přestupem v Moskvě. Mimochodem, jakož držitel Běloruského pásu, můžu bez problémů létat do Ruska (Rusko s Běloruském jsou součástí stejné Celní Unie). A když letím do Ruska, tak bez problému ukazuji oba pásy (běloruský a český) na všech přepážkách na letištích - ať si vyberou, který chtějí, a to jak v Rusku, tak i Česku. A nikdy problém nebyl. Nebo ukážu český, slečna se zeptá, proč nemám vízum do Ruska, pak ji ukážu běloruský, a toť vše. Takže asi zbytečně to řeším. Ale když letíme na takovou dálku, chtěl jsem pro jistotu slyšet zkušenosti nebo názory jiných. 

Moc všem děkuji za názory!

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

A co schengenská víza v běloruském pase při cestě z Moskvy do Prahy?

Mám vyzkoušeno, že můžu klidně ukazovat oba pásy na letištích - takže při odletu třeba z Moskvy ukážu běloruský pás (takže mám nárok pobývat na území Ruska), a když se zeptají, proč nemám šengenský vízum, ukážu český. Nikdy nevznikl žádný problém. 

0 Citovat

Druid napsal(a):

Dle meho nazoru je debata o tom, jestli je problem pouzivat platne pasy dvou ruznych zemi pri jedne ceste. Coz je presne to,  na co jsem odpovidal, kdyz jsem se podelil o zkusenosti mych znamych a svuj nazor na problematiku (ze me dle meho nazoru cizi stat nemuze jen tak trestat za to, ze mi dva ruzne jine staty vystavily pas). To jestli riziko prutahu/problemu stoji nebo nestoji za ty usetrene penize (protoze ano, to ze by me trestat nemel jeste neznamena, ze ani realne nebude), to uz je spise o uhlu pohledu kazdeho jednotlivce a jeho vztahu k riziku. Ja osobne bych do toho sel, protoze jsem presvedceny, ze tim nedelam nic nezakoneho a mam zkusenosti nekolika lidi, kteri se s problemem nesetkali (ac uznavam, ze oni tu zkusenost neudelali primo na Kube). Je mi jasne, ze spousta dalsich lidi by do toho nesla. Tuhle cast bych ale uz nechal na tom, kdo se dotazuje a neresil ji za nej. Je to jeho rozhodnuti a on nese rizika s tim spojena. Proto jsem taky na konci doplnil, ze to neni primo moje zkusenost, aby mnou poskytnutou informaci mel v odpovidajicim kontextu a mohl se podle toho sam rozhodnout.

Děkuji za názor. 

0