Ahoj. Tak jak jsem slíbil, zakládám speciální vlákno o naší cestě kolem světa. Není cesta kolem světa, jako cesta kolem světa... (Obkroužit to vrchem umí každý druhý :D)...Proto jsme si s mou drahou polovičkou stanovili určitá pravidla: 1) Urazit cestu v délce min. obvodu zeměkoule, cca 40 075km 2) Přeletět rovník 3) Pokořit obratník raka a kozoroha 4) Dojít za severní polární kruh 5) samozřejmě nultý poledník a skok v čase nad tichým oceánem ;)  6) pak jsou tam další dílčí úkoly tipu množství použitých dopravních prostředků, dostat se do klubu 10tis. atd... Termín: duben 2024 Délka: 23-31dní (může se změnit) Cena: co nejnižší, ale uvidíme... Předpokládaná trasa: Praha- Vídeň- Abu Dhabí (Dubaj)- Male- Singapur- Bangkok- Kuala Lumpur- Sydney- Auckland- Cook Islands- Papeete- San Francisco- New York- Reykjavík- Praha  Už máme 4 letenky (v dalším příspěvku). Více najdete v tomto vláknu: jak se cesta tvoří, jaké letenky a proč kupujeme, kde máme stop-overy, proč nemůžeme některá místa vynechat.... "Cíl" cesty je cca v půlce na ostrově Aitutaki :)        .

Cesta kolem světa 2024

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj.

Tak jak jsem slíbil, zakládám speciální vlákno o naší cestě kolem světa.

Není cesta kolem světa, jako cesta kolem světa... (Obkroužit to vrchem umí každý druhý :D)...Proto jsme si s mou drahou polovičkou stanovili určitá pravidla:

1) Urazit cestu v délce min. obvodu zeměkoule, cca 40 075km

2) Přeletět rovník

3) Pokořit obratník raka a kozoroha

4) Dojít za severní polární kruh

5) samozřejmě nultý poledník a skok v čase nad tichým oceánem ;) 

6) pak jsou tam další dílčí úkoly tipu množství použitých dopravních prostředků, dostat se do klubu 10tis. atd...

Termín: duben 2024

Délka: 23-31dní (může se změnit)

Cena: co nejnižší, ale uvidíme...

Předpokládaná trasa:

Praha- Vídeň- Abu Dhabí (Dubaj)- Male- Singapur- Bangkok- Kuala Lumpur- Sydney- Auckland- Cook Islands- Papeete- San Francisco- New York- Reykjavík- Praha 

Už máme 4 letenky (v dalším příspěvku). Více najdete v tomto vláknu: jak se cesta tvoří, jaké letenky a proč kupujeme, kde máme stop-overy, proč nemůžeme některá místa vynechat....

"Cíl" cesty je cca v půlce na ostrově Aitutaki :)

 

 

 

7

Bezva, budu sledovat. Hodně štěstí.

1 Citovat

U takové cesty bys neměl vynechávat žádné kontinenty alespoň z těch hlavních a nemáš tam Jižní Ameriku a Afriku.

5 Citovat

Kapské Město nikdy nezklame.

2 Citovat

Pěkný nápad, držím palce. S jakou cenou počítate? Jen letenky musí vyjít na dost, obvzlášť mimo EU. 

0 Citovat

Tedy tohle plánovat v hlavní roli s Wizzem ?!  ..pán má rád "ruskou ruletu " ..

15 Citovat

Takže vám to vyjde do prázdnin na NZ, v NSW a ACT (Canberra) a na Cookových ostrovech bude víc turistů než obvykle. Je to už vidět na letence Jetstaru AKL - RAR 16. 4. za 750 NZD (proti 215 v březnu) Pokud letíte přes Sydney, vynechte Auckland a leťte přímo na Rarotongu, což vyjde jen o málo dráž než do Aucklandu a ušetříte 1 noc ubytování díky nočnímu letu.

Pokud by vám časově vyhovoval odlet z Rarotongy v neděli večer, už je přímý let 1x týdně na Havaj (za 407 USD) a můžeš se sám přesvědčit, jestli bude stát Havaj za další cestu (ale k Oahu to chce přidat aspoň 1 další ostrov).

2 Citovat

Inak za ten severní polarni kruh plánujete ísť ako?

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Ano, když se to podělá, tak je v záloze Etihad, nebo Emirates. Při cestě budou i jiné pekelné společnosti, jako třeba JetStar ;) 

Jasně ,ale tady nemáte moc kam uhnout (časově) navrch se to pak dost prodraží ..

Mě se jen zdá ,že tady šetřit není úplně na místě (tj. kupovat letenky v současnosti asi od nejméně spolehlivé společnosti) ,ale asi to chcete i s adrenalinem ..

4 Citovat

Takhle levný let Tahiti - NY nevidím a na duben ještě lety ani nemají. Až to budeš hledat, dej si na Hawaiian Airlines let z Lihue nebo Kahului (podle toho, který ostrov bys raději navštívil) do NY. Je to i pod 300 USD s přestupem v Honolulu, ale let přímo z Honolulu je mnohem dražší.

2 Citovat

Když jsi psal, že chceš i za severní polární kruh, tak Reykjavík leží jižněji i skoro celý Island (https://cs.wikipedia.org/wiki/Se...3%AD_kruh). Nicméně dá se udělat odskok přes Oslo do Tromsa nebo až na Špicberky. Konec dubna/začátek května ještě nebývají top sezónou.

V roce 2021 jsem tam letěl z Osla se SAS za nějaké tři tisíce korun (českých).

0 Citovat

Tak ty náklady vypadají suprovně, ale jak již tu padlo na začátku, první dva spoje s Wizzem je čiré bláznovství. Ale uznávám, že to bude levné a dobrodružné. Já bych si osobně nechtěl kazit podobnou cestu problémy, které to může s vysokou pravděpodobností přinést. Ale je to na každém a úspora ve dvou je samozřejmě vysoká (pokud se něco nepokazí. Pak to bude opačně). Jinak upozorňuji, že Singapur Airwais neexistuje aspoň pokud vím :-). Kromě těch Singapurců je to taková cesta kolem světa nízkonákladově :-)

1 Citovat

Wizz na prvních dvou letech, hezké dobrodružství... :D

0 Citovat

Tak já tě chápu a překvapený nejsem :-). Já mám negativní zkušenosti z poslední doby hlavně s Wizzem a osobně bych si s nimi podobnou cestu, kterou člověk nepodniká každý den, nekazil. Ale je to na každém a to jsem taky psal. Že Wizz stáhneš o prachy není vůbec jisté. Minimálně ne o tolik, kolik by si člověk myslel, že dostane.

5 Citovat

Wizz bych taky vynechal. Když vezmu v úvahu, že letenka s nimi stojí to samé, co jedna noc na Maui, tak opravdu není co řešit. 

5 Citovat

Wizz bych použil na konec cesty, ale začínat s ním je velký adrenalin... Nám loni zrušili letenku ani ne 12 hodin před odletem, když jsme byli na cestě do Vídně. Velmi neochotně pak proplatili kompenzaci a náklady na náhradní dopravu.

1 Citovat

Dyt jo, nenech se tim odrazovat :D Je fajn, pokud to mas na salamu a vis co delat v pripade nouze...pak v tom nevidim problem :D Ja jsem treba jeden z tech stastlivcu, co ma s Wizzem x desitek letu a nikdy nic...ani zmena a ani zruseni :D Takže good luck a budu sledovat i nadále! :)

3 Citovat

Když kupuješ dlouho dopředu, tak 9 z 10 letů je změněno o několik hodin nebo rovnou o pár dní. Pokud jsi flexibilní, nevadí to a dává to aspoň možnost zrušení neakceptováním změn.

Za covidu se zhoršili o dost více, než dřív, a rušili lety i pár dnů nebo hodin před odletem. Vykopat z nich pak kompenzaci je malá mission impossible.

2 Citovat

Segment ze Sydney na Maui?

0 Citovat

Tak já nevim, pokud je to jak píše floodland odlet ze Sydney, tak asi nic jiného než Jetstar nepripada v uvahu..:D 

1 Citovat

Tak předpokládám, že Jetstar přímo na Maui nelítá, takže asi Honolulu. Jinak Jetstar je pořad ještě v pohodě, oproti asijské variantě.

1 Citovat

Cesty kolem sveta dobry, parada, ale 2 dny v Sydney, 6 na Hawaii… neni to malo? To ja bych tam ani nejela, zbytecna cesta na tak kratko. 

1 Citovat

Tak já osobně až na pár vyjímek létám do exotiky jen na cesty na několik měsíců až rok (a pak mám čas třeba 2 měsíce na Havaji, týden na město v Austrálii, několikrát už i několik měsíců na okruh po Austrálii), ale chápu, že kdo nechce dát kvůli cestování v práci výpověď (nebo mu nekončí PP na dobu určitou či si delší volno nezařídí jinak) a kdo rád létá letadlem, užije si výborně i cestu složenou s krátkých pobytů na různých vzdálených místech, navíc když, jak Barney psal, to skládá z míst, kde si myslí, že několik dní bude stačit nebo si není jistý, jak se mu tam bude líbit. Jen na 2 dny do Sydney + 6 dní na Havaji by asi ani Barney ani většina lidí neletěla. 

1 Citovat

Měl bych faktickou poznámku. V názvu topicu by mělo být spíš "Cesta kolem světa 202 4" . Letos ale můžeš zvládnout ještě Cestu kolem Světa.

2 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

@Mandre:

Beru to jako ochutnávku a spoustu destinací bych jako samostatnou dovolenou nejel.

Je to tak s Maledivami (4dny), s Havají (6dní) a vlastně i Dubají (2dny). Třeba po cestě změním názor a do některé destinace se díky tomu někdy vratím.

Další věc je dovolená. Mám ji jako smrtelník 25dní. Tohle mi pravděpodobně sežere 16dní a zbytek roku budu zase létat po víkendech viz. Barneyho víkendové (ú)lety ;)

P.s.: už jsem podnikal jiné šílené věci a tohle bude jistě plné dobrodružství 

Tak mam to jinak, rychlo cestovani me nebere, letime do Dubaje (Emiratu) na 10 dni, totez chystam na Maledivy. Litame uz ted vyhradne s detma, coz ma i sva specifika, nicmene nekdy se musi taky spat v posteli (letadlo, vlak jen sem tam) a lezet na plazi. Potrebuju se vice kochat, uzitvat si destinace, nez sedet v letadle.

0