„Easy-peasy“ víkendová Barcelona

Barcelona - víkend - a hezky po svých...

Cestopis z roku 2022 napsal Jan Chrastina

Zážitky pro tebe sepsal Jan Chrastina
Cestopis byl naposledy aktualizován 2022-04-12T18:18:42+02:00

Jan Chrastina procestoval 21 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidal před 4 lety a napsal pro tebe 8 úžasných cestopisů.

Avatar uživatele Xris _1
Xris _1
před 5 měs

Moc dekuji za informaci. Chystam se na zacatku unora do barcelony (s detmi!), a chtela bych vedet jak dlouho dopredu jste bookovali jednotlive vstupenky (Sagrada, Park Guell...). Dekuji!

před 5 měs

Ahoj Xris_1, rádo se stalo :-) Dívám se do mailu a zjišťuji, že většinu vstupenek jsme bookovali 5 dnů před odletem.

Avatar uživatele torpy68
torpy68
před 5 měs

My sme sa teraz s Barcelony vratili. Co sa tyka vstupeniek, tak Sagradu,a La Pedreru som kupoval cca tyzden pred odchodom. Park Güel az rano v den navstevy. Ale zostavali uz iba pisledne listky, tak pokial viete kedy tam.budete tak asi lepsie kupit skor. Inak za mna Park Guel dost velke sklamanie. Sam o sebe je pekny, ale je to tam hlava na hlave. Takze odporucam ak sa da, tak hned rano na otvaracku.

Avatar uživatele
Kajman77
před rokem

Paráda. Normálně jsi mě nakopnul, abych začal hledat letenky do Barcelony!

Michal Novák

Výborná práce!!!

Chystáme se teď v dubnu do Barcelony a bohužel nemám moc času na přípravu cesty, takže se tímto cestopisem nechám inspirovat ze skoro 100%, anebo úplně ho "vobšlehnu". Protože architektura beztak byl hlavní důvod naší návštěvy Barcelony, hodně mi to pomohlo, včetně odkazů na nákup vstupenek.

Děkuji mockrát!

před rokem

Rádo se stalo! Barcelona je moc fajn, "to hlavní" se dá v klídku projít pěšky :-) Do cestopisu ještě doplním QR kód pro oba dny z Map.cz, ať si můžete trasu upravit podle vlastních potřeb :-)

Michal Novák
před rokem

Barcelona je architektonicky bohatá, a hodně toho z naší strany zůstalo nenavštíveno. Tak ale aspoň je to dobrý důvod se tam podívat znovu, že áno?!

Teď, po návštěvě, mám pocit, že jste docela spěchali. Na jednotlivých místech jsme byli déle než vy, a v programu jsme už při plánování a kupování lístků některá místa vynechali.

Což není kritika (to v žádném případě, každý má svoje tempo chůze, prohlížení památek, atd.), jen osobní dojem pro další čtenáře. Barcelona se prostě dá i pomaleji. ;-)

Piratice
před rokem

Fíha! Tady toho je! Díky za odkazy.

Rádo se stalo :-)

Avatar uživatele Ema3JA
Ema3JA
před 5 měs

Podle  mě je Barcelona jedno z nejhezčích měst. Naposledy jsme tam byli loni v únoru a měli jsme výborné ubytování v Sun &Moon Hostel, ul Ferran 17 cca 100m od Rambly a 50 m od Placa del Rei. Jsou zde i soukromé pokoje, za 2 EUR vás nechají si zde odložit zavazadlo, dá se i posnídat. Chci jen doplnit, že v Katedrále Sv.Eulálie je výtah, kterým můžete zdarma vyjet na střechu katedrály, odkud je fantastický výhled na celou Barcelonu. Byli jsme i ve zdejším akváriu - za mě nic moc, ale je to hezké místo u Barcelonetty a přístavu. Skvěle se dá najíst ve čtvrti Raval, hlavně kebab měli vynikající.

Jinak za mě výborný cestopis .