Ahoj. Tak jak jsem slíbil, zakládám speciální vlákno o naší cestě kolem světa. Není cesta kolem světa, jako cesta kolem světa... (Obkroužit to vrchem umí každý druhý :D)...Proto jsme si s mou drahou polovičkou stanovili určitá pravidla: 1) Urazit cestu v délce min. obvodu zeměkoule, cca 40 075km 2) Přeletět rovník 3) Pokořit obratník raka a kozoroha 4) Dojít za severní polární kruh 5) samozřejmě nultý poledník a skok v čase nad tichým oceánem ;)  6) pak jsou tam další dílčí úkoly tipu množství použitých dopravních prostředků, dostat se do klubu 10tis. atd... Termín: duben 2024 Délka: 23-31dní (může se změnit) Cena: co nejnižší, ale uvidíme... Předpokládaná trasa: Praha- Vídeň- Abu Dhabí (Dubaj)- Male- Singapur- Bangkok- Kuala Lumpur- Sydney- Auckland- Cook Islands- Papeete- San Francisco- New York- Reykjavík- Praha  Už máme 4 letenky (v dalším příspěvku). Více najdete v tomto vláknu: jak se cesta tvoří, jaké letenky a proč kupujeme, kde máme stop-overy, proč nemůžeme některá místa vynechat.... "Cíl" cesty je cca v půlce na ostrově Aitutaki :)        .

Cesta kolem světa 2024

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ověřit si to u své pojišťovny je dobré, ale nesouhlasím, že často nelze uzavřít ze zahraničí. Tady píšou (je to skoro 6 let staré, ale asi se to moc nezměnilo), že jen u jedné malé pojišťovny nelze pojistka prodloužit. https://www.penize.cz/cestovni-p...-zahranici

Pro sjednávání nové pojistky u jiné pojišťovny, pokud už je člověk v zahraničí, bývá karenční (čekací) doba několik dní, ale jsou i pojišťovny, kde platí pojištění hned následující den po zaplacení. Toto se týká jen dotazu Betsy. 

0 Citovat

Jdou běžně sjednat okamžitě i s dopřednou platností. Ale opravdu má dost pojišťoven v podmínkách, že současně musí dojít k překročení naší hranice. Tzn. bych se na to specielně doptal. Ta podmínka totiž nemá nic společného s dobou platnosti samotné smlouvy.

0 Citovat

Nebyl bych si tak jistý tím, že pojiš´tovna zaplatí veškeré náklady vzniklé pojistnou událostí a které vzniknou po ukončení platnosti pojištění. 

0 Citovat

a tím bych si byl jistý - rozhodnou dobou je den, kdy k pojistné události došlo. 

pokud tě budou hospitalizovat den před koncem platnosti pojisteni, a nechaj si te tam tejden, pojistovna samozrejme plnit bude.

3 Citovat

Standa 009 napsal(a):

Jdou běžně sjednat okamžitě i s dopřednou platností. Ale opravdu má dost pojišťoven v podmínkách, že současně musí dojít k překročení naší hranice. Tzn. bych se na to specielně doptal. Ta podmínka totiž nemá nic společného s dobou platnosti samotné smlouvy.

Musim rict, ze tohle jsem jako podminku jeste nikde nevidel. Jen jako doprovodne ustanoveni ke zdurazneni toho, ze pojistka neplati na uzemi CR, cili ze zacina prekrocenim hranice - ale to prekroceni hranice neznamelo podminku, ze je potreba "hranice prejit".

Nemluve o tom, ze ... jak by se dokazovalo (at jednou nebo druhou stranou pripadneho sporu) , ze hranice byla ci nebyla prekrocena? 

0 Citovat

to Lord: Minimálně to je běžnou podmínkou dlouhodobých pojištění. A jak se to prokazuje? To je na tobě, aby jsi to prokázal. Platbou kartou v obchodě, letenkou,.. A v poslední řadě čestný prohlášením.

0 Citovat

Chtěl bych vidět pojišťovnu, co bude plnit na základě čestného prohlášení....

3 Citovat

Standa 009 napsal(a):

to Lord: Minimálně to je běžnou podmínkou dlouhodobých pojištění. A jak se to prokazuje? To je na tobě, aby jsi to prokázal. Platbou kartou v obchodě, letenkou,.. A v poslední řadě čestný prohlášením.

 

proc bych to mel specialne u dlouhodobegho pojisteni prokazovat, resp. zrovna proc by to melo byt zrovna u dlouhodobé? zrovna u dlouhodobé - kde pojistka platí od - do, na daném území a prirozenou podmínkou je, že k pojistné události doslo na cizím území? sam teda dlouhodobe pojisteni mam, a tam nic o prekracovani hranic teda neni ani slovo.

pokud nekde, tak bych to pochopil u kratkodobych pojisteni, jako dalsi faktor k eliminaci toho, aby si lidi delali cestovni pojistky az po vzniku pojistné události - ale ani u bezneho pojisteni jsem tohle nevidel.

0 Citovat

Pravděpodobně eliminace pojistných podvodů. Ale smysl to moc nedává. 

1 Citovat

Mimochodem, k čemu je dobré u AXA to připojištění auta?

0 Citovat

Přesně tak, jde o eliminaci pojistných podvodů. A umí fungovat i na čestné prohlášení. Když není jiná možnost. Samozřejmě je to opět případ od případu. Ale jde to. Například i v kontextu druh/družka ve společné domácnosti.. Samozřejmě je vždycky lepší, když jsou i jiné důkazy než jen to prohlášení.

1 Citovat

Ja jsem ted kupovala do Emiratu Defend https://www.defend-online.eu/cs/produkty

1 Citovat

Ten VoyageCars nevim, na 4 dny 418 USD, u Budgetu 240 USD, oboje vč. plného pojištění (květen)

1 Citovat

Uzijte si to! A tesim se na zpravy!!!

1 Citovat

Po průjezdu Brnem možná budete rádi, že jste si tam dali ty 2 hodiny navíc.

1 Citovat

Za pár hodin již začne letošní dubnové RTWíčko, kdy za 23 dní objedete a obletíte Zeměkouli přes 9 zemí, bez vynechání opačné polokoule.

Budeme zvědaví na zážitky a neobyčejné příhody. Ať vše včetně počasí výjde! Šťastnou cestu ...

3 Citovat

S tímto na tři týdny ??

To pokud já vyrážím mimo Evropu na tři týdny + ,tak to vypadá jinak ..


10750205-696005140496852-802569804690237982-o.jpg

0 Citovat

Hezký zuby...

 

2 Citovat

Držím palce a těším se na cestopis.

 

2 Citovat

Hodně zdaru!

1 Citovat

Při nefunkčnosti některých stránek a služeb může (ale není to samozřejmě jisté) pomoct VPN. Je vhodné až nutné VPN nainstalovat a aktivovat v některé zemi, kde weby a služby spolehlivě fungují i bez VPN. Mám vyzkoušeno https://www.expressvpn.com/cs - asi nejdražší, ale nebyly s tím obvykle problémy. Aktuální přehled je třeba na https://www.tomsguide.com/best-picks/best-vpn

2 Citovat

Nesnááášííím plážovou turistiku (miluju aktivní dv, příroda, památky atd.), ale týden na Maledivách byl supeeer! Akorát to rychle uteklo, to bylo furt moře, bazén, vířivka, chlast, žrádlo, sex... rozhodně teda žádná nuda! A to 1 den pěkně pršelo... Vzal jsem si s sebou 2 knížky s tím, že mi to nebude stačit. Přečetl jsem asi 10 stránek (většinu v letadle, něco před spaním) :-D Měli jsme na zahradě strom s ovocem, byl v obležení kaloňů či co to bylo... lepší jak zoo! Krabíci, rybky, žraloci, gekoni atd. Fakt jako nuda ne. Tak si užívejte a držíme palce, ať zdárně docestujete! 

3 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Odjíždíme zítra ve 3 ráno (mohli jsme v 5, ale využijeme salónku na letišti) z Prahy Flixbusem na letiště ve Vídni.

Proč takový masochismus hned na začátek?

0 Citovat

No vidíš, jsem Ti psal, že jsou Maledivy super, nesmíš dát na předsudky... to je jako Severní Korea, kdo jednou zažil, už nechce jinam... no spíš už nemůže jinam... hehe, ne, ale Maledivy super, hned bych letěl zas a znova, bosá noha bosá noha  :) Sakra, asi si večer pustím Starce na chmélu... a dam si tekutý chmél ! 

0 Citovat

Tak hlavně, že to dobře dopadlo a jedete dál. O tom festivalu Songkran slyším prvně ...


fb-img-1713108222362.jpg

1