Vidláci poprvé v USA (Seattle-Sacramento-Yosemite-San Francisco-Las Vegas-LA)

Naše první cesta do USA

Cestopis z roku 2018 napsal Ziggy1

Zážitky pro tebe sepsal Ziggy1
Cestopis byl naposledy aktualizován 2023-06-01T17:20:49+02:00

Ziggy1 procestoval 38 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 8 lety a napsal pro tebe 7 úžasných cestopisů.

6 komentářů

Ziggy1
před rokem

Souhlasím. Navíc co se týká měst, zácpy, které jsem viděl třeba v "malém" Seattlu předčily mé očekávání, o Los Angeles ani nemluvě. Ideál je půjčit si vůz třeba až ve Vegas a hned z něj vypadnout (vše podstatné je v jeho okolí - Sedona, Mojave, GC, dá se zřejmě i Monument Valley).

Ziggy1
před rokem

Jsem si toho vědom, tehdy jsme nevěděli, co od toho čekat, teď bych to už udělal jinak. Na druhou stranu pan J. Kratěna (knižní série cestopisů počínaje Americkou snídaní) také nepoužíval auto a zážitků má také hodně.

Sue Ellen Ewing
před rokem

Cestopis super, ale západ USA bez auta je masochismus. Zejména ve 3 lidech.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před rokem

Pro lidi, kteří chtějí navštívit města a z přírody se spokojí s těmito výlety viz cestopis, je lepší cestovat bez auta. Já jsem kromě cestování autem po NP projel i západ USA po městech busem a udělal bych to tak znovu, pokud bych měl hodně času. Při kratších cestách se dá udělat jedna autem po NP a druhá busem po městech.

padrino11
před rokem

Já tam najel za měsíc 12.000 km a bez auta si to neumím představit, už jen proto, že máš kam dát věci a kvůli časové a i finanční úspoře. Kdo má čas může tam samozřejmě cestovat měsíce hromadnou dopravou.

Východní pobřeží - New York a Washington se dá bez auta, tam jsem si ho nepůjčoval.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před rokem

V San Franciscu by mi auto spíš překáželo (hodně jsem tam chodil pěšky) a v LA se většina míst bez auta zvládnout dá (nebo když tak s taxi). Věci se můžou dát přece do hotelu, jak jsi to asi dělal na východě. Při delší cestě jde i o tu finanční úsporu, abych neplatil za auto, když ho ve městě nepotřebuju. Většinou se tam jezdí za přírodou, tak je auto potřeba a úspora za auto by se mohla provést případně na úvod nebo závěr cesty.