Z thajského Krabi lodí přes Ko Lantu až do Malajsie...

Thajsko je legendami opředené království, kde sochy buddhů na Vás zírají na každém rohu. Kde jediná zvířátka, která doufám potkáme, budou obyčejní komáři, roztomilí psíci a neškodné ještěrky...

Cestopis napsal Baťůžkáři

Zážitky pro tebe sepsal Baťůžkáři
Cestopis byl naposledy aktualizován 2019-09-27T19:09:27+02:00

Baťůžkáři procestoval 25 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidal před 6 lety a napsal pro tebe 3 úžasné cestopisy.

lucie
před 4 lety

Dobrý den, mám otázku, odlétáme teď v únoru i s dětma a na konci treku nás čeká přesun z Koh Lanty na Langkawi. Jak dlouho předem jste měli lístky na trajekt? A kde jste je kuovali? Dívala jsem se na internet a našlo mi to jen 2 společnosti a přeprava pro 4 osoby je za cca 7.500,-CZK. Nedá se na místě koupit levněji, nebo je nutné kupovat to opravdu hodně předem aby se člověk na loď vůbec dostal? Děkuji za radu :-))

Anna Kacafírková
před 4 lety

Ahoj, chtěla bych se zeptat na kolik vás cca vyšli letenky? :) A Kde jste popřípadě hledali?

Děkuju moc!!

Lucie
před 4 lety

Ahoj, jen v rychlosti, letenky hledáme vždy přes skyscenner ale vyplatí se otevřít si anonymní okno prohlížeče (je to z důvodu nabídnuté ceny, jak vyhledávač zjistí že něco hledáte, zobrazuje pak při opakovaném hledání ceny vyšší) a nás vyšli letenky s Qatarem na 15800,- na hlavu :-) super cena pro rodinu s přímím letem :-)

Avatar uživatele Majka
Majka
před 4 lety

Ahoj, máš bližší info k "okružnímu autobusu v Bangkoku? Odkud jste jeli, jízdenka , příp. trasa apod. Hodilo by se mi jej využít. Díky.

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 4 lety

Pěkně sepsané. Jen nechápu moc ten itinerář, že jste chtěli vidět cestou po Thajsku Langkawi a kvůli tomu jste tam jeli 8 h. lodí z Ko Lanty (a vynechali hezčí a méně turistické Ko Lipe, kde jste přestupovali - píšeš, že je tam hodně lidí, ale to asi bylo v přístavu, jinak snad ne vyšší koncentrace lidí než na Ko Lantě, ale nebyl jsem ani na jednom) a pak jste letěli s rychlým přestupem přes Singapur do Bangkoku. To bylo nejlevnější spojení (akce Scootu)? Měli jste to aspoň na jedné letence, když byl přestup tak na těsno? Kratší spojení je přes Penang nebo KL. Ideální letenka pro vás by byla multicity do Bangkoku a zpět z KL (Bangkok byste si prohlídli po příletu).

Z Tonsai Bay vede na Railay jiná cesta džunglí, která není nikdy pod vodou, protože vede lesem přes sedlo ve vyšší výšce, než jsou ubytka. Vy jste šli podél pobřeží po skalách, ale toto je lesní stezka bez skal vedoucí přímo na Railay East.

Baťůžkáři
před 4 lety

Ahoj, chtěli jsme dojet až na nejjižnější ostrov Thajska a Langkawi nás napadlo na poslední chvíli. A spojení s Bangkokem bylo odtud rychlejší. Původně jsme měli vybranou letenku přes KL, ale pak časově rychlejší byl Singapur (na jedné letence).

Na Ko Lipe jsme skutečně byli jen v přístavu. Ostrov je hodně maličký a pokud bylo hodně lidí tady na pláži co byl přístav, tak se ani nechci domnívat, kolik lidí je na té východní, Sunrise beach. Ale to byla jen naše poznámka. A i když jsme byli jen v přístavu, bylo to hodně nádherný..

Jinak díky za tip na přechod na Railay. My to původně jako problém neviděli, protože příliv byl jen ráno a ten jsme nikdy nestihli. Horší to pak bylo když jsme měli ty bágly a byli oblečení :-D

Avatar uživatele Veronika _33
Veronika _33
před 4 lety

až na to úbýtko super. I když mě trochu děsí, jak je to na některých místech odlehlý a nedá se projít (viz příliv blokující cestu zpět)

Baťůžkáři
před 4 lety

Ahoj, asi myslíš úbytko na Railay. No my byli taky hodně překvapení. Ale když to tak probíráme zpětně, právě na tohle vzpomínáme nejvíc a nejraději. Vlastně tam bylo všechno co k životu potřebuješ, jen to nebylo zabalený do toho pozlátka, na který jsme zvyklí..