Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

... pobavilo :-)


screenshot-2022-06-03-11-21-41-46-1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg

8 Citovat

Tak presne na cent vraci snad jen Nemci..nikde jinde se mi tyhle minimince v penezence  nehromadi:)

1 Citovat

Toho, kdo vymyslel 1 a 2 centove mince musi cekat specialni misto v pekle :-) kdyz zaplatim vec za 1,99 a prodavac se mi jeste snazi vnutit zpatky 1 cent, protoze to musi byt “in ordnung” 😀 proste bych to zrusil 

0 Citovat

no vsak stale na to cakame aj tu. sa o tom hovori sporadicky odvtedy ako sa prijalo euro. ved niektore krajiny eurozony 1,2 centy uz nepouzivaju. Ale asi problem je vo vysokej skole zivote, narodovcoch a pracujucej chudobe, ktora nedokaze pochopit ze zaokruhlovat na 0 alebo 5 centov sa bude cely nakup a nie jednotlive polozky.

0 Citovat

A 500€ by som tez zrusil, nemci sa toho boja jak cert kriza :)

Ides platit za ubytko 310€ a ficur ti povi, ze fialove neberu

2 Citovat

Myslim, ze to neni nejidealnejsi nacasovani :-)


69c43f98-cd7f-4c9e-ba7f-e914de74edc8.jpeg

0 Citovat

Tak i tady na fóru je pár masochistů, kteří by to dali. :)

0 Citovat

 s Wizzairem

0 Citovat

baca12 napsal(a):

A 500€ by som tez zrusil, nemci sa toho boja jak cert kriza :)

Ides platit za ubytko 310€ a ficur ti povi, ze fialove neberu

500EUR jsou taky proklete. Ale kdyz "nic jineho nemas" a natankujes nadrz u pumpy, tak co maji delat :)

Jestli na neco nejsem uplne hrdy, tak na to, kdy jsme jako "mladi chudi studenti" takto parkrat platili za benzin v basach a lahvich od piva, taky si to nakonec vzali :)

0 Citovat

Myslím, že toto téma je pro můj příspěvek asi nejvhodnější. Momentálně řešíme repatriaci příbuzného, který zemřel v Kambodži. Nebyl pojištěný. Takže mít hloupé dotazy je pořád lepší, než mít dementní nápady. Prý mu to poradil kamarád, protože je to přeci zbytečný. 

5 Citovat

Narazila jsem na dotaz na jiném webu o letenkách .. snad se to nerozleze i sem :-)) .. dva v jednom pobavilo :-))

"Ahoj, poletime s rodinou a kamarády s Ryanair na Korfu. Všechny letenky mam na sebe. Jak to funguje v Praze a pak na Korfu? Tady si je vytisknu ale tam? Jak je to prosím se zavazadly, když máme koupeno 10 kg. Můžeme mít dva v jednom kufru 20 kg? Dodržují se rozměry? Dekuji "

4 Citovat

Jasné a 5 lidí má kufr 50 kg

0 Citovat

To je ještě docela kultivovaný dotaz. Podívejte se někdy na recko.name, nebo cestujeme.name, tam jsou opravdu velice "vydařené" dotazy, že člověk až žasne. No a na již zrušeném orbionu, tam byl přímo slet dementních dotazů. "mohu si vzít do letadla svačinu?", "je v hotelu xy ještě barman Mohamed?", "myslíte, že tam bude ještě v říjnu teplo?". No a tak dále...

1 Citovat

Zrovna těm kufrům bych se nesmál. Ano, dotaz na rozměry je hloupý, ale s tou váhou je to opravdu pro méně známé dost nejasné.

0 Citovat

Taky mi nepřipadá dotaz na váhu kufrů a nakonec ani na tu svačinu nějak moc dementní. Pokud ten tazatel lítá málo, tak zkrátka takové věci neví.

6 Citovat

Některé aerolinky umožňují sdílet váhu, podmínkou je obvykle stejné číslo rezervace a nepřekročení max povolené váhy a rozměrů, takže ten dotaz není tak blbý. A co se vytištění letenek týče, pokud nelétá, může mít představu (opět mi to nepřijde nějak mimo), že je takováto služba, třeba za poplatek, na letištích dostupná.

5 Citovat

Mimochodem, umožňuje to dokonce Ryanair:

Sharing bag allowance Customers can pool or share their purchased baggage allowance with other passengers included in the same flight reservation when checking-in together.
For example, if a reservation has two checked bags of 20kg (40 kg in total) one of the bags could weigh 15kg and the other 25kg (40 kg in total).
9 Citovat

Upřímně - o Ryanech jsem taky nevěděla, že pokud letíte dva, tak vám vezmou jeden velký kufr místo dvou menších. Dotazy na zavazadla, váhy a rozměry mi nikdy nepřijdou hloupé. Jsou zkrátka od lidí, co cestují jednou za rok nebo letí na vlastní pěst poprvé. Ohledně té svačiny se taky úplně nedivím. No jo, může s vámi na palubu, pokud to není jogurt.

1 Citovat

Ok, beru, omlouvám se za příspěvek. Napadla mě totiž jen ta varianta, že mají koupeno priority s jednám malým a druhým větším kabinovým zavazadlem a místo dvou rozměrově větších mají v plánu nacpat nad hlavu v letadle 2x dest kilo ve velkém dvacetikilovém kufru .. když je dodán ten dotaz na rozměry .. no mazat to už nebudu, případně mě pak můžete zpětně ztrestat za můj dementní dotaz, až ho tady někde na CL položím :-)

2 Citovat

Není tam někde rozebráno to "všechny letenky mám na sebe"? To mě docela zaujalo.

2 Citovat

Tak snad su kupene s jedneho uctu. Neverim, ze by bol niekto az tak blby a kupil letenky na jedno meno.

2 Citovat

Spíš si myslím s jedním PNR pro více osob. Ale dám se podat...

0 Citovat

Tak nejak som to myslel. Jeden ucet- jedno PNR- viac osob. Schvalne ci to je tam niekde rozvedene.

0 Citovat

Naštěstí nejde koupit na jednu rezervaci více letenek pro osobu stejného jména. To by myslím jinak praktikovalo hodně lidí. 😁

0 Citovat

Ahoj. Rád bych tady položil vlastní dementní dotaz. Pokud cestuji někam do teplých krajin, vždy hledám ubytování v soukromí přes Booking. Náhodou jsem zabrouzdal na stránky cestovní kanceláře a nemůžu pochopit jednu věc. Proč je u každého hotelu, i u toho který je u pláže, bazén??? Přece když jedu k moři, tak tam jedu proto, abych si zaplaval v moři. A ne v bazénu, když o pár metrů dál je moře. Přece nejedu k moři, abych tam byl v bazénu??? Máte pro to někdo nějaké rozumné vysvětlení, já jsem z toho teda jelen 😉

5