Wizz Air

Pozor na servisní doplatek u Wizz Air ve výši 510 Kč za osobu

4 komentáře
2022-10-16T18:56:24+02:00

Pokud si v nejbližších dnech budete kupovat letenky u aerolinií Wizz Air, mějte se na pozoru. Letecká společnost má technické problémy na svém webu a ke všem rezervacím přidává servisní doplatek ve výši 255 Kč za 1 osobu a 1 let.

Co je servisní doplatek

Tento servisní doplatek je určen pro prodejce třetí strany, např. při nákupu přes Letuška.cz, Pelikán.cz nebo i náš vyhledávač letenek.

U rezervací vytvořených na stránkách wizzair.com být nemá.

Kdy je doplatek účtován

Velký háček spočívá v tom, že poplatek naskočí automaticky na stránce s platebními údaji bez toho, aniž by vás stránka na navýšení ceny jakkoliv upozornila. Po načtení stránky se během několika vteřin celková cena platby navýší o výše uvedených 255 Kč za osobu a let. U zpáteční letenky je to 510 Kč. Logicky u dvou cestujících pak 1 020 Kč, což už není zanedbatelná stránka.

Vy vyplníte platební údaje a potvrdíte platbu. Zvýšené ceny si mnohdy všimnete až po zaúčtování a nárokovat reklamaci u Wizz Air je už prakticky nemožné.

I kdybyste si navýšení všimli před samotnou platbou, nijak se nedozvíte, proč k navýšení ceny došlo a letenky i tak prostě zaplatíte.

Aerolinku tento problém zdá se vůbec netrápí. První zmínky o tomto poplatku jsou již ze začátku září a i dnes je stále účtován.

Jak se poplatku vyhnout

Letenky rezervujte skrze mobilní aplikaci Wizz Air, která touto chybou a doplatkem postižena není. Osobně jsme nákup vyzkoušeli.

Pokud jste letenky v minulých týdnech zaplatili, můžete zkusit částku reklamovat a žádat Wizz Air o vrácení přeplatku na váš účet. Šance jsou mizivé, nicméně čím více lidí se ozve, tím spíše se něco změní.

Avatar uživatele
naposledy aktualizováno 16. 10. 2022

4 komentáře

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.