Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ahoj,

Můžu hloupý dotaz ohledně 10kg odbaveného zavazadla u ryanairu? Řeší se u odbaveného jen váha nebo i ty rozměry, co tam píšou? 55x40x20 cm

Bral jsem odbavené hlavně kvůli turistickym holim, které na palubu nemůžou, a teď si nejsem úplně jistý těmi rozměry.

 

Díky moc :-)

0 Citovat

Je to omezené pouze na váhu 10kg.

0 Citovat

Diky, případně mi to právě logičtější řešit jen váhu.

Akorát tu: https://www.ryanair.com/gb/en/us..._696869348

V bodě 8.3.3 píšou tohle:

If you have paid for a 10kg Check-In Bag (weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm)

 

"Check-in bag" je normální odbavené zavazadlo,  ne to, co si beru na palubu, ne?

0 Citovat

Ano, Check-in bag je odbavené zavazadlo, ne palubní.

Ale děláte si zbytečné starosti. Prostě použijte kufr, který chtějí, ať máte jistotu, a tam se Vám hůlky vejdou. Když je rozložíte na tři části (pokud nemáte nějaké lepší, které jdou rozložit na čtyři kusy, tam vůbec není co řešit), tak se Vám do kufru 55cm do úhlopříčky krásně vlezou.

0 Citovat

btw taky by mne zajímalo, jestli u odbaveného řeší ty rozměry (dolů je to imho jedno), jednou jsme odbavovali v Bratislavě, nikdo to neřešil.

 

A mimochodem trekové hůlky na většině evropských letišt přes security projdou. Zrovna Praha Vídeň i Katowice v pohodě.

0 Citovat

Ahoj, měl bych dotaz k odbavení. Letíme v 8 lidech a z toho budou 3x odbavená 20kg zavazadla. Když udělám dopředu check-in, budu mít QR kód, bude platný i po odbavení zavazadel? Jde mi o to, jestli když rozdistribuju QR kódy mezi ostatní, jestli budou platit až po odlet nebo se odbavením zavazadel něco změní. A druhý dotaz - zavazadlo může odbavit jen ten, u koho je uvedeno? Pojedeme ještě zaparkovat auto, tak jestli se musí čekat na řidiče, nebo zbytek může zavazadlo odbavit i za řidiče :) Díky moc.

0 Citovat

- zavazadlo se odbavuje na konkretniho cloveka, a je vhodne aby tam byl :) urcite vas nenechaji odbavit zavatadlo na jmeno nekoho, kdo tam fyzicky nebude pritomen

- muzu mluvit jen o tom, jak je to u jinych spolecnosti - pokud ma clovek boarding pas z onlinu, tak doodbaveni zavazadel jejo platnost nezrusi. zrusi ho jen to, kdyby se ten checkin zrusil a udelalo se cele nove preodbaveni. nicmene u RYR to bude na 99% stejne

0 Citovat

QR kód vygenerovaný po online checkin ostáva stále rovnaký pre celý proces, preukazuješ sa ním aj na gate, To že si pretým odbavíš bagáž nespôsobí žiadnu zmenu QRkódu.

0 Citovat

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...ava_jadv 

Zaznamenali jste již nějaké rušení letů? U mě zatím jen mírné změny času odletů u Vídeň-Bologna dne 26. 5. a Bologna-Vídeň 1.6.

0 Citovat

V jiném článku o tomto píšou toto, takže času na změny je dost:

Pokud jich dostaneme jen 40, do konce března budeme muset oznámit v letovém řádu některé drobné škrty,“ dodal O’Leary.

https://byznys.hn.cz/c1-67298430...ni-letenek

0 Citovat

Dnes jsem úplnou náhodou narazil na další drobnou ojebavku Ryanu. A ta je postavena na tom, že se mohou lišit ceny v případě, že objednáváte zpáteční letenku při cestě do/ze zemí, které nemají stejnou menu. Takže doporučuji v takovém případě porovnat cenu zpátečky, a dvou samostatnych jednosmernych letenek (objednavek).

 

Konkrétní případ - při objednávce letu KRK-LPA-KRK je při "zpátečce" cena zpatecniho letu 567 zl. To je zhruba 132 EUR. Když si ale zadáte ten samý let jako jednosmerku LPA-KRK, tak je cena pouze 115 EUR.

 

8 Citovat

No jasně, přesně tak to funguje a vždy fungovalo s korunou. U sedadel nebo zavazadel aspoň používají poslední zhruba rok normální kurz, ale třeba infant stojí 25 euro = 750 Kč. 

0 Citovat

To jste objevili Ameriku 

2 Citovat

Já to třeba nevěděla :D takže díky za tip

1 Citovat

Já to třeba nevěděla u toho infanta, protože jsem to nezkoumala. Takže také díky za tip. 

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

To jste objevili Ameriku 

Já jsem to taky nevěděla a jsem ráda, že to tady někdo napsal. Počítala jsem jen s jejich zlodějskými převodními kurzy a s fintou, kdy celou dobu se mi cena ukazuje v korunách a při placení najednou naskočí eura a když člověk není pozorný, tak to odklikne. Ale s takovým rozdílem v ceně mezi zpátečkou a jednosměrnou letenkou jsem zatím vůbec nepočítala, tak jsem ráda za upozornění, že si zase musím dávat na něco dalšího pozor.

1 Citovat

Jen pozor při změnách letu. Pokud změní jen jeden tak, že bude nepoužitelný, druhý změnit ani zrušit nepůjde (pokud se taky nezmění).

6 Citovat

Zdravím cestovatelé,

můžete mi někdo sdělit jak je to v současnosti s lahví alkoholu, jako dárek?

Letím Ryanair do Španělska a známý projevil zájem o Becherovku. Jelikož jsem v poslední době cestoval téměř vždycky bez potřeby něco jako alkohol vozit, tak nejsem vůbec v obraze. 

Jo a mám zakoupeno jen kufřík do 10kg a příruční tašku.

Za případnou reakci děkuji.

Josef

0 Citovat

No, pokud ji povezete z domova, tak jedině do odbaveného zavazadla - na palubu ho nepronesete (jde max. 100ml flaštičky). 

Pokud ji koupíte v duty free na letišti, a vejde se vám do jednoho nebo druhého zavazadla (kufřík, taška), tak ano.

0 Citovat

Nikdy som na Ryanair nenadával, keďže netreba očakávať veľa za tú sumu. Dnes ale prerazili dno, keď mi posunuli let o takmer 4 hodiny a totálne arogantne mi odmietli zmeniť let v rovnaký deň na prakticky podobnej trase (žiadna odrbávka). Pôvodný let BTS-CIA zmenený o 3:55, žiadal som od nich VIE-FCO v ten istý deň a zamietajú. Na chate ma odbili a agentka sa odpojila. Neni možnosť ani refundu 🫠

0 Citovat

Už půl hodiny se snažím zaplatit letenky a pořád to vyhazuje nějakou chybu.

Web i app.

Různé prohlížeče, vždy mě to vrátí zpět před platební bránu nebo sesion expired.

Toš asi ty peníze uliju jinde.

0 Citovat

Dneska byl posouvací den, posunuli mi 3 z 6 letů, naštěstí dva jen o pár minut a jeden odlet z Prahy z večera na ráno, což je super, a ještě k tomu nabídka na refund (posun o více než 5 hodin) a nová letenka za polovinu :D  Už jste někdo dával zároveň refund, když jste chvíli předtím rezervovali ten stejný let na stejná jména? Nebude někde problém? :) 

0 Citovat

Ahoj.

je možné, že zítra na FR4143 poletí 737-700? Na Flightradaru pouze 7S7 a podle výběru sedaček by to možná sedělo. Ale stejně nevěřím …

0 Citovat

Ano, už na dušičky a Vánoce bylo nasazené v Praze na extra lety. 

2 Citovat

Letela tam 2. i 9. brezna.

Takze nejspis bezna rotace a ne nejaka anomalie.

Bude to oravdepodobne opet SP-RUM, ktery je planovany na dnesni prilet z Benatek, a ktery mel vzdy rotaci po patecnich benatkach na sobotni budku.

1