Témata uživatele Karel

Témata uživatele Karel

Téma Poslední reakce
Včera jsem si tak projížděl videa na YT a skončil na videích, kde ukazují různé podvodníky.Konkrétně mě zaujalo, že  třeba náramkový scam je popisován, jako něco problematického k odolání. Že není opora pro podvedeného, aby nemusel platit, atd. Tak prostě když mi někdo cpe náramek a já ho nechci, tak ho hodím na zem, prodejce pošlu od plic do pípy a jdu dál, no ne?  At si tam někde po mě pořvává klidně. Prostě jsem nepochopil, že jsou z toho cestovatelé tak vyplašení.Edit: pokud někdo máte zkušenosti se scamem, klidně napište kde, kdy, jaké, co s tím dělat, at se obohatíme.  .
Scamy, heloumajfrendi, aneb radosti cestování
Ve fóru Co se nevešlo
75 odpovědí
Krkolomný název, ale snadné vysvětlení. Ovlivnilo vás nějak, kde jste byli na prvním "větším výletu", cestě, vzhledem ke vztahu k dané oblasti, zemi? Pominu-li drobné cesty po Evropě, byla má první větší cesta až do Asie, konkrétně Thajsko. Nebyl jsem do té doby v Asii, v Africe, nebyl jsem v Americe, ani k jednomu kontinentu jsem neměl nijak konkrétní vztah (snad jen Afrika mě neláká, naopak Indie mě lákala vždy). Řešili jsme před pár roky, kam vyrazíme na první mimoevropský trip, vyhrála tehdy Asie. Od té doby pozoruji, že je mi Asie velmi sympatická, cesty tam mě lákají mnohem víc, než opačným směrem. Máte to někdo podobně? Co tak poslouchám, tak asi nebudu úplně sám. Hodně lidí mělo jako první vzdálenější cestu třeba do USA a když se s nima bavím, tak mají zase silné pouto tam.  .
Oblíbenost kontinentu díky první návštěvě?
Ve fóru Co se nevešlo
11 odpovědí
Strejda s přítelkyní čas od času spolu někam vyjedou třeba na víkend. V rámci vánočních dárků zvažujeme nějaký poukaz na pobyt/cestu. Jelikož nevíme, kdy by měli čas/dovolenou, špatně se plánuje konkrétní termín.Zvažujeme tedy poukaz na letenku třeba od Wizzu/Ryanu, at si následně vyberou kdy a kam, případně jelikož známe pár lokalit, kam by se chtěli podívat, zkusit v nějakém hotelu poptat voucher v odpovídající výši na víkendový pobyt.Ten voucher na pobyt je reálný? Řešil to už někdo? Je mi jasné, že hotel má cenu i podle sezony, ale to by imho šlo dořešit doplatkem. .
Voucher letenka/ubytování?
Ve fóru Co se nevešlo
4 odpovědi
Dostal jsem za úkol pomoci manželčině kamarádce s desetiletým synem a prvním pobytem u moře. Sám si umím nakombinovat lokalitu, let a ubytko, ale díky vstupním podmínkám zadání uvítám pomoc.Kamarádka je v současnosti na dítě sama, takže je dost limitována rozpočtem. Nicméně letos má kluk deset let a chtěla by mu dopřát koupačku u moře konečně.Druhá drobná komplikace je ta, že holčina taky nemá nalítáno, no a má obavy, co když se na letišti ztratí, co když ubytko bude mít obsazeno, co když XYZ.Já vůbec nemám přehled, jak to funguje v rámci cestovek, proto uvítám názor ostatních.Cestovat může holčina asi kdykoliv, když ale nahlásí dovolenou předem. Takže ideál varianta, kdy jí ukážu náhodnou akci, která se objeví a znamená, že za týden se musí sbalit a letět, moc nehrozí. I když prý není vyloučena. V plánu mám průběžně sledovat nabídky různých lokalit v červnu, září, říjnu. Tam ze zkušenosti vím, že ceny jsou příjemnější. Ubytko není problém najít a věřím, že pokud dostane mé telefonní číslo a nabídku 24/7 pomoci přes telefon, opadne i největší hrůza ze ztráty zavazadel či syna na letišti.Druhá varianta jsou cestovky. Doprava busem dokáže srazit cenu dost nízko. Lokality budou imho Chorvatsko, Bulharsko, Itálie Pokud let, tak opět asi hlídat last minute. Neušetří tam moc, ale něco ano. Sleva na dítě ovšem u LM nehrozí, otázkou je, zda by vůbec pro desetiletého kluka byla.Výhoda u cestovky je rozhodně delegát, který zpravidla poradí, pomůže, nasměruje.Za mě je ideální to směřovat na září. Pokud bude budget opravdu napjatý, tak (last minute) busem, pokud jen o něco lepší, tak zkusit nízkonákladovku a ubytování separátně.Případně pokud se rozhodneme někam cestovat my, tak to nakombit dohromady. Jen nevím, co bych měl čekat od složení jeden chlap, manželka a její dobrá kamarádka, plus tři děti :DMáte někdo s podobným hledáním zkušenost? Zkusit něco naplánovat sám, nebo to nechat na cestovku, kde bude obdobná cena, ale zároveň delegát jako pojistka? .
Moře "low budget"
Ve fóru Co se nevešlo
19 odpovědí
Myslím, že by se tohle téma mohlo někomu hodit buď na nutné informace či jen na inspiraci. Máte nějaké oblíbené cestovatelské kanály na YT? Podělte se s námi! Mě poslední dobou docela baví (byť to není žádné informační terno) https://www.youtube.com/user/monkeyhead360 .
Oblíbené cestovatelské kanály na YT
Ve fóru Co se nevešlo
12 odpovědí
Čau, mám celkem pokaženou náladu, nevím, jak se rozhodnout, tak otevírám topic )na netu četl, jak dlouho se rány hojí a samozřejmě v diskuzích jen ty nejhorší varianty o hnisech, otocích, drenech a minimálně 14 denních utrpení. .
Zubař před odletem
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
15 odpovědí
Po mnoha letech začínám opět jezdit k moři. Začátek roku byl ve znamení Thajska, ale to už asi navíc s rodinou během roku nezopakuju. Září až říjen mám nějaké volno, chtěl bych tam vecpat 7-10 dnů u moře. Zatím lehce sleduju, co nabízejí cestovky, ale i co dokážu poskládat sám. Bydliště ve Zlínském kraji nabízí ideálně letiště Ova, Bratislava, Praha. Polsko je rezerva, ale už trochu z ruky. Co vše je reálné z daných letišť? Absolvoval někdo něco podobného? Například z Blavy hezky vychází Korfu, zpátečka na osobu byla kolem 100euro, ubytko pro dva se dalo sehnat na týden bez jídla kolem 4000 Kč, takže pro dva pohodových 10k Kč. Nemám bohužel žádné zkušenosti, kam se tak jezdí, kde je jaké počasí. Trochu mi to během posledních let unikalo mezi prsty  .
Koupací lowcost září/říjen Evropa lokality
Ve fóru Tipy na levné letenky
13 odpovědí
Příští rok mě čeká cesta kousek od Austinu. Zatím jen zběžné otázky. Co jsem se díval, tak spojení z Prahy například počátkem roku začíná na 15k, což imho není žádná katastrofa. Pokud by se ovšem objevila nějaká akce do USA, jaké jsou ceny za přelety? Nabyl jsem zde na CL dojmu, že jsou vnitrostátní lety po USA spíše dražší záležitost. Pokud se objeví nějaká nabídka na východní pobřeží, at přelet není za polovinu letenky z Evropy. .
Austin (AUS)
Ve fóru Letiště
3 odpovědi
Čau. Plánujeme s kamarádama na příští rok poprvé mimo Evropu. Zvažujeme Asii, konkrétně asi Thajsko jakožto doporučovaný nejlepší stát pro začátečníky, případně nějaký Karibik. Termín je nám jedno, ideál asi leden až červen, časově cca 10-14 dnů. Byla by to první návštěva, takže spíš opatrně, žádné velké cestování po ostrovech, spíš jednu až dvě, tři pevné lokality během pobytu. Jak se lokality liší cenově? Thajsko běžně letenky okolo 11k, Karibik je méně často v nabídce, ale cenově o něco nákladnější. Jak je to s cenami za pobyt, potraviny? Pokud by vítězila Asie, je alternativa k Thajsku (Srí Lanka, Filipíny)? Dotazy jsou zatím obecné, rozhodneme se dle získaných informací. Pokud někdo máte čerstvé zážitky, informace, cestopisy, klidně i do pošty. Namátkově jsem teď hledal přibližné náklady na 14 dnů v Thajsku a vyskakují spíše informace z let 2013, 2014, což už asi není přiliš aktuální. Nehodláme řádit jak utžení z řetězu, ale ani živořit v nejlevnějších noclehárnách v kombinaci s nejlevnějším jídlem z ulice, takový zdravý průměr. .
Poprvé mimo Evropu (Karibik, Thajsko)
Ve fóru Co vidět a navštívit
62 odpovědí
Skoro se stydím to sem dát, že to není žádná Indie, Bali, ale třeba podobný "problém" řeší více lidí  .
Nevěděl jsem kam s tím, tak třeba sem:) http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... tride.html .
Nevraživost tříd v letadle
Ve fóru Co se nevešlo
9 odpovědí
Ahoj, snad nebudu za naprostého neandrtálce, ale měl bych pár začátečnických otázek. Díky tomuto webu jsem zjistil, že sehnat letenku za slušný peníz není dneska nic neobvyklého. Zatím jsem nikdy nikam neletěl, ale díky slušným nabídkám na CL mě to nejpozději příští rok čeká. Lehce mě s partnerkou limituje lokalita takřka u slovenských hranic a dvě malé děti. Proto se zajímám spíše o krátkodobější pobyty (3-5 dnů) a ideálně letiště Ova, Brno. 1) pokud bych letěl z Prahy, o kolik dříve je třeba být na letišti? 2) Brno a Ova nabízí nejčastěji lety kam? 3) první lety/pobyty směřovat spíše do "profláklých" lokalit (Londýn, Bergamo, Amster), nebo dnes rozumný začátečník přežije i na ne vysloveně neobvyklých lokacích (viz. nedávný Dubaj, Istanbul,...) .
Začínám s cestováním
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
8 odpovědí