Témata uživatele goro

Témata uživatele goro

Téma Poslední reakce
dotaz na vás, co Ryanairem lítate s dětma: Probíhá při nástupu na gate nějaká kontrola, zda dítě patří ke stejné rezervaci a jestli souhlasí datum narození? kontext: Máme na různé výlety koupené letenky po jednom (bylo to výrazně levnější) a jedno 12leté dítě má letenku koupenou samostatně jako dospělý. Máme to tak u více letů, všechny v rámci schenghenu, nejde se přes pasovku, jde jen o kontrolu na gate. Oficiálně bych měl kontaktovat Ryanair chat a nahlásit údaje o dítětě a přiřadí ho k dospělému, změní typ letenky na dětskou, propíše tam správné datum narození, ale poslední dobou je to stále větší vopruz, trvá to dlouho, chtějí ověřit hromadu údajů, zablokuje to online checkin, pak se musí na přepážku (i když jinak letíme s příručákem), a vůbec je to celkově otravný. Proti tomu stojí varianta jednoduše nechat letenku jako adult, klasicky dítě odbavit, akorát do kolonky datum narození mu upravit rok narození tak, aby měl 16 let, tímpádem checkin půjde bez problémů a bude mít rovnou vlastní boarding pas. Na boarding pasu věková kategorie ani rok narození není. Jméno, příjmení, číslo občanky a expirace samozřejmě budou sedět, cestovat bude společně s rodiči, akorát ti mají samostatnou rezervaci. Prosím zkušenější rodiče s dětmi létající Ryanairem, jestli vám to přijde dle vašich zkušeností při nástupu na let v pohodě. ps. u dospělých letenek se kontroluje klasicky jen jméno a příjemní, naprosto běžně lítám na jiný doklad, než jaký mám zadaný a nikdy nebyl problém. Ale nevím, jak je to u dětí, byť 12letých, a jestli by nad tím v případě zjištění jen mávli rukou (jméno a další údaje sedí + letí společně s rodiči = ok), případně jestli by to na gatu byli schopni jednoduše vyřešit/upravit, nebo by s tím dělali problém (údaje nesedí přesně = dítě neletí)?  .
Hola, Mám dotaz na zkušenější letenkáře, znáte nějakou stránku, kde lze nějak sofistikovaněji hledat letenky na Kubu, tak abych našel nejlevnější termíny v nějakém širším rozmezí, a nejlépe i v multicity kombinacích? Běžné vyhledávače, kde lze zadat více odletových i více příletových letišť a rozpětí alespoň +/- 3dny pro hledání letenek na Kubu nefungují, odkazují se na sankce USA. Máte prosím někdo tip na něco použitelného? Díky!  .
letenky na Kubu (jak efektivně hledat)
Ve fóru Hledám letenku
1 odpověď
Všichni asi víte, že dodatečné dokoupení 20kg zavazadla u Ryanair je bohužel výrazně dražší než při nákupu letenky (to už tak Ryanair má dlouho, nic nového..) Nicméně, já to u jedné rezervace potřebuju, ačkoliv u nové letenky chtějí 26€, za přidání do existující rezervace chtějí 50€  :o  :(  Nicméně, v rezervaci jde přidat také položka "sportovní vybavení", kde lze zvolit specifikaci "jiné/other" s tím, že to může vážit až 20kg. A cena je někde mezi, 35€. Při koupi letenky je to dražší, než klasické 20kg zavazadlo, ale dodatečně to už nezdražuje, takže při dokoupení je to levnější. Reálně potřebujeme převést slepenec dvou batohů zabalený do folie, s hromadou stanů, tyček, kotlíků, karimatek, trekových hůlek a jiného outdoorového vybavení. (takže při troše fantazie.. to vlastně sportovní vybavení je).  Máte někde zkušenost s tímto typem zavazadla, zda je ok to dokoupit místo klasického 20kg odbaveného a normálně nám tak vezmou k přepravě 20kg kus, nebo s tím můžou nějak prudit? Letěli jste s tím někdo tak? Díky!  .
Ryanair - sportovní vybavení nebo odbavené zavazadlo?
Ve fóru Letecké společnosti
0 odpovědí
Ahoj, čistě náhodou kdyby měl někdo cestu dnes večer z Vídně (17.20 -20.00) směr Brno (Olomouc, Břeclav) pro 2 osoby, rádi zrušíme rezervaci na bus, svezeme se s vámi a přispějeme na benzín.  .
spolujízda letiště Vídeň
Ve fóru Hledám spolucestujícího
2 odpovědi
zdar, riskli byste následující itinerář na dvou separátních letenkách s odbaveným skibagem? PRG CDG 1030 1215 AF1083 CDG YYC 1430 1530 WS0009 přílet na 2F, odlet z 2E vyzvednout skibag na oversize baggage, projít přes pasovku ven, přesun naproti na 2E, odbavit skibag, znovu security a pasovka.. Ranní AF lítá skoro vždy načas, ale vím, že CDG je povětsný špatnou organizací, chaotičností a pomalostí, tak pro jistotu konzultace se zkušenějšíma.. jaká je šance to nestihnout?  .
přestup CDG
Ve fóru Letiště
7 odpovědí
Ahoj, zrovna se snažím dohledat, jestli při návratu z Azorských ostrovů (zelené,na seznamu zemí s nízkým rizikem) musíme do karantény a na povinný PCR test, když máme cestou 3h přestup v Portu a pak přílet do Vídně. Do Vídně máme přílet po 22 hodině večer, nevím, jestli stihneme ještě večerní bus do Brna, možná budeme muset počkat na první ranní vlak, nicméně i tak by náš transit Rakouskem byl určitě kratší, jak 12h.  Počítá se hranice možnosti pobytu v červených zemích (12h) v každé přestupní zemi samostatně, nebo se to sčítá (3 hodiny přestup v Portugalsku + 7 hodin čekání na letišti ve Vídni na ranní vlak + cca 2 hodiny cesta do Česka), případně se do toho času započítává i čas v letadle mezi Portem a Vídní?  Jak probíhá případná kontrola a dokazování, máte někdo zkušenost s návratem, kdy se řešilo něco podobného? Díky!  .
Kamarád má letenku ARN-MUC-DEN (operováno LH, issued by AC),zpět DEN-YYZ-FRA-ARN (první dva lety AC, poslední segment SAS)Mám dva dotazy:1) na nic z toho se mi nedaří udělat seating.LH i AC nabízí ve správě rezervace pouze placený výběr, cenovky naprosto nesmyslné (na legu MUC-DEN kolem 1000,-kč/seat) :lol: :? I když mají jen nějakou nízkou bookovací třídu, i tak mne to nemile překvapilo :( AC to samé, pouze placený výběr, ceny mimo realitu.Nejde to udělat přes jinou společnost?2) na zpáteční cestě by chtěli zkončit ve FRA a neproletět poslední segment.Budou mít odbavená zavazadla, na přestup ve FRA je asi 2,5h.Dá se podle vaší zkušenosti dohodnout, že zavazadla odbaví z DEN jen do FRA? Nebo lepší při odletu v USA nic neříkat a nahlásit až ve FRA na tranzitu, že dál nepokračují a poprosit o vyložení?  .