Ahoj,nedávno jsem se pokoušela o rezervaci letenek přes wizzair. Jednalo se o akční letenky do Norska cena úplně nádherná cca 480 Kč (zpáteční) tak jsem neváhala a šla to zkusit. Prošla jsem celým procesem koupě letenek a při posledním kroku si všimnu, že cena je dvojnásobná. Zjistila jsem, že finanční nárůst se vyskytl u sedadel + letenka + administrativní poplatek, zcela nevím o čem je ten administrativní poplatek, ale hlavně mě zajímá jestli pokaždé musím počítat, v tomto případě s dvojnásobným, nárůstem za sedadla. Například když zázrakem objevím letenky za neuvěřitelných 80 Kč, zda musím počítat s celkovou cenou zpátečního letu třeba 500 Kč. Byla bych ráda za radu nikdy jsem ještě sama neletěla a nikdo v mém blízkém okolí s létáním také nemá kdo ví jak velké zkušenosti. Sice se ještě nějaký ten rok na žádnou cestu nechystám, ale byla bych VELMI VDĚČNÁ kdyby mi to zde někdo objasnil, případně poskytl rady a podobně. .

Pomoc začátečníkům

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Ahoj,

nedávno jsem se pokoušela o rezervaci letenek přes wizzair. Jednalo se o akční letenky do Norska cena úplně nádherná cca 480 Kč (zpáteční) tak jsem neváhala a šla to zkusit. Prošla jsem celým procesem koupě letenek a při posledním kroku si všimnu, že cena je dvojnásobná. Zjistila jsem, že finanční nárůst se vyskytl u sedadel + letenka + administrativní poplatek, zcela nevím o čem je ten administrativní poplatek, ale hlavně mě zajímá jestli pokaždé musím počítat, v tomto případě s dvojnásobným, nárůstem za sedadla. Například když zázrakem objevím letenky za neuvěřitelných 80 Kč, zda musím počítat s celkovou cenou zpátečního letu třeba 500 Kč. Byla bych ráda za radu nikdy jsem ještě sama neletěla a nikdo v mém blízkém okolí s létáním také nemá kdo ví jak velké zkušenosti. Sice se ještě nějaký ten rok na žádnou cestu nechystám, ale byla bych VELMI VDĚČNÁ kdyby mi to zde někdo objasnil, případně poskytl rady a podobně.

0

problem je, ze si sa chytila do vsetkych pasci co ponuka bookovaci proces wizzair. Vzdy sa da dostat na tu cenu, co ti ukazuje pri vyhladavani. Len treba nevybrat ziadnu batozinu, ziadne sedadla (tie ti priradi automaticky pri checkine), odskrtnut online checkin, ziadne SMS a poistenia

0 Citovat

Administrativnímu poplatku se nevyhnete, je (většinou) zahrnut v zobrazené ceně letu. Pak následují další poplatky za služby, které si můžete (ale nemusíte) vybrat během procesu rezervace/nákupu, příp. dokoupit později, např. výběr sedadla, přednostní odbavení, zavazadla, jídlo na palubě, pojištění, způsob platby (např. za kartu může být příplatek) atd. To už je na vás a je potřeba si to hlídat - co odkliknete, případně neodkliknete. Tyto příplatky jsou za pevnou cenu, takže pokud je základní cena letenky velmi nízká, může být konečná cena násobně vyšší.

0 Citovat

Děkuju za vysvětlení

0 Citovat

Taky je dobré před každým kliknutím na "Další" zkontrolovat stav ceny v košíku, jestli se náhodou něčím nezměnil.

0 Citovat

Děkuju, a ještě otázka, můžu na palubu vzít normální příruční zavazadlo + batoh/kabelku co mám při sobě ?

0 Citovat

mlipowska napsal(a):

Děkuju, a ještě otázka, můžu na palubu vzít normální příruční zavazadlo + batoh/kabelku co mám při sobě ?

U Wizzairu ne. Jen jedno příruční zavazadlo.

0 Citovat

Univerzální rada - informace najdeš na webu dopravce.

0 Citovat

Ak chcete okrem príručnej batožiny ešte malú tašku/ ruksak, celkom sa oplatí kúpiť priority boarding. Zvyklo to stáť do 5€, v cene je malá taška naviac a veľkou výhodou je, že pri cestujúcich s priority väčšinou nikto nerieši rozmery príručnej batožiny (a niekedy ani počet kusov :) )

0
8 reakcí