10 dní v Ománu

Pravá arábie v rozkvětu - to chceš!

Cestopis z roku 2019 napsala Lenka Chlebusová

Zážitky pro tebe sepsala Lenka Chlebusová
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-05-31T16:24:03+02:00

Lenka Chlebusová procestovala 14 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 7 lety a napsala pro tebe 7 úžasných cestopisů.

12 komentářů

Petra _16
před 3 lety

Ahoj Lenko, pekny a uzitocny cestopis, diky! Na doplnenie prosim ta- vracali ste sa kazdu noc (okrem tej so zacatou stanovackou) spät do Muscatu? Alebo ste vzdy nasli hotel po ceste/blizko dalsieho ciela?

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 3 lety

Nejsem Lenka, ale určitě spali v Nizwě a v Sur. Spát celý pobyt v Ománu jen v Maskatu by mělo význam jen tehdy, pokud byste měli třeba jen 4 dny a chtěli si jeden den prohlédnout oblast u Rustaq, další u Nizwy, další u Sur a 1 den nechat na Maskat. U Nizwy a Sur je ale krásných míst na návštěvu víc než na 1 den a vracet se při vícedenní návštěvě oblasti do Maskatu nemá smysl.

Petra _16
před 3 lety

Díky Libore. Tiež mi neprišlo praktické cestovať vždy späť do Muscatu vzhľadom na vzdialenosti, ale keďže v cestopise nie je veľmi zmienka o ubytku, tak som myslela, že možno návraty do Muscatu sú alternatíva, ktorá mi nenapadla. Plánujem itinerár, tak som si to chcela overiť. Díky.

před 4 lety

Libor_S: Ahoj Libore, připláceli jsme si cca jeden směr 300 Kč za bagáž a v ceně bylo i jídlo (v cestopisu ale uvádím konečnou cenu letenky). Jinak díky za zpětnou vazbu, určitě je na každém cestovateli, jaké si zvolí tempo a asi jsme se nechtěli za každou cenu někam honit, každopádně souhlasím s tím, že se toho dá stihnout o hodně víc. Stanování nám nakonec nevyšlo ani jednou, převládl bohužel strach - i když není z čeho! :) A fotky máš krásné, jde vidět, že jste si to taky náramně užili.

Barys
před 4 lety

přidávám se k Jirkovi, hezký cestopis, ale je škoda některých míst. Je pravda, že my tam byly v zimě, takže teploty byly "jen" kolem třiceti, takže se dalo cestovat. Měly jsme taky jen deset dní a tak jsme se hodně rozhodovaly, jestli jet až do Salaláhu, a jsem strašně ráda, že jsme tuto dlouhatánskou cestu absolvovaly. Žádní průvodci ani blogy o Salaláhu a okolí moc npíší, což je celkem škoda. I ta cesta podél pobřeží byla fantastická. Přeji spousty skvělych dalších cestovatelských zážitků

před 4 lety

Cestu jsme taky zavžovali, ale nakonec neabsolvovali. A pokud máš zkušenost, tak moc prosím, napiš cestopis, ráda si ho přečtu. :) Do Ománu bych se totiž chtěla znovu vrátit a Salaláh údajně taky stojí za to.

Barys
před 4 lety

chystám se na to brzy, jen musím nejdříve dopsat Kazachstán. Nám se tam taky strašně líbílo , další ze zapomenutých klenotů :) kolem toho Salaláhu je to zelenější-více tam prší a ta pobřeží nemají chybu.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 4 lety

Ahoj, FlyDubai dává jídla v ceně letenky, že píšeš "dostáváme oběd"? Zde se píše, že jsou za příplatek:

Jinak cestopis je pěkný a souhlasím s Jiřím i v tom dalším. Sice chápu, že jste si chtěli odpočinout, ale horko není výmluva, když v autě je klimatizace a na horách teploty akorát (u moře nebo při koupání ve vádí v tu dobu ideální). Já jsem tam byl o rok dříve na přelomu března a dubna a za prvních 10 dní (nepočítám první odpoledne na pláži, kdy jsme čekali na 3. člena výpravy) jsme kromě okruhu na severu a odbočky na Wahiba Sands a Wadi Bani Khalid stihli ještě ostrov Masíra a dojet až do Salály (řídil jsem jen já a všem třem nám to vždy ráno dlouho trvalo, tj. někdo jiný by stihl i víc). 16,5 dne mě vyšlo na 13000 Kč bez letenek a víza (spaní ve stanu jen 4x, odpustili jsme si ty drahé atrakce, ze Salály do Maskatu jsme jeli už jen dva, celkem to bylo asi 5000 km). Fotky mám tady:

Jiri Sindelar
před 4 lety

tak kazdy jsme nejaky:)ja byl v Omanu 6x..vzdy jedu na +-10 dnu a dam uplne na pohodu Dhofar..hlavne ze si to uzili, to je hlavni:)

před 4 lety

O důvod víc se znovu vrátit :)

Jiri Sindelar
před 4 lety

Hezky cestopis k patetenimu obedu:)jen mam dojem ze za 10 dnu jste toho moc nevideli, spoustu zajimavych veci jste minuli:)aspon wadi Bani Khalid nebo sultanuv palac v Muscatu..ale pravdepodobne jste si taky chteli o dovolene odpocinout:)

před 4 lety

Jirko, moc díky! :) Některé navštívené místa jsem nezmiňovala, protože by byl cestopis moc dlouhý. Ale jinak máš pravdu, taky jsme si chtěli trošku odpočinout a na konci března je v Ománu poměrně dost velké teplo, takže dopoledne / odpoledne vyhrál většinou bazén. :) Hezký víkend, Lenka