Témata uživatele Bič boží

Témata uživatele Bič boží

Téma Poslední reakce
Na Azory z Praglu s Luftwaffe v top sezone za petku je myslim OK deal hodny zverejneni. Svizne prestupy, v cene "jen" 8kg kabinove. Netreba nocovat na transitu, mile do *A. Eurobyznys 10-11k  Nahodou jsem nasel tento termin, moc jsem dal nepatral   .
[LH] PRG-PDL 31/8-7/9 5500Kc Economy light
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
neaktualni  .
My two cents: Jiz delsi dobu jsem mel nutkani zalozit toto jiste kontroverzni tema. Osobne mam pocit, ze ve srovnani se stavem pred nekolika lety je zde v diskuznim foru mnohonasobne mene prispevku za den. Coz v mnoha pripadech neni na skodu veci, ale je celkem divny stav, ze nekdo polozi relativne jednoduchy dotaz (covid restikce pri cestovani viden-pariz), ktery by zustal den bez jedine odpovedi. Mozna jen lide proste maji plne bryle covidu (ockovani, rousky, certifikaty, restrikce, testovani, vaxeri vs. antivaxeri). Co me stvalo/stve a proc jsem vicemene toto forum opustil 1. Mikir. Vyrazne se situace zlepsila moznosti skryti jeho bludu a zvastu 2. Nekonecne litanie ohledne covidu. Opravdu nekdo cestoval na zaklade informaci nacerpanych na ceskem diskuznim foru? Neoveroval na MZV CR a na strankach ministersta vnitra transitni a konecne destinace? 3. Odchod/utlumeni aktivity lidi, kteri meli nacestovano a meli co rict. Alespon z meho pohledu. eremi, petr76, miro776, lukasAK, niemandos mezi mnoha dalsimi 4. Pristihnul jsem se, ze uz tu verejne lidi posilam do prdele, coz nemel vubec nikdo zapotrebi a omlouvam se vsem za to. 5. Nezakladaji se nova vlakna, ktera by mne osobne neco noveho davala. dtto nove prispevky ke stavajicim vlaknum. Asi jsem jen moc stary a moc zkuseny. Mam tak nejak na haku letenky nekam po Evrope s LCC a batuzkem za 20EUR nebo za par tisicovek se Scootem do Singapuru Zaroven chapu, ze prave takove letenky dokazi oslovit asi velkou cast lidi v teto skupine. Zajimam se spise o loyalty programy, mileage runy a byznys letenky - a opet je mi naprosto jasne, ze na to jsou urcena jina fora. 6. Flame ktery zde spusti uverejneni solidniho LM dealu i treba s All inclusive. Opravdu sem nechodi jen lide co za 3500Kc sakumprdum zvladnou tydenni pobyt kdekoliv zorganizovany na vlastni pest. Cestuj levne je i me heslo, ale rozhodne ne za kazdou cenu - kazdy mame komfort sveho cestovani nastaveny jinak. 7. Absence moderovanych diskuzi. Sedlo si to casem, kdy prakticky neni co moderovat. EDIT:8.spamove prispevky, ktere zustavaji az nezdrave dlouho na tapete. EDIT2: kudos to admin - posledni 2 spamy zmizely do minuty. Proc se vracim: 1.cestopisy - nyni z meho pohledu nejhodnotnejsi cast CL. Je to o vybirani ruzi mezi trnim a ano, vadi mne kratke cestopisy s linkem/proklikem na pokracovani cestopisu na strankach autora, ale proste kazdy se snazi nejak nahnat pristupy. 2.zvedavost, jestli se nevyloupla nejaka super akce 3.podelit se o pripadnou super akci z jinych for      .
Forum na CL - proc umira?
Ve fóru Co se nevešlo
79 odpovědí
Zdarec, nějak tu nevidím (nemohu najít, nevím jak hledat v diskuzi...) informace ohledně Ekvádoru a Galapág. Ty relativně stručné info na stránkách CL jsem našel, myslím žádný cestopis, žádná diskuze. Včera jsem nevydržel a koupil v akci letenky z Madridu v C s KLM do Quita v listopadu na 3 týdny. A teď začínáme špekulovat co tam. Můj klasický model, první letenky (bez možnosti storna) a na ně naroubovat program. Ale k věci. Kdo jste byli na Galapágách, stojí to za to? Myslím dechberoucí přírodní krásy, nejsem lovec záběrů různých zvířátek a květin. Že je do dražší ve srovnání s pevninským Equadorem je mi šumák, ale nechci být dalším přiblbým turistou co bude z lodi na břehu Galapág na automat. režim či mobil fotit nějakého ptáka, jehož jméno vydrží v paměti 5 či 7 minut. Platit X peněz za kajutu na lodi a obrážet ostrovy a vzdychat nad bodiverzitou fauny a flory. Máte někdo nějaký itinerář, byť jen nástřel?  .
Ekvádor, Galapágy
Ve fóru Co vidět a navštívit
16 odpovědí
jen pro potěchu oka, měli jste vidět to několikasekundové nadšení..... .
hledate nejkratsi one way ticket z Oslobu (whale sharks) na Panglao, Bohol? Nemohl jsem nic naprimo najit, ale na hotelu jsem byl informovan o existenci MBCA Apekop lodni spolecnosti, ktera toto jaksi polooficialne denne jezdi. 1000 pesos jeden smer .
oslob to panglao - filipiny
Ve fóru Vodní doprava
2 odpovědi
Šance se limitně blíží nule, leč. Jsme 2 latentní alkoholici a místa na tripech máme hafo, jde nám o snížení ceny privátních transferů a tripů, nic víc. Jestli je s náma prdel, záleží na hladině zbytkového alkoholu. Většinou prdel v dopoledních hodinách s náma moc nebývá.1. Dne 19/2 bereme privátní minivan z Port Princesa do El Nida (Sea Cocoon Hotel, ale neměl by problém vyhodit vás kdekoliv po cestě). Myslím že se další 2-3 spolucestovatelé do 12ti místného auta pohodlně vlezou. Cena: 700PHP per capita - tolik zaplatíte za místo ve sdíleném a naplněném vanu s každou jinou společností.2. Mezi 20.-23.2.2019 budeme podnikat tripy privátní lodí po ostrovech okolo El Nida, moc nového vymyslet nejde, takže budeme víceméně kopírovat itineráře A,B,C,D, které nabízejí úplně všichni. Nejspíš ale vyrazíme s rozbřeskem a proti směru většiny hromadně organizovaných tour. Cena: opět taková, jakou by jste zaplatili za hromadnou tour za osobu. Nejsem žádný vydřiduch. Max 4 další osoby k nám. Howgh!  .
Palawan 19-24/2/2019
Ve fóru Hledám spolucestujícího
16 odpovědí
Ahoj lidi, teď zrovna nemosím makať, tak chcu založit nové vlákno. Chcel by sem věděť, jaké jsou vaše dosavadní top 3 cestovatelské zážitky. Pro inspiraci mou a snad i ostatních. Hlavně aby tam nebyl ten ožrala Kalousek! za mě (in alphabetical order)- alespoň ty veřejně publikovatelné:1. Iguazú Falls Brazil/Argentina2. North Antrim Coast - Northern Ireland (žádné prebendy od NI Tourist Boardu nedostávám)3. thajské jídlo s lahodnými ležáky Singha/Chang poprvé naživo v roce 2009 .
3 TOP cestovatelské zážitky
Ve fóru Co vidět a navštívit
58 odpovědí
no na druhou stranu pokud nebudeš mít 100%, dostaneš banána na CL... https://ekonomika.idnes.cz/kviz....omikah_fih .
100%, pojďme si poměřit pindíky!
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
11 odpovědí
Obracím se na zkušenější cestovatele. Před měsícem jsem přiletěl s AF do Dublinu z Kuby s desetihodinovou sekerou, protože Frantíci z nějakého důvodu museli vyměnit jejich B777 za Wamos Air B747-400. Samozřejmě jsem přišel o předplacené emergency exit seat, ale z nějakého důvodu mi sami poslali prachy za to sedadlo, aniž bych si pamatoval, že jsem o tento refund kdy žádal. (dost věcí si ale už nepamatuji, kor Kuba je tak z 20% zahalena v mlze). Poprvé v životě jsem před měsícem na popud svých spolucestovatelů vyplnil a zaslal žádost o kompenzaci. Já jim díky jejich chabé angličtině zase radil co a kde vyplnit a co přiložit. Oni dostali odpovědi do cca týdne, prachy na účtu do 14 dnů a já, navzdory jedné urgenci, jsem zatím nedostal ani odpověď. Dneska jsem poslal další request tohoto znění: Dear all, I sent a request reg.under reference 12345 a month ago and I sent a query on 26/2 about no reply to my original query. Despite that I haven´t heard anything from you. Our original flight AF0943 was delayed from planned 20:20 on 9/3/18 to 1:20AM on 10/3/18. As a result of this operational change by AF (flight operated by Wamos Air) also my connecting flight AF1816 from CDG to Dublin was changed to AF1016 departing Paris 20:45 on 10/2. Eventually I arrived to Dublin with approx.10 hour delay. Apart from grieve it had also other consequences. I couldn´t pick up my car from Mazda garage (where it had been repaired during my trip to Cuba). I had to rent a car at the airport to be able to get to my home (2.5 hour drive to Porstewart, Northern Ireland) and then I had to return the car at Dublin 2 days later. We were 3 friends travelling together, other 2 have got their claims settled in nearly no time and they have already compensations credited to their bills and mine has been ignored so far. Why? FYI: My other 2 friends claim reference number were - 111 (Mr.XY) and   1112 (Mr.YX). Thanks in anticipation for your speedy action.Moje otázky: 1.lze aerolinky kontaktovat i jinak než přes ty formuláře na jejich stránkách? Letenka kupována přes klm.com. Když jsem volal do dublinského klm officu, tak mně dkázali zase jen na ten online complaint formulář. 2.stalo se vám , že po zažádání v cca stejný čas vyřizovali claimy v naprosto různých časech? 3.když na to budou dál srát, kam to hnát "výš"? Ne že bych byl nějaký urputný bojovník, do řiti mě jebat můžou, ale teda nikoliv bez gelu!NB:sorry za délku příspěvku, asi to i odradí některé číst .
Zkušenosti - kompenzace zpožděný let AF/KLM
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
1 odpověď
ahoj, da se vsude a bez problemu platit usd? nebo mam hned na letisti vymenit na ty jejich chechtaky? na mistnim obydlenem ostrove netusim, v resortu si to nejspis nakonec stahnou bez problemu z karty. dik .
Maledivy – čím se platí a směna peněz
Ve fóru Co se nevešlo
4 odpovědi
lapim na Stefanikovi a cucim jak puk, ze existuje prime spojeni s Tel Avivem na kridlech Ryanairu. Ma to sve mouchy.., do Izraele se da dostat levneji, odlety mozne 9.nebo 12.11. a navrat 16.11., jine kombinace ryan nenabizi. ale je to linka, ktera asi poleti jen nekolikrat. bratislava za rohem, tel aciv zajimavejsi nez eilat. a naprimo, jak jinak .
FR BTS-Tel Aviv 110 EUR RT
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Mým Moravanům a slovenským bratrům. Dovolím si jeden příspěvek pro ty, kteří preferují přímé lety z bodu A do bodu B. Kamarádi, přátelé, jistě najdete i levnější varianty, ale pochybuji že na přímých letech. S Thai jsem žádný longhaul neletěl,nemohu sloužit, ale myslím že to žádné peklo nebude. Asijské lety s nima byly OK, takže ty dlouhé tratě by měly býti jakbysmet. Za 10 hodin z Vídně v Bangkoku, opačný směr vám veme 11 hodin. http://www.secretflying.com/post...roundtrip/  .
VIE-BKK napřímo s Thai za 459 EUR
Ve fóru Tipy na levné letenky
17 odpovědí
http://www.secretflying.com/posts/lisbon-portugal-to-sao-tome-and-principe-for-only-e436-roundtrip/ Mohlo by nekoho zaujmout, o destinacich nic nevim, coz by mohlo znamenat klidna mista. .
TAP Praha-Sao Tome and Principe EUR444
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Solidní promo v C,I s jedním krátkým přestupem v Pekingu. Limo service v Praze. A 330, konfigurace 1-2-1. Relativně hodně dostupných datumů v červnu, další měsíce jsem netestoval. Lze koupit zde (tedy i na studenagency), letuska etc. Fully flat bed seats. .
5* Hainan Business class Praha-Šanghaj RT 27800Kč
Ve fóru Tipy na levné letenky
5 odpovědí