Příběh, který ještě neskončil

Cestopis z roku 2020 napsal Vladimír XD - 9828

Avatar uživatele Vladimír XD - 9828
Zážitky pro tebe sepsal Vladimír XD - 9828
Cestopis byl naposledy aktualizován 2021-01-23T13:55:55+01:00

Vladimír XD - 9828 procestoval 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidal před 2 lety a napsal pro tebe 1 úžasný cestopis.

12 komentářů

C -19

Moc pěkně napsané, díky.

Inspirovalo mne to, je sice pozdě, ale zkusím ještě zaběhnout do Kauflandu a koupit dvě, tři kila paprik. Pak je důmyslně rozmístím po ložnici, a uvidíme.

😁😁😁

Tak dej vědět, jak to dopadlo!

C -19
před 2 lety

Hátulról felkerestem a nőt, és finoman megsimogattam a fenekét.

Megfordult, összeráncolta a homlokát, és dühösen ragaszkodott hozzá, hogy azonnal vigyem a paprikáját a hűtőbe. Azt mondta, öreg bolond vagyok.

😁😁😁😁🔝

... lačná po informací, jak zabrala papriky z Kaufu v české ložnici, jsem si to opravdu zkopírovala a dala do překladače... 😁😁

před 2 lety

I když se to na první pohled netváří jako cestopis, je to pro mě po dlouhé době asi největší cestovatelská inspirace! Zmíněný Balaton a Budapešť jsem měla v nejbližší době v plánu, ale po přečtení tvého cestopisu měním názor a souřadnice. Ostatně Balaton si můžu nechat v klidu na důchod, na dobu, až i mně bude to špinavé a předražené místo ke koupání připadat jako moře 😉

Celý text se mi opravdu moc hezky četl - po dlouhé době cestopis, který jsem s chutí a hlavně celou dobu s úsměvem od ucha k uchu dočetla do konce.

Ze všeho nejvíc oceňuji tvá četná přirovnání! Radost číst! Tvoje věty: "Tohle Maďarsko je komplikované jak turecká telenovela o třista dílech. Po druhém díle víte, jak to dopadne, ale pokaždé vás něčím překvapí." ...jsou pro mě obratem mistra slov, ale taky tvou nejlepší definicí země. Samozřejmě oceňuji i zdařilý romantický popis v paprikovém poli, který do konceptu telenovely skvěle zapadl a navíc je na Cestujlevně průkopníkem dalších oblastí, o kterých se může nyní, v době útlumu cestovani, psát 🔝😁

Ať ti o pořád tak píše, ten Libanonec ať sníží frekvenci denních motliteb (i sraní), ať ti tam pořád chutná a nebo alespoň - ať ti nikdy nedojde paprika..

Ještě jednou díky za inspiraci. Až teď se na Maďarsko skutečně těším.

Avatar uživatele J0x
J0x
před 2 lety

Katko zkusím se poptat u právníků, jestli neví o někom, kdo zrovna bručí v cizině, že by ti dodal nějakou inspiraci pro další cestování. 😂😂😂

BTW Budapešť je super a Balaton ujde. Na každém místě, snad kromě basy, lze najít něco zajímavého. No vlastně i na té base, pokud se na ni člověk dívá z toho správného úhlu. 😂

mirjur
před 2 lety

Balaton je super, když se okolo něj jede na kole nebo se u něj baští. Na (pořádné) koupání jen na pár místech.

Avatar uživatele Ahmad Masúd
Ahmad Masúd
před 2 lety

Syn se koupal jen do té doby, než uviděl plavat velké užovky (nebo co to bylo, prostě hadice ve vodě...).

před 2 lety

Jox: Však já vím, že všude na světě najdeš něco krásného a že Budapešť a Balaton nevedou hitparádu jen u německých důchodců 😉 (ostatně když jsem našla krásu v okolí Sofie, tak už musí být opravdu všude..). Na druhou stranu uznej, že je tenhle cestopis inspirace prozkoumat i odlehlá místa, protože tam je ta autentičnost nejsilnější. Mně osobně to připomnělo cestu do Rumunska. Lehké zklamání v metropolích a naopak nejsilnější dojmy z "periferie civilizace".

Avatar uživatele J0x
J0x
před 2 lety

Katko úplně jsem zapomněl na jeden super tip - Pákistán. Doporučuje 5 ze 4 modelek z Jižní Moravy. Jen si nezapomeň vzít na cestu nějaké cukroví. 😂

Osobně mi teď skoro každé místo připadne "odlehlé", obzvlášť kvůli cestovním restrikcím. Aspoň že mi dnes došly 3 knížky - jednu uhodneš, druhou snad taky a třetí je Průvodce estébáckou Prahou. Kdyby mi vláda nepřekazila služební cestu, měl bych ještě jednu, o které byla tady na fóru řeč, takhle na ni budu muset čekat. 😢

Avatar uživatele Ivo
Ivo
před 2 lety

Pobavilo :-D. Drzim palce, at odpocitavas dny a ne roky..

Michal Zhor
před 2 lety

To tu ještě nebylo, zápisky psané z krimu a cestopis bez fotky. Těším se na pokračování, ty asi ještě víc, zůstat v krimu není moc o změně souřadnic. Ale asi má člověk víc času na věci které odkládal (snažím se najít pozitivum).