Dva hobitci na Sicílii

Slunce, nádherné pláže, národní park, žhavá mafiánská metropole Palermo, auto a my dva. Zažili jsme Sicílii bez turistů na 5 dní těsně po jejím otevření pro cestování. A stálo to za to!

Cestopis z roku 2021 napsal Barča _2

Zážitky pro tebe sepsal(a) Barča _2
Cestopis byl naposledy aktualizován 2021-06-14T21:45:01+02:00

Barča _2 procestoval(a) 18 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidal(a) před 1 rokem a napsal(a) pro tebe 3 úžasné cestopisy.

MIGUELAS
před rokem

Za cestopis palec nahoru. Vím, že je zvrácená postcovidova doba, kdy je chronicky malo aut v půjčovnách a ceny šly nahoru, ale než platit takovou petardu za krátkodobou výpůjčku a ještě napsat že ta cena je v pohodě a doplaceni dalších tří litrů za plnou pojistku je taky v pohode... Není lepší už do té Itálie si letos zajet vlastním autem nebo i půjčeným Tranzitem, kam uskladnim i vlastní gauč a potom mám i nocleh zadarmo... Možná jim zaplatíte malou vratnou kauci za to, že tam nebudete tankovat nějakou srackovou bio naftu.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před rokem

Na 2 týdny by bylo levnější jet vlastním autem (nebo asi i autem z české půjčovny), ale oni tam byli 4 dny, takže to by akorát dojeli a hned by se vraceli.

Proč gauč? Nestačila by matrace (klidně nafukovací za pár stovek korun)?

MIGUELAS
před rokem

Libore, samozřejmě, beru to jako nadsázku. Já v Tranzitu gauč vezl, jako že se tam vejde. Já vozil matraci i v Punte první model a nejen Itálii jsem si několikrát po sklopení zadních sedadel ve tridveraku užil naplno a ve vodorovné poloze. Každopádně dokud se půjčovny nevzpamatujou, letos odmítám, max cena na den tak do 700-800 se vším vsudy. Dovedu si takto představit i Mallorcu, určitě i Ibizu, tam auto snad vůbec není třeba, sem to z letiště do Dalt Vily chodil i pěšky.

Barča _2
před rokem

No jasně, lepší by to určitě bylo. Nám ta cena přišla OK za krátkodobý pronájem. Nechtěli jsme na Sicílii na 14 dní. A hned v úvodu jsem psala, že nešlo o žádný lowcost. Samozřejmě máš pravdu a já věřím, že jindy by cena o moc hezčí. Ale jindy je zase Sicílie zahlcená turisty a my jsme pomalu žádné neviděli :D. Takže to máme tak, že je to vždy něco za něco :)

Avatar uživatele milosh
milosh
před rokem

Pěkný cestopis plný aktuálních informací, díky za ně. Ale co sakra znamená to HODIT VIDLE?

Barča _2
před rokem

Moc děkuju za pozitivní komentář. Je to můj první cestopis, který jsem publikovala. Do teď jsem si vše psala jen k sobě do cestovatelských deníčků :).

Hodit vidle? No že mi můj partner narušil plány v tom, že jsem původně chtěla, aby část dovolené odřídil i on :)

Avatar uživatele milosh
milosh
před rokem

Aha ono to vyznělo že jste farmáři a jedete traktorem :)))