Moldavsko - Kišiněv a Tiraspol

Poslední nedobytá pevnost Evropy

Cestopis z roku 2019 napsal Jakub Vonšovský

Zážitky pro tebe sepsal Jakub Vonšovský
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-06-04T10:42:53+02:00

Jakub Vonšovský procestoval 64 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 3 lety a napsal pro tebe 13 úžasných cestopisů.

15 komentářů

Avatar uživatele J0x
J0x
před 3 lety

Mě tedy nezaujalo, nepobavilo ani nepotěšilo.

cali
před 3 lety

Já bych doporučil nepouštět se do nějakých rádoby vtipných politických úvah, když nevíte nebo nejste schopný si dohledat příčinu konfliktu v Podněstří, působí to hloupě. A hlavně bych případným zájemcům o tato místa doporučil kromě padrina cestopisy nebo tripreporty třeba tonica nebo cizyho, které myslím odráží věrněji realitu i detaily obou zemí a v podstatě jsou velmi blízké (nejen) mé osobní zkušenosti.

Michal

Absolutní souhlas.

Pepa
před 3 lety

Přesně tak. Konflikt v Podněsteří vychází z dávné historie a není to určitě válka hodných a zlých.

Podněsteří i Moldavsko jsem projel na kole a neměl jsem žádný problém (občas jen někdo čumí :D). Kdo se umí pohybovat ve východní evropě a umí plácnout pár slov rusky, tak nebude ničím zaskočen. Možná trochu víc srpů a kladiv :D

před 3 lety

Abych řekl pravdu, nějak nechápu smysl tohohle komentáře. Tonica jsem četl, dobrý článek, ale přece nebudu psát stejně. Každý si ho tady může dohledat - už jenom proto, že na tuhle zemi jsou jen 3 příspěvky. Kdo víc touží po popisu památek, najde je na mém odkaze na FB. Bude tam spousta obrázků :-) A s tím konfliktem - data jsem si přece nevycucal z prstu, jaký by to mělo smysl? Je to z Wikipedie. Ale klidně se pochlubte vlastním cestopisem, jistě toho taky máte spoustu co říct.

Avatar uživatele mmm
mmm
před 3 lety

Jenom lingvistické okýnko: Černivci jsou množné číslo, česky Černovice, takže to není Černivec. :D

před 3 lety

Díky, to jsem nevěděl. :-) Už vím napříště, ale opravovat v článku nebudu, ať se lidi můžou nechat překvapit v komentářích

Coinneach
před 3 lety

Tiraspol je hrozná díra:) Kisinev se mi líbil víc:)

Martin Vícha
před 3 lety

Super cestopis z míst, které nemám důvod navštívit :-). Dík za pobavení v těchto neveselých časech.

před 3 lety

Díky za pěkný feedback. No ony tyhle místa mají taky svoje kouzlo. Ideální třeba na výlet s rozmazlenými dětmi a v Podněstří se jim záměrně aspoň na 2 dny ztratit. Už nikdy nezapomenou vynést koš.

Sue Ellen Ewing
před 3 lety

Já myslím, že tohle je zbytečně pesimistický pohled na zemi, kde je svět ještě v pořádku. Loni jsem navštívila a mám úplně odlišné zážitky. Vše je uvedeno tady v mém cestopise.

před 3 lety

Děkuji za komentář, určitě je v pořádku, že se někomu někde líbí a jinému ne. A do Kišiněva bych se určitě zajel podívat znovu, kdyby to bylo max 6 hodin cesty. Ale do Podněstří mě už nedostane nikdo. Říct, že je tam svět ještě v pořádku, je jako říct pacientovi s Parkinsonem, že to v běhu ještě dotáhne na olympiádu. Moje články (další přibudou brzo) jsou psány vždy s nadsázkou a minimálně lehkým sarkasmem.

Sue Ellen Ewing
před 3 lety

Já bych tak pesimistická nebyla. I skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originále a i s Parkinsonem se dá běžet na Olympiádě i když asi někde hodně vzadu.

Michala M.
před 3 lety

Díky, pobavilo :)) Příští týden jsme měli vyrážet, takže cestopis víc než potěšil!

před 3 lety

Díky za feedback, taky potěšil :-). Je to trochu škoda, tyhle země jsou docela svérázné. Mohli jste zavézt nějaké granule pro naši kamarádku.