Cesta přes 5 hlavních měst přičiněním Wizzairu

Cestopis z roku 2023 napsala Eva _19

Zážitky pro tebe sepsala Eva _19
Cestopis byl naposledy aktualizován 2023-05-14T11:26:54+02:00

Eva _19 procestovala 53 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 6 úžasných cestopisů.

19 komentářů

Jakub Langer
před 18 dny

Tak jste nakonec v pořádku doletěli a dojeli, byť s denním zpožděním.

Snažil jsem se dopočítat těch pěti hlavních měst a vyšla mi zatím tři. Zřejmě ta další dvě budou asi Vídeň a Bratislava na krásném modrém Dunaji, zvolená pro přestupy a bez prohlídek. Snad příště, rozhodně mají co nabídnout 😉

Zajímalo by mě, proč jste to brali přes relativně nezajímavou Prištinu, když i z Prizrenu jede (jezdíval) přímý autobus do Skopje?! Nadmíra času nebo další touha po poznání, a to nejen po kulinářském?

V Prizrenu jsi zmínila ayran z fontány. To je nějaká místní vymoženost oproti ayranu z kelímku jako například v Turecku?

Inu a závěrem díky za rozšíření obzorů o klauna Ronalda 🍟 na Nivách. Až strýček google mi jej pomohl odhalit. Zatím jsem znal jen Colonela Sanderse z Kentucky 🍗

před 18 dny

Z Prizrenu do Skopje už jsme bus nestihli a Prizren jsme navíc vyhodnotili jako zajímavější než Prištinu, tak jsme se do ní nehnali a ve Skopje už jsme stejně několikrát byli, tak mohlo počkat do dalšího dne. A z Prištiny už ten den do Skopje taky nic nejelo. Jinak jsem tam chtěl ráno vlakem, ale opravují prý trať.

Hlavní města jsi spočítal správně. 🙂

Jakub Langer
před 17 dny

Faleminderit/Teşekkürler za dopravní info.

Jinak ten bílý ayran z fontány si stále představuji podobně jako třeba čokoládové fondue (jež vzniklo přeneseně ze švýcarského sýrového nebo masového fondue). Nejsem daleko od pravdy?!

před 17 dny

Prostě skleněná krabice, ve které z nějakých rourek chrstala bílá tekutina. Dá se vygooglit jako "ayran machine".

CESTUJI za KAČKU
před 20 dny

Evi boží 🙏Jen mi není jasné, kdo je u vás ta hlava rodiny 😁😁🤗

To nikomu. 🤣

CESTUJI za KAČKU

🥂😁😁😁

Eva _19
před 20 dny

Abych pravdu řekla, nakonec to bylo fajn. Do Kosova mě Jox dlouho přemlouval a nechtělo se mi, preferuji spíš lokace u moře. Nyní jsem však byla zemí nadšená a určitě se do ní ráda vrátím. Pravda, máme už něco nacestováno, takže jsme věděli, že není otázka jak, ale kdy se dostaneme domů. Flixbus ze Skopje až domů to jistil, případně odlet ze Skopje přes Bělehrad s Air Serbia. A na letišti v Kukës bylo určitě pár lidí bez akutních pracovních povinností, kteří zůstali až do soboty.

Sue Ellen Ewing

Nešly by odstavce?

před 20 dny

Šly, ale člověk se u editace trochu bojí, že něco někam nenávratně zmizí. 😆 Už při nahrávání fotek to nevypadalo na happyend.

před 20 dny

"Nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci" - říkával můj táta. A tohle je přesně ono. Děkuji za spoustu informací a pěkné fotky. Takový příběh si raději jen přečtu, než bych to chtěla absolvovat. S jídlem v Albánii a sedačkami ve Flixu mám stejnou zkušenost :-) Hodně štěstí a dobrý signál na dalších cestách.

před 20 dny

Mně se výlet líbil, i když jsem lehce pozbyl den dovolené, který jsem předtím nečekaně vyšetřil. Vím, že se do těch zemí rád vrátím, což jsem předtím úplně neočekával. Dodatečné náklady třeba zaplatí pojišťovna, uvidíme, každopádně nebyly tak velké, aby se dalo tvrdit, že jsme na levných letenkách prodělali.

před 20 dny

Ve vašem případě asi " cesta je cíl" a to může taky zisk. Jako mně bývá řečeno proč chci všude busem nebo lodí, když letadlem je to přece lepší. Akorát jsem se usmála, že takový výživný cestopis signalizovalo jen pár řádků v diskuzi - źe někde visíte. Bez vašeho nicku bych si to nespojila.

Avatar uživatele Alena Svobodová
Alena Svobodová
před 20 dny

To říkáte tady na webu pořád, že se bojíte letět :D Číst ale o komplikacích je jako číst černou kroniku. Kupte si zpátečku za pár stovek do Bergama nebo Trevisa nebo Budapešti. Něco, odkud se případně ten samý den nebo přinejhorším ten další dostanete do Prahy (nebo Vídně, jestli to máte blíž). Flixbus nebo Regiojet to jistí. Vyberte ubytko s co nepozdější možností zrušení, protože termín letu vám můžou ještě čtrnáct dní před odletem změnit. Ačkoliv slyšíte o problematických případech, vezměte v potaz, kolik bezproblémových letů nízkonákladovky za den otočí.

před 20 dny

Já bych rád všude možně vlakem, ale stálo by to příliš mnoho času a peněz, takže volím cestu tam a zpět letadlem a na místě už různými zábavnějšími způsoby. 🙂 Posledně jsem trochu prohloupil a nerezervoval včas thajský vlak, takže jsme museli pospávat vsedě.

Avatar uživatele Ala
Ala
před 20 dny

Každej dopravní prostředek se může podělat a jakákoli cesta se může zkomplikovat. Zůstat trčet v rámci Evropy je pohoda, člověk se domů vždycky nějak dostane a není to tak drahý. Stávají se mnohem horší věci.

před 20 dny

Tohle by se báječně vyjimalo jako reklamní text na letadlech Wizzu.🤣

S dodatkem "každé zboží má svého kupce".

Avatar uživatele Ala
Ala
před 20 dny

Jo, mohl by to být reklamní text na jakémkoli letadle, autobusu, vlaku, lodi a může si to každej napsat i na svoje vlastní auto.

před 19 dny

Piratice: Napsal jsem Flixu kousavý komentář na téma sezení na schodech, teď chtějí vědět, která to byla linka. 😊 Jak jsem ale stihl poznat některé jejich rozumově plašší pracovníky, nevsadil bych si na brzkou opravu rezervačního systému.