SalamAir Airbus A320 NEO

SalamAir zahájí od prosince lety z Prahy do ománského Salála

6 komentářů
2021-11-03T13:03:47+01:00

Horká novinka míří na pražské letiště Václava Havla. Od 2. prosince získá první a jedinou přímou linku do Ománu.

SalamAir, čtyři roky mladá nízkonákladová aerolinka, nabídne českým turistům od 2. prosince pravidelnou linku do ománského letoviska Salála. Létat se bude jednou týdně vždy v pátek směrem z Ománu a v sobotu směrem z Prahy. Při velkém zájmu je dopravce připraven přidat jednu další rotaci navíc.

Jak nám sdělil honorární konzul J.E. Ivo Vaněk, na trasu bude nasazován moderní letoun Airbus A320 NEO a lety jsou naplánovány minimálně do 25. března 2022.

Přímý let Praha - Salalah trvá zhruba 7 hodin. Cestující mířící do oblíbeného ománského letoviska na jihu země tak ušetří minimálně jeden přestup a dalších 5 hodin cesty.

Očekáváme, že linka bude částečně zaplněna místy pro cestovní kanceláře a i proto se nedá s ultra levnými letenkami příliš počítat. Opak ale může být příjemnou pravdou, nechme se překvapit.

Letenky z Prahy do Salalahu zatím v prodeji nejsou. O změnách vás budeme informovat.

Vstup od Ománu

Restrikce při vstupu do Ománu zahrnují prakticky všechny dostupné povinnosti. Je vyžadováno ukončené očkování a negativní PCR test před odletem, stažení aplikace a vyplnění formuláře. Detailně najdete podmínky na stránce koronavirus v Ománu.

Avatar uživatele
naposledy aktualizováno 03. 11. 2021

6 komentářů

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.