Adventní Málaga aneb affiláci na tripu
Malaga rozhodně není jen o válení na pláži
Cestopis z roku 2025 napsal vera654
Španělsko si většina lidí vybaví jako levní destinaci s dlouhými písečnými plážemi. Ale za mě je tato část světa nejúžasnější koncem podzimu, o čemž jsem se přesvědčil už poněkolikáté. Tentokrát v Málaze, kterou jsem si poslední dobou zamiloval. A když se tam dá navíc dostat z Ostravy se zpáteční letenkou za asi 1500,-Kč, tak pro nás středomoravany myslím není co řešit :)
Tentokrát jsem vyrazil 30. listopadu s kamarádem Pavlem, který dělá taky affil (má web https://y-nabytek.cz/), takže byla slíbená dobrodružná cesta bez nějakého velkého válení na pláži (i když i to jsme si v prosinci užili a bylo to perfektní). Nicméně pro tentokrát byl plán hlavně objevovat menší městečka v okolí a dát si pár hezkých treků.
Cesta a ubytování
Odlétáme brzo ráno z klasického pozdního listopadového dne. Let je na poměry přískoků po Evropě trochu delší (cca 3,5 hodiny), ale rychle nám utekl. Po přistání sundáváme bundy a za chvíli i mikiny, protože venku je 22°C a sluníčko příjemně hřeje. Vlastně je chvilkama až ukrutné vedro, jak to komentuje Pavel. Vyzvedáváme auto a ubytováváme se v apartmánu, což je prakticky nádherný byt 4+1 s velkou slunnou terasou a třemi! ložnicemi. Přitom za cenu cca 9000,-Kč / týden :) Určitou nevýhodou by mohla být pro někoho poloha, nicméně nám malé městečko Benajarafe vůbec nevadilo – právě naopak (měli jsme to kousek jak do Malagy, tak i do dalších zamýšlených cílů východně od Malagy).
Co vidět okolo Malagy?
Malaga je za mě hodně výjimečná tím, že je tam opravdu co vidět nejen přímo ve městě, ale spousta opravdu krásných míst je i po okolí. My jsme konkrétně navštívili městečka Nerja a Frigiliana (doporučuju oboje, ale především Frigiliana je opravdu nádherná a několikrát jsem o ní četl jako o nejkrásnějším městě Španělska). Za frigilianou je navíc krásný trek podél vodního kanálu, který rozhodně taky doporučuju. Zlatý hřeb výletu byl pak trek v horách v národním parku s krásnými kaskádami Cascada de la Cueva de Funes a vodopádem Chorreras de los Palos.
vera654 procestoval(a) 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidal(a) před 23 dny a napsal(a) pro tebe 1 úžasný cestopis.