Ahoj, dnes (21.3.2017) jsme rozeběhli nový web. Mimo akčních letenek a fóra přinášíme:průvodce destinacemiprůvodce letištiprůvodce aerolinkamiPozději pak pár dalších nápadů, viz administrace ;)Uvítám vaše podněty i  nápady na vylepšení. Pojďme prostě diskutovat nad novým webem. Dost jsme toho díky vám na beta verzi odladili, najdeme další věci i na ostré verzi? .

Nové Cestujlevne.com – vaše připomínky k diskuzi :)

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Kde kdo z koho dělá blba? 

0 Citovat

Divan: někteří si tu občas honí triko, protože se blbě vyspali nebo tak něco. Jinak sem ale taky občas zajde nějaký totální mimoň, který si myslí, že komunikuje s aerolinkou, případně někdo, kdo se pod článkem zeptá na něco, co bylo právě v tom článku zodpovězeno.

Vyhledávání na CL "nefunguje moc dobře" - víc kulantně to napsat nešlo. 🤣🤣

2 Citovat

Jox: jak píšeš, že "někteří si tu občas honí triko, protože se blbě vyspali nebo tak něco." to je přesně to na co mířím. Akorát se mi zdá, že se tu poslední dobou vyspí blbě lidí dost a mají potřebu si to triko honit taky dost.  Ty totální mimoně neřeším, stejně jako dotazy, na které se dá najít odpověď o pár odstavců výše v tom samém článku, jen si to ti dotyční nepřečtou. Nebo dotazy patřící aerolinkám.

Vyhledávání - ono je jedno jestli to napíšu kulantně nebo nekulantně, nic to ne(z)mění na tom, že je prakticky nepoužitelné. 

8 Citovat

Obávám se, že na tom, jak se to napíše, opravdu nezáleží. ☹ Ale ten jemný popis velkého problému pobavil.

1 Citovat

S dovolením se připojim k těm “trikům” :-)

 

Kdo nechce číst vše níže - shrnula bych to že cestujlevne by se mělo přejmenovat na cestovanipropokročilé se zákazem vstupu pro obyč. lidi.

Kdyz jsem se sem před časem registrovala ( protože jinak se zeptat nešlo), měla jsem naději, že bych se tady mohla dozvědět (protože je tu hodně lidī ) co potřebuju stravitelnou formou, i když jsem počítala s tím, že na netu se vždycky nějaký žertéř najde. Nepotřebuju slyšet ať nejezdim  s ck, ať si na místě půjčuju přibližovadlo, ať se balím do příručáku apod.

Jenže poslední dobou mi připadá, když vyloucim trolly a lidi pod “vlivem”, že by bylo nejlépe rozdělit zdejší přispěvatele na 3 - 4 skupiny od lidí pro které je cestování styl a smysl života ( bez ohledu na přijmy, aby bylo jasno), tím pádem mají spoustu zkušeností a neuvědomují si že ne všichni to tak mají, přes průměrné cestovatele s průměrnými znalostmi a průměrnými dotazy, kteří zde můžou uspořádat “výměnné obchody” s informacemi až po “jelítka” kteří by “chtěli” ale táhnou je k zemi třeba dlouhé vedení, “plné kalhoty” nebo jen nedostatek zkušenosti buď z důvodu věku, zdraví, jazykové bariéry případně jiných osobních či pracovních omezení kteří se ptají na věci, na které se lidi z horních pater neptají :-)

Vsimla jsem si některých témat kde vůbec nerozumim o čem se tam píše. Ale to, že něčemu nerozumim, neznamená ze to neexistuje nebo tomu nerozumí někdo jiný. Holt proste to není pro “jelitko” určeno. S tím bych se smířila.

Jenže někdy se hornopatrově reaguje i na dolnopatrový dotaz a to je pak hloupé a vypadá to, že se jen horňák blbě vyspal a blbě si oblík triko a musí si ho natahovat. Někdy se mezi horňáky zamotá i ten “středopolař” a to je pak taky vývar.

Tvari se to jako arogance akorat mi připadá, tomu dotyčnému vadí, že musí odpovídat na stupidní dotazy cestovatelů nižší úrovně a to je hrózná otrava. Vždyť přece trávit život cestováním je přece tak přirozené a snadné :-) A že někdo s vyvaleným zrakem našetří jednou do roka na Egypt nebo Bibione? - to snad není možné:-(

I když pravda netýká se to všech - jsou tu pár takých ( vyspani se správně padnoucím prádlem) ale o těch divan myslím nepíše.

 

 

A k těm vtipalkum? Docela jsem rada, když dorazí Sue, s tím, že je její sen jet do Tramtarie hlavně jak tam budou nalévat - tomu se vždy pousměju, je to taková zdejší jistota “hlubokého kulturního zážitku” :-)

3 Citovat

Děkuji, ale u mě je ten chlast profesionální deformace. 

2 Citovat

Zeptám se na něco, co mi nebylo asi odpovězeno.

Nebylo by řešení, nějak omezit  vkládat příspěvky a komentáře?

Něco ve stylu:

a) neregistrovaný : pouze náhled a pouze některá témata, která nebudou "uzavřená" pouze pro registrované (např.: vlákno "sleva 10% booking"), možnost vkládat pouze pod komentáře a průvodce

b) registrovaný a neověřený profil : možný náhled všude, možnost komentovat a označení u daného, že není "ověřený profil", vkládání cestopisů pouze po schválení

c) registrovaný a ověřený profil : možný náhled, označení, že ověřený uživatel, možnost nahlašovat příspěvky jako "nevhodné", možnost vkládat cestopisy

 

??

1 Citovat

A čo jako si predstavujeťe pod pojmem ověřený, Kefalíne?

 

2 Citovat

OLMC1:

Tak to je podle zvážení a chuti daného soudruha (moderátora). Některé weby to mají na xicht, některé na google účet, jiní na FB, někde na občanku, někde jen na počet příspěvků v diskuzích, případně dobu od založení účtu. To, že občas vloží příspěvek, nebo koment ROBOT, nebo někdo úmyslný spam všichni víme. To že se tu zneužívá příspěvků k reklamě, nebo jiných aktivit, které sem nepatří víme také.

Omezit to jde a je to poměrně jednoduché. Otázka je JAK? A to bych nechal na moderátorech, nebo vlastníkovi portálu.

1 Citovat

Za mě existuje jediné čisté řešení a tím je nutnost schválení prvního uživatelova příspěvku. Tím by se eliminovaly všechny spamy a reklamy. Bohužel to ale vyžaduje akčního admina, který bude stále "online". Tady by asi stačila reakční doba 30 minut. Pokud nebude příspěvek schválen, tak dostane uživatel automaticky ban a konečná. 

3 Citovat

Navrhuji kádrové prověrky a status kandidáta na členství, které by dostal pouze ten, kdo se osvědčí a po uplynutí čekací doby.

CL si rozvracet nedáme!

11 Citovat

Já myslím, že by nebylo od věci z řad zdejších dobrovolníků založit stráž bezpečnosti, která by procházela web a mazala nevhodné příspěvky a spam.

Mohlo by se to jmenovat třeba Stb. 

2 Citovat

Lidičky, teď nevím - až tu teda budou ti registrace, kontroloři, mazači apod. myslíte, že pak už ten web bude fajn? Pak už to samo pojede hezky česky? Jako taková hospoda, kam si člověk přijde poklábosit se známými a přitom nemuset stát frontu u dámského WC? :-)

Tak to abych se šla objednat na kosmetiku a dentální hygienu, jestli se budeme muset prokazovat fotkou bez masky :-o ať tu nerobim ostudu!

0 Citovat

dneska uz je vsem jasne, ze to bez pravidel a bez zakladniho overeni nejde.. jinak to nema stabni kulturu :)

1 Citovat

Už cca 14 dní pozoruji, že se mi z nějakého důvodu na titulce webu neaktualizují diskuze. V průběhu dne zůstává seznam témat tak, jak tam byl při prvním otevření webu daný den a jen naskakuje čas u "před xx hodinami" u příspěvku, který v tu dobu byl v zobrazených diskuzích poslední. Teprve po kliknutí na "zobrazit další aktivitu" se objeví diskuze s aktuálními příspěvky.

Firefox na W11.

2 Citovat

Mně to samé ode dneška. 

4 Citovat

Mě to samé ode dneška, dělá to na PC i v mobilu.

4 Citovat

Mě odedneška neukazuje na titulce také :-D

3 Citovat

Třeba až to sem postupně napíšou všichni kterým se to děje, všimnou si toho i ti co si toho všimnout mají a něco s tím udělají?!

8 Citovat

Dřív jsem viděl aktualizace všech stránek průvodce, teď už jen té hlavní.

0 Citovat

ja na titulke (mam ff) vidim len prispevky zo vcera :D 


1.jpg

2 Citovat

Od včerejška to samé.

2 Citovat

Aj ja to mam od vcera tak, vyzera to tak, ze sa to "zaseklo" vsetkym :) 

2 Citovat

No už jsem se bál, že to dělá jen mně... :-) Zkoušel jsem i jiné prohlížeče a jiný NB a nic. Ale není to poprvé, v minulosti už se to stalo několikrát.

3 Citovat

Mně se dokonce nepropsala bez přihlášení ani akce do Pisy, diskuse taktéž zamrzla včera.

2