Konec roku ve Stockholmu a cesta "po zemi" do ČR.

Letadlem, vlakem, trajektem, busem, metrem... :-)

Cestopis z roku 2019 napsala Aluška

Zážitky pro tebe sepsala Aluška
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-01-30T23:07:29+01:00

Aluška procestovala 11 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Jižní Ameriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 1 úžasný cestopis.

4 komentáře

Martin Vícha
před 3 lety

Ta cesta zpátky celkem masakr... 😁 Souhlasím, že Öresundský most je super, krásná práce. K té ponorce "U-434". Nevím, kde se vzal ten idiotský zvyk, na ruské ponorky psát "U". Ve skutečnosti je to B-515. B jako velká. Ale za to ty samozřejmě nemůžeš. Je mě to vždycky, když to vidím (stejně jako v Peenemünde) hrozně štve.

před 3 lety

Jako jo cesta zpátky zdlouhavá, ale já s odporem k lítání, bych to klidně dala zas :-) a ten most je fakt super, škoda, že to ten vlak do 15min prosviští a je konec :-(

Za ponorku se omlouvám, nerozumím tomu :-D, maj to tak v letácích, takže jen předávám dál, ani jsme tam nešli - nebyl čas a loni jsme už v ponorce byli v Göteborgu, tak stačilo.

před 3 lety

Ano bylo to ve dnech 30.12-2.1. kromě cesty, kterou jsem už zmínila, tak 2noci ve Stockholmu v akci black friday 1+1 noc zdarma , ověřený Elite hotel Arcadia 2noci za krásnou cenu 3300,-, v Hamburku 1 noc 2200,-. Ubytování by se dalo asi sehnat v Hamburku určitě levněji, ale my dojeli pozdě večer, tak jsme už nechtěli cestovat po městě, takže jsme chtěli hned hotel přímo na nádraží.

Ve Stockholmu MHD 24hod. + jednorázovka 260SEK, v Kodani MHD 48 DKK, Hamburk MHD cca 11 Eur... takže MHD dohromady 1000,- pro 2os.

Jinak my nejsme náročný, takže pak jsme nejvíc dali asi za kafe :-D , snídaně jsme měli a přes den si koupili už něco málo jen ve stánku či na cestu sebou.

Když to přeženu, tak jsme se určitě do 14000,- za oba vešli, se vším všudy...jídlo, mhd, letenky, jízdenky, hotely, nějaký blbosti suvenýry.

před 3 lety

Byli jsme spokojení a právě, že cenu jsem čekala horší :-) když to tak vezmete, tak třeba Silvestr na horách s lyžováním na těch pár dnů, by taky na pár tisíc vyšel...