Planeta New York AKTUALIZOVÁNO

New York je všechno možné, jen ne obyčejný, nudný a monotónní. Má svá vlastní pravidla, svá vlastní paradigmata a zcela unikátní kolorit, který z něj dělá spíš malou planetu, než řadové město.

Cestopis z roku 2019 napsal Jaroslav Thraumb

Zážitky pro tebe sepsal Jaroslav Thraumb
Cestopis byl naposledy aktualizován 2022-05-26T18:34:22+02:00

Jaroslav Thraumb procestoval 24 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 6 lety a napsal pro tebe 2 úžasné cestopisy.

6 komentářů

Simona
před 4 lety

Dobrý den, krásně napsaný cestopis. V NY jsem byla již 2x a vždy v období září až říjen. Příští rok se tam chystám znovu v předvánoční čas. Doufám, že budou přímé lety z Vídně pořád aktuální :-) nemáte třeba "rady či tipy" co vidět v prosinci?

Děkuji a přeji krásné cestování

před 4 lety

Dobrý den, zimní New York je nádherný, má úplně jinou atmosféru, ale místa se moc neliší; vánoční atmosféru je potřeba zažít samozřejmě u Rockefellerova centra (GE Building) s ikonickým stromem (lokace známá ze Sám doma), Wollman Rink v Central Parku (ledová plocha na bruslení) a když je venku hodně zima, tak samozřejmě muzea (o kterých toho sám nemohu mnoho říct, protože jsem jich moc neprošel) a nákupy (o kterých jsem se zmiňoval v cestopisu). Jinak pokud fotíte, určitě nezapomeňte k širokáči zabalit i teleobjektiv; v zimě se v New Yorku dají vykouzlit nádherné detaily. Přeji, ať se vám tam v zimě líbí. Vánoční New York je dle mého nejkrásnější a nejsymboličtější vánoční město světa :)

Kickass1
před 4 lety

Trochu slatanina se spoustou polopravd, ale treba to nekomu prospeje.. :))) kazdopadne bych radsi zainvestoval do pruvodce za 200kc pred odjezdem.. fotky hezky.. :)

před 4 lety

Proč je to slátanina a co konkrétně jsou polopravdy prosím pěkně? Nerozporuji, že v cestopisu mohou být drobné nesrovnalosti, ale jestli, tak jen výjimečně, jinak je to vesměs moje několikanásobná zkušenost s New Yorkem, takže tam moc pro polopravdy prostor není, jelikož jen parafrázuji své zážitky :) A není to průvodce, nicméně cestopis, to je trochu rozdíl, primárně právě v tom, že průvodce by měl dbát na syrová fakta, zatímco cestopis je vždy ryze subjektivní. I tak mě ale zajímá, v čem vidíte polopravdy; rád si je obhájím, nebo se za ně omluvím, stejně tak mě zajímá, proč v cestopisu vidíte slátaninu. Snažil jsem se jej strukturovat tak, aby byl co nejvíce přehledný. Když mi dáte konkrétní podněty, můžu na nich aspoň zapracovat a cestopis třeba poupravit :) Díky.

Marcela
před 4 lety

Moc hezky napsané! Můžu se zeptat čím bylo foceno?

před 4 lety

Díky :) Canon 6D, objektivy různé.