Přátelé, v květnu plánujeme výlet po LA - Guatemala, Honduras, Nikaragua, Kostarika. Tento rok tam byly 2 různé skupinky přátel (zkušení cestovatelé) a všechny z nich okradli (o foťáky, o telefony). Znám všechny bezpečnostní rady typu "nevybírejte si velkou hotovost, nenoste foťák na očích, nebuďte příliš okázale oblečení..." nicméně, přesto by mě zajímalo: Jak řešíte situace, kdy opravdu chcete fotky pořizovat ale bojíte se, že se k vám přiřítí el ladron s mačetkou? :) Už jsem v tomto směru malinko paranoidní, ale víte, jak se to říká - kdo je připraven, není překvapen... Budu proto ráda, pokud mi poradíte nějaké vaše metody, jak a kam si schováváte věci, případně, jestli máte nějakou osobní zkušenost a podařilo se vám okradení předejít, tak sem s tím! Děkuji velice,S. .

Jak zajistit bezpečnost svých věcí během cestování po zemích, kde se přepadávají turisté?

Založila ve fóru Co se nevešlo

Jen přidám zajímavou statistiku ke srovnání míru/bezpečnosti v jednotlivých zemích:

http://visionofhumanity.org/inde...ace-index/

Je tam zajímavé, že např. Honduras i Salvador jsou na tom o trochu lépe než Thajsko. Ale do tohoto indexu se počítá mnohem víc faktorů, než jen kriminalita...

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Zkopíroval jsi tu příspěvek, ve kterém se píše: "We're living in a civil war." Ale ne že se tam nemá jezdit, i když si to možná myslí.

Mapy jsou v pořádku, ale lepší je najít si podrobnější k jednotlivým zemím i s upřesněním problémů, které jsou na gov.uk (dával jsem na ně odkazy, lze snadno vygooglovat na slova safety gov a daná země). Ty další mapy o bezpečnosti na silnicích jsou zajímavé, ale moc s náladami cestovatelů nekorespondují. Mezi nejnebezpečnějšími zeměmi jsou Thajsko, Vietnam, Írán, Keňa, Tanzánie, JAR a Dominikánská republika, tedy mnoho velmi populárních.

Přesně tak, ať si každý cestuje, kam chce, ale není třeba útočit na někoho, kdo má jiné představy o cestování, jak se v této diskuzi často stávalo. U některých zemí je dobré předem přemýšlet, kam ukrýt peníze, u některých zase, jak na ně vydělat peníze. Ty bezpečnější jsou totiž často o dost dražší (i když jsou i bezpečné levné a naopak nebezpečné drahé).

Libore, dekuju za vsechny rady, tipy a komentare, jsem rada, ze to nekdo zvlada i bez toho, aniz by se do me navazel.

Ty pribehy o Ko Tao jsou docela neprijemne, vubec jsem nezaznamenala, ze tam takto popularni ostrov je.

0 Citovat

Zdravím všechny, když je tu řeč o bezpečnosti věcí na cestách, co si myslíte o klasických peněženkách? Jsou vlastně takové karty vůbec bezpečné, když je Vám někdo ukradne, tak se mu stejně po chvíli zablokují ne? Přemýšlím, co koupím svému manželovi, který je stále na cestách. Zvažuji nákup od: https://www.penezenky-ahal.cz/penezenky/ mají tam za mě hezké kousky. Nemáte s nimi někdo zkušenosti? 

0 Citovat

To je úplně zbytečné utrácet tolik peněz za takový neužitečný krám. Manžel bude mít stejně peníze a karty poschovávané, aby je manželka neobjevila a on pak nemusel vysvětlovat ty útraty s přítelkyněmi a milenka na cestách té Fúrii doma.

0 Citovat

V podstate nejednodussi zpusob ochrany je vypadat jak bezdomovec ,nechat se zarust ,obycejne obleceni  zadne in a znackove  a vyhybat se mistum ,kde se vyskytuji pochybne zivly ,prodejci drog ,prostitutky,pasaci atd. a je to v pohode i v nebezpecnych krajinach  

Sice se na nas v Hiltonu divala recepcni  hodne pres prsty kdyz jsme tam vlezli s odrbanymi bagly a zablacenyma botama ale ucel to splnuje a nemusi jit o nebezpecne krajiny, dneska je nasili mozne i ve vyspelych zemi a mozna i vetsi  riziko nez  v nejake zaostale krajine 

0 Citovat

Myšlenka dne otce Furata, ale také fundovaný názor zkušeného cestovatele.

Když vypadáš jako bezdomovec, tak ostatní většinou přejde chuť na to tě přepadnout a okrást, a začnou mít obavy aby je nepřepadl a neokradl ty, popřípadě od tebe ještě něco nechytli.

0 Citovat

"A PIN dal?"
"Nepindal."

0 Citovat

Koukám, že se zde na fóru po me absenci nic nezměnilo. Paní Buu z vas musi mit radost

0 Citovat

Vladimír Vladimírovič Popičimušvihli napsal(a):

Koukám, že se zde na fóru po me absenci nic nezměnilo. Paní Buu z vas musi mit radost

Neboj, ta baba neexistuje...

0