Rychlovýlet ve Stockholmu

Tipy a rady, jak si vychutnat jednodenní Stockholm v budget stylu.

Cestopis z roku 2022 napsala Michaela Piňosová

Zážitky pro tebe sepsala Michaela Piňosová
Cestopis byl naposledy aktualizován 2022-04-21T13:24:58+02:00

Michaela Piňosová procestovala 24 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Afriku. Na Cestujlevne.com se přidala před 1 rokem a napsala pro tebe 7 úžasných cestopisů.

Avatar uživatele Michal_V
Michal_V
před rokem

takže ta jízdenka 24hod je uložená v apce a ukazuje se jen když ji chce vidět někdo (revizor) nebo tam mají taky nějaké turnikety v metru např.?

před rokem

Je uložená v aplikaci jako QR kód. Mají tam turnikety. My s přítelem si kupovali 2 osoby na jednu kartu, tudíž když jsme šli do metra, tak akorát stačilo jít k turniketu, který je nejblíž budce, kde pokaždé někdo sedí a otevře vám ho. Turniket nevezme QR pro 2 osoby naráz. Pokud si budeš kupovat zvlášť pro sebe jízdenku, přikládá se k snímači a turniket se otevře. Je tam často i nějaký “pomocník” když něco nejde 😊

Avatar uživatele Michal_V
Michal_V
před rokem

skvělé děkuji za informaci, jak koukám tak letenky z Vroclavi jsou stále k mání za těch 250 zpáteční, jinak to ubytko co jsem tak koukal se moc neliší cenově např. od Milána, Vídně, což když vezmu jak ve Švédsku je draho mě překvapuje, že ubytování zas tak drahé není .. a ty pěkné stanice metra to mě trochu připomíná Budapešť i když tam ty jejich staré vozy a zvuk vydávající ukončení nástupu (jiskřící jakoby někdo zapínal elektrické křeslo :) ) je také bezva zážitek ... každopádně děkuji ještě jednou za reakci a za skvělou recenzi a dobré tipy

před 12 měs

určitě do toho jděte. Je to moc pěkné a já jsem moc ráda,že článek někomu pomohl 😊

Avatar uživatele
Michal
před rokem

Ahoj vážne lze přes tu apku (SL-Journey planner and tickets) koupit tedy 24h jízdenku a přímo na ní již jet z letiště Arlanda?

Ahoj, ano, přesně tak. 😊

Iveta _D
před rokem

Jestli někdy do Stockholmu vyrazím (jakože mám ho na seznamu, ale ne nijak extra vysoko), je dost možné, že mi tvůj tip na levný kafe zachrání život, takže děkuju za to!

před rokem

Tak to budu ráda, pokud zachráním svým článkem dokonce i život!! 😁😁

Lucie _B
před rokem

Díky za pěkné shrnutí, byla jsem tam před 5 lety a moc se mi tam líbilo. Tip na levnou kávu bych tenkrát dost ocenila 😃.

před rokem

Já díky za pochvalu. Doplnění energie na cestách je základ😇