Dobrý den, nějak se nemohu pořádně dopátrat jak na vízum do Belize jinak, než až v Belize a i k tomu jsem nenašla moc informací. Jedu tam na více než 30 dní, tudíž vízum potřebuji. Nemáte někdo nějaké zkušenosti. Budu vám moc vděčná, už začínám být zoufalá! Díky. .

Belize - vízum

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

6 reakcí

Dobrý den, nějak se nemohu pořádně dopátrat jak na vízum do Belize jinak, než až v Belize a i k tomu jsem nenašla moc informací. Jedu tam na více než 30 dní, tudíž vízum potřebuji. Nemáte někdo nějaké zkušenosti. Budu vám moc vděčná, už začínám být zoufalá! Díky.

0

Dobrý den, vypadá to, že vízum do Belize předem získat nelze. Respektive lze, ale nevyplatí se. Víza na belizských ambasádách (v Evropě pouze Brusel, Řím, Londýn) lze vyřídit jen na 30 dní za 75 GBP, resp. 6 měsíců za 125 GBP.

Naproti tomu když budete v Belize, na místě lze vždy po 30 dnech prodlužovat povolení k pobytu za 50 BZD (cca 550 Kč).

0 Citovat

Předpokládám, že toto jsi četla - www.mzv.cz:

"Občané EU nepotřebují vízum (pokud se jedná o nevýdělečný pobyt), pokud jejich pobyt v zemi nepřekročí30 dnů. O prodloužení pobytu nad 30 dnů lze požádat příslušné migrační úřady přímo v Belize, cena prodloužení je 25,- USD na šest měsíců."

Z výše uvedeného se mi zdá celkem jasné, že pokud chci zůstat na území Belize např. 3 měsíce, při vstupu vízum nepotřebuju, ale behem prvního měsíce pobytu si ho vyřídím na imigračním úřadě kdekoliv v Belize za USD 25,-. Co je na tom záludného? :-)

A pokud jsi pořád zoufalá, co zkusit http://www.mfa.gov.bz/ ?

0 Citovat

muf2muf napsal(a):

A pokud jsi pořád zoufalá, co zkusit http://www.mfa.gov.bz/ ?

nevidim tam cesku, alebo slovensku mutaciu stranky :(

0 Citovat

:-D :-D

0 Citovat

A jak to je, když do Belize přiletím, budu tam pár dní, pak pocestujem po Guatemale a Mexiku a z Belize pak zas po cca 40 dnech letím zpět? Dle mého názoru, při novém vstoupení do země dostanu opět bezplatné vízum na 30 dní, né? Díky za odpovědi.

0 Citovat

U mnoha zemí to takto je. Nevím, jak jinak by to mohli řešit.

0
6 reakcí