Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

Každý to má jinak. Pro někoho je moře studené, někdo se bojí žraloků, někdo mořských proudů, někdo je líný udělat pár kroků... nebo vadí slaná voda, nehezká pláž, rozpálený písek...

6 Citovat

Protože se na to díváš z našeho čechocentrického pohledu (který mimochodem sdílím). Moře je pro nás něco special. Hold jsme jeden z mála vnitrozemských národů, pro většinu ostatních je moře naprostá samozřejmost a důležitější jsou pro ně právě služby jako bazén, který doma mít nemůžou ... (u nás jsou bazény naopak poměrně rozšířené)

8 Citovat

Z anglických fór jsem zjistila, že spousta Britů na moře jenom kouká, nejraději z bazénu, a nelezou do něj. Třeba je takových lidí dost napříč národnostmi.

Osobně když jedu k moři, bazén nepotřebuju

1 Citovat

Britové myslím chodí k bazénu hlavně, aby tam mohli chlastat... Za mě bazén u moře vždy ok, používám hlavně jako odsolení, chápu ale přednost i kvůli dětem, zažil jsem v Emirátech, že bazén (chlazený) bylo jediné místo, kde se dalo ochladit, třeba na Kanárech pro někoho bylo moře zase studené, v Cancúnu jsem kdysi zažil mořské proudy, že se tam lidé opravdu báli plavat dále od břehu. Pokud jedu k moři do hotelu, i já se snažím preferovat hotel s bazénem (a ideálně adults only:-) 

8 Citovat

Pamatuju si dovolenou na Kypru, kde dcera (tehdy 5) po půlhodině v moři prohlásila, že viděla ježka a celý týden jsme strávili u bazénu.

1 Citovat

Souhlasim s Jakubem, pohled člověka, kterej bydlí cca 10 minut od pláže - moře miluju, ale na pláž můžu kdykoliv, někdy si prostě chci zaplavat v bazénu. Ono bejt pořád v mořský vodě neni nic moc :D navíc třeba teď je to moře tak teplý, že se člověk ani neosvěží, kdežto v bazénu jo

1 Citovat

V JV Asii se někdo může obávat (v některých oblastech v období dešťů oprávněně, i když riziko je malé) medúzy čtyřhranky: https://iamkohchang.com/blog/box...iland.html

K moři se jezdí i kvůli klimatu, uklidňujícímu zvuku/hukotu vln, vůni, čerstvým rybám atd. Někdo má rád infinity bazény. Mně osobně ale bazény u moře nezajímají a vzpomínám si snad na jediný případ, kdy jsem byl u moře v bazénku. Na západním pobřeží Jižního ostrova NZ byla v hostelu ve vyhřívaném bazénu vířivka a moře mělo asi 16°C a velké vlny, takže šlo jít do vody jen kousek a pak rychle zpět se ohřát.

0 Citovat

U nás je to skoro standard, ale co mám tak vypozorováno, tak ne všichni umí obstojně plavat. Takže si rádi zajedou užít atmošku k moři, ale raději se na něj budou koukat z bazénu.

1 Citovat

Před 11 lety na Floridě v Saint Petersburgu mě bodl do nohy stingray, hned první den a po první půlhodině v moři. Samozřejmě jsem se pak celý týden bála do moře a byla jsem ráda, že hotel měl i bazén. Bylo docela legrační, jak jsem tam u bazénu ležela na lehátku a měla náplast na chodidle, tak ke mě chodili Američané a ptali se, co se mi stalo. Když jsem řekla, že mě bodl stingray, tak mě všichni strašně litovali. Ona to byla fakt bolest příšerná, asi 3 hodiny to trvalo, než bolest trochu polevila. Místní to znají a proto ta lítost. Bazén se hodí i kvůli tomu, že některé dny může být moře tak rozbouřené, že se do něj nedá jít a to pak člověk je rád za bazén.

 

1 Citovat

Pokud jedu sám či s kamarádem bazén prakticky nevyužívám maximálně jednou se smočím .                        Pokud beru děti tak je to tak 50/50 a pokud jsou tam tobogány (Turecko) ,tak 90/10 ve prospěch bazénu ..

0 Citovat

Co teprve až si zkusí vybrat eura z bankomatu v ČR!


img-20220915-105256.jpg

0 Citovat

Proč je to anonymizovano, mě by zajímaly ty komentáře pod tím 

0 Citovat

tomas.zemla napsal(a):

Ahoj. Rád bych tady položil vlastní dementní dotaz. Pokud cestuji někam do teplých krajin, vždy hledám ubytování v soukromí přes Booking. Náhodou jsem zabrouzdal na stránky cestovní kanceláře a nemůžu pochopit jednu věc. Proč je u každého hotelu, i u toho který je u pláže, bazén??? Přece když jedu k moři, tak tam jedu proto, abych si zaplaval v moři. A ne v bazénu, když o pár metrů dál je moře. Přece nejedu k moři, abych tam byl v bazénu??? Máte pro to někdo nějaké rozumné vysvětlení, já jsem z toho teda jelen 😉

Asi jde o to jak kde... treba na Kanarech chces bazen za vetrem a ne studene more, v Keni te tak strasne mistni u more otravuji, ze je clk radeji u bazenu a do more jen vyjimecne obrnen trpelivosti a obecne ten bazen je na odpocinek nejlepsi pohoda nez se nekde ¨spinit" vetrem a piskem u more. Jen objektivni nazor, nejsem pouze bazenovy typ, i kdyz u bazenu je fajn.

1 Citovat

Jiří napsal(a):

Co teprve až si zkusí vybrat eura z bankomatu v ČR!

Bankomaty Euronet (nevím jestli jen některé nebo všechny) v ČR umožňují kromě Kč i výběr €...

1 Citovat

Hej aj v takom Moldavsku každý bankomat ponúka okrem lei aj euro

0 Citovat

Ako doma

 


fe7omkwwqae4n0k-1.jpg

5 Citovat

koumak


pn-koumak.jpg

6 Citovat

Je to sice koumák, nicméně za určitých podmínek " I u zaměstnanců pracujících vzdáleně je však zachován nárok na náhradu mzdy v případě dočasné pracovní neschopnosti."

1 Citovat

tak to ma celkom prekvapuje, len ci sa to tyka aj mimo EU. Kedze nasa korporacia velmi nechcela pocut o home office (este pred covidom) mimo SK, najma kvoli takymto "pracovnym urazom"

2 Citovat

Taky bych se divil, protože u nás to bylo naprosto stejně. Ten kdo byl na home office mimo ČR, tak vždy tajně, aby se to nikdo v práci nedozvěděl. Tohle není na nemocenskou, ale na okamžité rozvázání pracovního poměru. 

2 Citovat

Tak asi zalezi, jak ma se zamestnavatelem dohodnuto misto toho "home office". Neni to pracovni uraz, za ktery by chtel od zamestnavatele nejake odskodneni (ktere se dava za pracovni uraz, tedy ten, ktery se stane pri vykonavani prace), ale pta se na moznost dostavat nemocenskou, jelikoz je nemocny (docasne prace neschopny) uplne stejne jako kdyby si ten svuj kokos rozbil vecer po ceste z hospody mezi dvema sichtama ve sve tovarne. Jediny rozdil je v tom, ze se mu pracovni neschopnost stala v zahranici a ze druhy den nema jit do prace na sve pracoviste, ale ma delat praci z domova/mista mimo stale pracoviste.

Takze hlavni problem bude mozna spis v tom, ze na Filipinach mu nikdo nevystavi neschopenku.

4 Citovat

Asi tak. Doby covidu, kdy se neschopenky vystavovaly na dálku, skončily (aspoň v Česku). 

Např. u nás ve firmě je každému jedno, odkud pracujeme a v létě nás zaměstnavatel lákal do apartmánu na Kanárech právě na homeoffice.

A taky je otázka, jestli ten koumák náhodou nejede na IČO 😁

0 Citovat

https://www.cssz.cz/postup-pri-p...schopnosti

0 Citovat

No, tak to je slusny 😀 nejaka pani prodavala zajezdy, dost jich prodala v jedne skupine na FB, vybrala prachy a tedka si uziva na Jamajce 😄 


c47383cc-82a8-4660-a400-ac981339ab49.jpeg
5f3a351e-cb58-4b80-a297-7376a188f366.jpeg

2 Citovat

Je mi těch lidí líto, ale občas mám pocit že si to zaslouží 

5