Za Hadincem teidským na ostrov Tenerife.

3-denní trek centrální kalderou s přechodem mezi dvěma vrcholy , mezi nimiž se na vyprahlé půdě překvapivě daří těmto nádherným endemitům.

Cestopis z roku 2019 napsal Zbyněk Milfait

Zážitky pro tebe sepsal Zbyněk Milfait
Cestopis byl naposledy aktualizován 2021-04-08T22:00:36+02:00

Zbyněk Milfait procestoval 0 zemí světa světa, nejvíce . Na Cestujlevne.com se přidal před 2 lety a napsal pro tebe 19 úžasných cestopisů.

3 komentáře

Zbyněk Milfait
před 2 měs

Ahoj. Já osobně vedro jak ho vnímám já na Kanárských ostrovech nikdy nezažil. Spíše může být vysoko v horách v noci zima. Snad jen pozor na ostré slunce a mít dostatek vody. Květen je na turistiku na Tenerife výborný měsíc. Severní část ostrova bývá též o několik stupňů chladnější než jižní a někdy je zde u pobřeží pod mrakem a výše v horách jasno, tak sledujte předpověď. Též se tam chystám, ale tentokrát asi více na Gran Canarii a Fuerteventuru. Feliz viaje !  Zbyněk.

Avatar uživatele marketaceskova
marketaceskova
před 3 měs

Ahoj , našla jsem tvůj příspěvek z Tenerife a propadam zoufalství… koupili už jsme letenky na květen s tím, že budem ubytovaní na severu na jednom miste a vyrážet na tůry. Jsem členem fb skupiny češi na Tenerife a když sleduju, jak lezou nahoru ty teploty, tak mě jímá hrůza🥶Měla jsem načteno, že je Tenerife ideální v květnu na turistiku, ale teď mám strach, že kvůli horku neodejdem od bazénu… bylo to tak strašný s tím horkem? Také jste byli v květnu.. díky moc za každý poznatek… úplně mi to zkazilo radost tam jet😢

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 2 měs

Já jsem byl na Tenerife v srpnu a šel jsem na túru na severu i jihozápadě a žádné vedro nebylo (v den příletu ano). Ve vyšších polohách bude léto lepší než zima. Následně jsem byl začátkem září na La Gomeře a La Palmě a tam byla ve vyšších polohách na treky ideální teplota.