Machu Picchu - kompletní průvodce a naše tipy a doporučení
Cestopis z roku 2025 napsala Cestuj polopatě
Ikonou Peru a jedním z jeho nejnavštěvovanějších míst, sedmý div světa Machu Picchu. Najdete tu kompletní informace o tom, jak se dostat na Machu Picchu krok za krokem a její cenu. Jak si zajistit včas vstupenky a na kolik Vás celkem výlet na Machu Pichcu vyjde? V článku najdete i naši zkušenost, která nás nemile překvapila. Stojí návštěva Machu Pitchu za to?
Kompletního průvodce najdeš na blogu, děkujeme
Cestuj polopatě procestovala 42 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 3 lety a napsala pro tebe 27 úžasných cestopisů.
Zobrazit profil1 komentář
STOJÍ NÁVŠTĚVA MACHU PICCHU ZA TO?
Rozhodne stala, aspon behem me vlastni navstevy v roce 2005, kdy cizinci platili za vlak z/do Ollantaytamba pouze dvojnasobek nez mistni.
Nahore na Machu Picchu se pak mohlo prochazet jakkoliv a stravit tam klidne cely den.
Ty dnesni predrazene vlaky, predrazenych 5 prohlidkovych okruhu a s nimi i tento zmineny problem s nacasovanim, to uz je fakt jen takovy peruansky Disneyland trpici masovou (insta- a influ-) turistikou. Tenkrat v roce 2005 tak bizarne neperuansky vypadalo jen to spodni mesto Aguas Calientes.
Tedy pri nasi druhe navsteve mesta Cusco v roce 2025 jsem prohlidku slavneho Machu Picchu s diky odmital, takze jsme nastesti navstivili mnoho dalsich ruin incke kultury v okoli, obcas i takrka bez lidi.
STOJÍ NÁVŠTĚVA MACHU PICCHU ZA TO?