Černá Hora za časů korony

Černou Horou křížem krážem za nelehkých podmínek na hrozných silnicích

Cestopis z roku 2020 napsal JardaM

Zážitky pro tebe sepsal JardaM
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-11-15T22:02:48+01:00

JardaM procestoval 68 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 4 lety a napsal pro tebe 11 úžasných cestopisů.

Betty
před 3 lety

Jardo, díky za cestopis. Moc se mi líbí váš styl, asi nejvíc tady. Pro mě jako neřidiče to tak napodobitelné není, ale ráda jsem si početla, občas zasmála. Negativně to nevyznělo, aspoň za mne. Díky🙂

před 3 lety

Díky moc za hezký komentář. S takovou krásnou zpětnou vazbou se bude hned příští cestopis psát lépe, teda až se někam zase dostaneme.

Jana
před 3 lety

Bezva popis, my jsme právě letěli a ač nám to ve finále dovču zkrátilo, ušetřilo nám to právě to Chorvatsko, v zásadě jsme tam byli ve stejnou dobu jen vždy jinde, vůbec jsme nezaznamenali nějaké karantény ani jsme nikde neplatili za pláž, byli jsme kousek od Ulcinju u moře a projeli celé pobřeží, pak celou Skadarskou panoramic skoro od Albánie do Virpazaru a pak do hor, rafty, přes Durmitor tou krásnou cestou a Ostrog, Podgorica a ještě na chvíli k moři. Byli jsme s dětmi a k moři jsme potřebovali vsichni, ale v kombinaci s horami to byla ideální dovča, manžel je řidič profík, takže si cestičky užíval, ale unavovaly...to zas jo, v plném provozu bych to asi začít nechtěla. My jsme nadšeni, vrátili bychom se hned. Ta kombinace moře plus hory - bomba.

Trable s letem tam a celkově zkrácený pobyt byl lehké mínus, ale nakonec to byly zážitky navíc.

před 3 lety

Díky za hezký komentář s dalšími zkušenostmi z Černé Hory. My jsme si říkali, že poletíme a půjčíme auto v Kosovu, Makedonii a Albánii, ale tady že to zkusíme autem, protože to je ze všeho nejblíž a koukneme na něco po cestě, ale příště bychom už taky letěli. Pokud jste tam byli ve stejném termínu jako my, tak jste měli štěstí, že jste nejeli do Gusinje nebo do okresů sousedících se Srbskem nebo Kosovem, kdybychom věděli, jak se to zvrhne, tak tam začínáme.

Souhlasím, že kdo miluje moře i hory, tak je Černá Hora asi jeden z nejlepších států v Evropě, protože opravdu člověk může být v jeden den ráno na pláži a po poledni někde v horách přes 2000 mnm. My bohužel až tak moře nemilujeme, tak to je jeden z hlavních důvodů, proč už Černou Horu znovu nejspíš ne.

Daniel
před 3 lety

Tady tuto větu jsem nepochopil ani po opakovaném přečtení : Jo a mimochodem, ve Sveti Stefanu měl svatbu Novak Djokovič, takže za mě vlastně nic moc

před 3 lety

Protože miluju Federera a Novak mu uštědřil pár hodně nepříjemných porážek v posledních letech :(

Daniel
před 3 lety

OK, a skrblík jsem mimochodem taky ač mě za to manželka někdy nesnáší. Na ostrov Svatý Štefan jsem proto před lety doplaval se šnorchlem a ploutvemi abych ušetřil ;)

před 3 lety

To vážně? :D To je super! A lehl jste si tam normálně na pláž a dělal jako že jste místní ubytovaný? :D

Martin Vícha
před 3 lety

Super, díky. MN jsem měl letos v plánu taky, hlavně pevnost Gorazda nad Kotorem, kde je dochovaná jediná 100 tunová dělová věž Gruson na světě (než ji někdo rozpálí do šrotu), ale covidak mi do toho hodil vidle... Tak snad někdy příště. Tak díky za další inspiraci.

před 3 lety

Není vůbec zač a díky za hezký komentář. Když jsem to po sobě četl, tak jsem se trochu bál, jestli to nevyznělo chvílemi až moc negativně vůči Černé Hoře, ale podle tvého komentáře to tak nevypadá :D

Mimochodem s tou pevností Gorazda si mě trochu naštval :D Protože o ní jsem teda nevěděl... ach jo :D

Martin Vícha
před 3 lety

V pohodě, spíš negativně vyznělo to Chorvatsko, ale tam jsem minimálně (tento koronový rok) 3x ročně, takže mi ho nemůže nic zkazit :-) . Co se týká pevnosti, tak až budeš někam chtít, dej vědět... Na Maltu jsem taky letěl hlavně kvůli nim, hlavně Fort Rinella a 100 tunové Armstrongovo dělo, jedno ze dvou dochovaných (druhé je na Gibraltaru, kam se taky chystám... ).

před 3 lety

Zrovna na Maltu a nejspíš i Gibraltar se chystám příští rok, takže klidně piš typy :D