Ahojte všimol som si že sa potichu zrušilo pravidlo 10x100ml v príručnej batožnie. Niekde som našiel že je to lebo majú lepšie skenery. Mám skúsenosť že to prestali riešiť od Ledna.    Viete o tom niekto viac? Zaujimavé že to nebolo nikde komunikované... Dík za info.  .

Nove pravidla na tekutiny v prirucnim zavazadle

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahojte všimol som si že sa potichu zrušilo pravidlo 10x100ml v príručnej batožnie. Niekde som našiel že je to lebo majú lepšie skenery. Mám skúsenosť že to prestali riešiť od Ledna. 

 

Viete o tom niekto viac? Zaujimavé že to nebolo nikde komunikované...

Dík za info.

0

Co???

Jako, že už může mít člověk více tekutin? Víc než 10x100ml? Nebo větší balení?

Naposledy jsem letěla 31.12.2022 a to rozhodně nic takového neplatilo.

To, že se nemusí tekutiny a elektro vytahovat, protože to proskenují, to už se mi stalo mockrát, ale to, co píšete, slyším poprvé.

No, bylo by to super! Ví o tom někdo něco?

0 Citovat

Zcela urcite se nejdná o globální opatření. Angláni o tomto uvazuji od roku 2024.  V kontextu např. EU k zadne zmene nedoslo.

Takze komunikovane to pravdepodobne není proto, že  nic takoévho není.

0 Citovat

Letel som z Prahy, Viedne, bol som v JV azii, teraz som v Ammane a nikto nič nerieši, žiadne sáčky ani množstvo tekutin. Prešli sme security check s 3x0,5l plnými flaškami vody v batohu. Dokonca ani v Prahe na letisku už nie sú sáčky ani oznamy a ani vodu netreba vyťahovať z batožiny..

1 Citovat

Pridam se s malou trochou do mlýna - Egypt 9/22 - bylo mi divné,  dostali jsme snídani a 0,5 vodu + maly džus v tetrapaku a nikdo nic nezkoumal ani nešňupal.

0 Citovat

A neletěl si s dětmi? V takovém případě se to "neřeší" - sem tam jen skenuje.

 

Každopádně nevěřím, ve Vídni jsem byl a žádná voda neprošla. Totéž Malta. Zkušenost stará pár dní.

0 Citovat

Tak zrovna ve Vídni mě v lednu vyhmátli. Měl jsem více než 10 lahviček a o trošku větší pytlík. Musel jsem se s něčím rozloučit :-/ Asi ale záleží, na koho člověk narazí.

0 Citovat

Jako při odletu z Egypta to neřeší už delší dobu, běžně máme vodu, džus (žádné malé děti) a nic se neděje. Stejně tak i naposledy v Tanzánii. Ale v Evropě a USA mi nic podobného neprošlo už léta. Proto se tak divím.

0 Citovat

martin-K napsal(a):

A neletěl si s dětmi? V takovém případě se to "neřeší" - sem tam jen skenuje.

 

Každopádně nevěřím, ve Vídni jsem byl a žádná voda neprošla. Totéž Malta. Zkušenost stará pár dní.

 

Šiel som sám žiadne deti, ale zaujimavé asi je to stále o náhode. 

0 Citovat

Ono v některých zemích tu security prostě berou "jinak" no. Ostatně i proto z řady zemí které nejsou na seznamu "spolehlivých zemí", když přiletíte do evropy a tam tranzitujete, tak vás znovu proženou security.

0 Citovat

Jedná so nové 3D scannery na letištích. Nebude se muset vytahovat elektronika a tekutiny z příručních zavazadel

https://www.fly4free.pl/2-z-najw...drecznego/

0 Citovat

To vyťahovanie tekutín , to niektoré letiska neriešia už nejaký piatok (roky) osobne vyťahujem až keď chcú. Španielsko, Taliansko, Chorvátsko tam to nechcú už ten piatok

A v arabskom svete a inde prejde už aj 2l kola : Jordansko, Maledivy,SAE,Izrael.

1 Citovat

Ten zákaz tekutin a gelů je nařízení EU platící od roku 2006. USA má taky podobné. Záleží na zemi odletu. 

0 Citovat

To, ze to nekdy projde, jeste neznamena, ze se zmenili pravidla. Ja pred lety propasoval z Kanaru do Prahy litr a pul vody a zjistil jsem to az doma. Kolega podobnym zpusobem loni v kvetnu provezl z USA flasku vina a zjistil to v letadle.

Dorbnejsi tekutiny ala kapky do nosu nebo 100ml zubni pastu apod jsem neresil nikdy, zadne pytliky a podobne kraviny, proste pohozene nekde v kufru a nikdy to nikdo neresil.

Jednou nam zabavili v Dubaji asi tri nebo ctyri 50ml Jagermeistery, ale tam slo asi o mistni pravidlo a konkretniho zamestnance a souviselo s alkoholem, ne s tekutinou.

0 Citovat

Včera jsem letěl z Prahy do Istanbulu a lidem povolili 1 pul litrovou flašku na osobu. Pokud ji člověk nechal v prirucaku, tak ji musel vyndat a nechat vodu projet samostatně. 

0 Citovat

Tak Praha dneska rozhodně ne. Já přišla o malou vodu a muž o nožík, byť malý

0 Citovat

... a takhle pak presne vznikaji tyhle famy.. nekde nekomu kontrola neco nezkontrolovala (bo to prehlidla a nebo na to prdí) ... a hned vznika rumor, ze se zrusily kontroly  :)

3 Citovat

Tak vodu jsem vzala jako testovací pro tohle fórum :) Nožík muž zapomněl

2 Citovat

Občas projdou věci, které by neměli a občas zase prudí kvůli ptákovině. V BER loni zaškolovali nový lidi, tak mi vzali věci, který x krát předtím normálně prošly.

1 Citovat

V Thajsku mi pokaždé vyhodili malé nůžky na nehty s kulatou špičkou. Nepomohl ani supervizor. Kamarádce na stejném místě ve stejnou dobu prošly manikurní nůžky s ostrými špičkami.

Tohle je o lidech. Peněž mi líto ani tak nebylo, ale toho že se naprosto zbytečně vytváří odpad.

2 Citovat

Ja letěl minulý týden z KRK tam se porad zabavuje,polaci vzdy typicky prudi i s blbostmi sluchátka atd.

Jinak velmi zajimave tema,doufejme ze se to podari

0 Citovat

17.1.2023 v Dohe to už fungovalo.

0 Citovat

Dauhá není v evropě ani v USA.

0 Citovat

Tohle je vždy o lidech. Taky mi kdysi zabavili malý nožík, ale dalo se s nimi domluvit, že si ho vyzvednu v cílové destinaci. Jinak pravidla a jejich výklad je na každém letišti trochu jiný. Taky jsem viděl, že zabavili alkohol z duty free, protože to bylo kupovaný na jiném letišti. 

0 Citovat

@floodland - počkej, oni ti sebrali nožík a poslali ho letadlem odbavený s tebou, nebo jak?:)

1